Δημήτρης Γιαννακόπουλος, αντιπρόεδρος Δ.Σ. & αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΒΙΑΝΕΞ

Κυρίες και κύριοι καλησπέρα από εμένα, καταρχήν θα ήθελα και από εμένα να συγχαρώ τον κ. Κτενά και την ActiveBusiness που πραγματικά αυτές τις δύσκολες στιγμές είναι εδώ πέρα για να μας κάνει ένα patontheback να μας πει ένα μπράβο γιατί δυστυχώς δεν το ακούμε από κανένα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους 1.200 και πλέον ανθρώπους ι οποίοι ξυπνάνε κάθε πρωί για να έρθουν να δώσουν την εργασία τους στην εταιρεία μας και η ποιότητα της εργασίας τους είναι αυτή η οποία μπορεί να μας έχει σε αυτή την θέση στις διακριθέντες εταιρείες της Ελλάδος.

Δεν θα σταθώ στο τι είναι η ΒΙΑΝΕΞ 90 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, νομίζω πως όλοι ξέρουμε έχει μεγαλώσει γενιές έχει περιθάλψει διάφορες γενιές 90 χρόνια ιστορίας. Εγώ θα ήθελα να σταθώ λίγο περισσότερο στο πολιτικό περιβάλλον και σε αυτά τα οποία έχουν φέρει ως αποτέλεσμα στον χώρο τον δικό μας που είναι η υγεία. Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για όλη τη ΒΙΑΝΕΞ για όλη την οικογένεια μας να συμμετέχει όλα αυτά τα χρόνια στην σημαντική προσπάθεια που κάνει η ActiveBusiness για την ανάδειξη της υγιούς επιχειρηματικότητας στην χώρα. Το δυσάρεστο όμως είναι ότι αυτή την φορά συναντιόμαστε γιατί διανύουμε τις κρισιμότερες ώρες στην πρόσφατη ιστορία της χώρας, βρισκόμαστε εν μέσω capitalcontrols με τις τράπεζες κλειστές, όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό για τις επιχειρήσεις. Και εδώ θα ήθελα να σημειώσω ότι παρά τις δυσκολίες η Ελληνική φαρμακοβιομηχανία στέκεται στο πλευρό των πολτών, συνεχίζει να παραδίδει στο 100% τις παραγγελίες που μας έρχονται ακόμα και με πίστωση για να υπάρχει επάρκεια φαρμάκων στην αγορά.

Μπροστά μας έχουμε ένα πολύ σημαντικό δημοψήφισμα που πρέπει να γίνει ευκαιρία για να εκφράσουμε την καταδίκη μας στα μνημόνια διαρκείας των δανειστών. Τα σχέδια τους αποκαλυφθήκαν, άλλωστε πλήρως σε αυτές τις ημέρες, προκάλεσαν το κλείσιμο των τραπεζών για να εκβιάσουν ένα ολόκληρο λαό που τόλμησε πει όχι στην σκληρή λιτότητα και ζήτησε να αποφασίσει κυρίαρχα για τα δημοσιονομικά για την υγεία, την παιδεία, το ασφαλιστικό. Από την σκοπιά λοιπόν της Ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας είμαστε ίσως ο κλάδος που έχει δεχθεί την σφοδρότερη επίθεση από τους δανειστές και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν. Μετά από την παταγώδη αποτυχία να ελέγξουν την φαρμακευτική δαπάνη με πολιτικές οριζοντίων μειώσεων στις τιμές των φαρμάκων, ζητούν τώρα και νέες μειώσεις σε εξευτελιστικά πλέον επίπεδα, ζητάνε τιμές χαμηλότερες από την Βουλγαρία. Ο λόγος που επιμένουν τόσο πολύ οι δανειστές είναι απλός χωρίς εγχώρια φαρμακοβιομηχανία δηλαδή με την χώρα απόλυτα εξαρτημένη από τις ξένες πολυεθνικές για να έχει επάρκεια φαρμάκου καμία Ελληνική κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να σηκώσει ανάστημα από όποια πλευρά και αν έρχεται, είτε από την δεξιά είτε από την αριστερή. Και έχουν εμπειρία στο πώς να καταστρέφουν τομείς παραγωγής όπως καταστρέψανε και την γεωργία, έτσι θέλουν να καταστρέψουν και την φαρμακοβιομηχανία γιατί μια χώρα δεν στέκεται χωρίς γεωργική παραγωγή και χωρίς φάρμακα αυτό το ξέρουμε όλοι. Δεν θα συνεννέσουμε στην καταστροφή της Ελληνικής παραγωγής φαρμάκου αυτό οφείλει να κάνει και η Ελληνική κυβέρνηση πρέπει πάση θυσία να μην δεχτεί καμία παρέμβαση στο πως θα διαμορφώνει την πολιτική υγείας στην Ελλάδα, οι προηγούμενες κυβερνήσεις είτε δεν μπορούσαν είτε δεν ήθελαν αυτά τα γνωρίζουμε όλοι. Αυτή τη φορά έχουμε την ευκαιρία και θα ψηφίσουμε όλοι όχι στον δημοψήφισμα της Κυριακής αυτή είναι η μοναδική επιλογή που εξασφαλίζει το μέλλον της πατρίδας μας ως κυρίαρχο έθνος.