Νέα διάκριση είχε την χαρά να αποκομίσει, για τα κρασιά της, η ΖΟΙΝΟΣ, καθώς δυο εξ αυτών αναδείχτηκαν Κρασιά Πρεσβευτές από τον οργανισμό  New Wines of Greece.

Η αξιολόγηση επιλογή των Κρασιών Πρεσβευτών έγινε από 10 ομάδες κριτών,
ενώ τα κρασιά που έλαβαν την τιμή αυτή είναι το Classico 2014 και το Aurelia,
επάξιοι Πρεσβευτές στην κατηγορία “Κρασιά από γηγενείς ποικιλίες”.

Το Ζίτσα Classico, προϊόν Π.Ο.Π. ανωτέρας ποιότητας από 100% Nτεμπίνα , κερδίζει κάθε χρόνο της εντυπώσεις. Χρυσοκίτρινο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες. Λεπτά, φρουτώδη άρωματα μήλου, αχλάδιου και κίτρου στη μύτη καθώς και άνθη εσπεριδοειδών. Πλούσιο και στρογγυλό στο στόμα με ισορροπημένη οξύτητα και νύξεις λευκόσαρκου ροδάκινου.
Αντιθέτως, o Ροζέ Αφρώδης οίνος Aurelia προέρχεται από το πάντρεμα τριών γηγενών ποικιλιών της περιοχής Ντεμπίνα, Βλάχικο και Μπεκάρι.
Ζωηρό και φινετσάτο με πλούσιες φυσαλίδες στο στόμα, κέρδισε απο την αρχή με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του και τους πιo απαιτητικούς γευσιγνώστες.
Έντονο τριανταφυλλί χρώμα με φρέσκα αρώματα κόκκινων φρούτων
όπως κεράσι και φράουλα καθώς και φρεσκοκομμένο μανιτάρι.
Στο στόμα πιπεράτο, πληθωρικό με νότες μπαχαρικών.

Οι διακρίσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στον κατάλογο αυτών των πολυβραβευμένων πλέον προϊόντων καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που επιβραβεύονται για την υψηλή ποιότητά τους.
Πριν ένα χρόνο τους απονεμήθηκαν το Decanter Bronze Award και το Gold Berlin Wein Trophy αντίστοιχα.
Ούτε στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, είναι η πρώτη φορά που αναδεικνύονται τα κρασιά της ΖΟΙΝΟΣ, καθώς το Ζίτσα Ημιαφρώδες εκπροσωπούσε της εταιρεία μας σαν Πρεσβευτής για δύο συνεχόμενες τριετίες.

Μέσω αυτής της ανάδειξης τα Κρασιά– Πρεσβευτές θα είναι οι «γευστικοί» εκπρόσωποι των New Wines of Greece, στις generic δράσεις στις διεθνείς αγορές.

Η εταιρεία ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα, θα συνεχίσει με περισσότερο μόχθο την προσπάθεια της να παράγει καινοτόμα προιόντα χωρίς καμία έκπτωση στην ποιότητα αυτών.