Στην φώτο διακρίνεται ο κ. Θεόδωρος Φέσσας, Πρόεδρος του συνδέσμου επιχειρήσεων & βιομηχανιών
ΣΕΒ
«Από τη στιγμή που η Ευρώπη ταυτίζει το «όχι» με την έξοδο από την ευρωζώνη, θεωρώ ότι η μόνη απάντηση που πρέπει να δώσουμε, είναι το «ναι»», υποστήριξε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΕΒ. Θ. Φέσσας, μετά από συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με τον κ. Φέσσα, κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΝΔ, του διεμήνυσε πως όλοι οι επιχειρηματικοί φορείς είναι υπέρ μιας Ελλάδας ισχυρής μέσα στην ευρωζώνη – και πως είναι επιτακτική ανάγκη, τόσο γι’ αυτούς, όσο και για τους εργαζόμενους, ο πολιτικός κόσμος να συνεννοηθεί, να διαπραγματευτεί με την Ευρώπη και να συνάψει μια συμφωνία πριν να είναι αργά.

Μίχαλος

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνο Μίχαλο.

Ο κ. Μίχαλος δήλωσε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε να ενημερωθεί από τους παραγωγικούς φορείς σχετικά με τη λειτουργία της επιχειρηματικότητας «κάτω από αυτό το ασφυκτικό πλέον περιβάλλον με κλειστές τράπεζες».

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ τόνισε δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια λειτουργίας για την επιχειρηματικότητα και έκανε λόγο για ψευδεπίγραφο δημοψήφισμα.

Είπε επίσης ότι πρέπει να γίνει αντιληπτό πως σε περίπτωση που η απάντηση είναι «Όχι» θα είναι καταστροφική η πορεία, όχι της οικονομίας, της χώρας ολόκληρης.

«Και θέλω να πιστεύω ότι έστω και την ύστατη στιγμή θα πρυτανεύσει λογική έτσι ώστε η κυβέρνηση να κάτσει εκ νέου, στο παρά πέντε, στο τραπέζι του διαλόγου για να μπορέσει να διαπραγματευτεί μια συμφωνία με τους εταίρους και δανειστές», πρόσθεσε ο κ. Μίχαλος.

 

Πηγή: www.imerisia.gr