ΠΡΟΣΦΟΡΑ 170 ΕΚΑΤ., ΟΣΟ ΟΙ ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Το ενδεχόμενο εξαγοράς της Cyta Hellas εξετάζει η Wind, η οποία βρίσκεται σε διερευνητικές επαφές με τη διοίκηση της κυπριακής μητρικής εταιρείας.

Σύμφωνα με πηγές, η Wind εξετάζει οποιαδήποτε επενδυτική ευκαιρία παρουσιάζεται στην αγορά. «Έχουν γίνει διερευνητικές επαφές με την κυπριακή εταιρεία», αναφέρουν οι ίδιες πηγές, διαψεύδοντας ωστόσο πληροφορίες που θέλουν τη Wind να έχει καταθέσει προσφορά εξαγοράς.

Πάντως δημοσίευμα κυπριακής εταιρείας αναφέρει ότι η αρχική πρόταση αφορά προσφορά προς τη Cyta ποσού που πλησιάζει στο ποσό της συνολικής συσσωρευμένης ζημιάς της Cyta Hellas, που ξεπέρασε τα 170 εκατ. ευρώ από τη λειτουργία της θυγατρικής από το 2008 μέχρι και το 2014.

Προχθές ο διευθύνων σύμβουλος της Wind Ν. Ζαρκαλής, ανακοίνωσε ότι ήδη η εταιρεία από το τέλος του 2014 εξασφάλισε μέσω δανεισμού 175 εκατ. ευρώ από διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, για να προχωρήσει στο επενδυτικό της πλάνο που για την πενταετία φτάνει τα 300 εκατ. ευρώ.

Οι πληροφορίες
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η Wind έχει κάνει την πιο δελεαστική πρόταση, καθώς αναζητά «σύμμαχο» για να μπει δυναμικά στην αγορά του ίντερνετ και της σταθερής τηλεφωνίας, αφού έχει ήδη σημαντική ανάπτυξη στην κινητή τηλεφωνία. Παράλληλα τονίζει ότι κατά τη συζήτηση της Τρίτης στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών για τον προϋπολογισμό της Cyta για το 2015, αναφέρθηκε τόσο από βουλευτές, όσο και από τον πρόεδρο της Cyta ότι αναζητείται τρόπος αποξένωσης της CytaHellas από τη μητρική, καθώς δεν υλοποιεί τα επιχειρησιακά της προγράμματα.

Στην ίδια κατεύθυνση ήταν και οι αναφορές του Γενικού Ελεγκτή για τη Cyta Hellas στην τελευταία του έκθεση, όπου αναφέρει ότι η εταιρεία «δεν έχει πετύχει τους στόχους της όσον αφορά στην κερδοφορία και απεξαρτητοποίησή της από την οικονομική στήριξη της Αρχής».

Η δημοσιοποίηση όλων των παραπάνω θορύβησαν όσους εμπλέκονται στις επαφές και τις κατ΄ αρχήν διαπραγματεύσεις με την Wind Hellas. Για τον λόγο αυτό η Cyta εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει πως «η Cyta Ελλάδος έχει σήμερα 327.000 πελάτες σταθερής τηλεφωνίας και διαδικτύου, 14.000 πελάτες κινητής τηλεφωνίας και 7.500 πελάτες τηλεόρασης. Η ουσία είναι πως με δεδομένες τις αναπτυξιακές της προοπτικές και τη θέση της στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών, η Cyta Ελλάδος προσθέτει μεγάλη δύναμη στην ήδη υψηλή αξία του ομίλου της Cyta».

 

Πηγή: http://www.imerisia.gr