Ανδρέας Ανδρεάδης, πρόεδρος ΣΕΤΕ & διευθύνων σύμβουλος της ΣΑΝΗ Α.Ε.

«Nα μην εκτροχιαστεί η πατρίδα και να μην απωλέσει την ιστορική επιτυχία εισόδου της στην Ευρώπη και το ευρώ» ευχήθηκε στη διάρκεια της παρέμβασής του ο κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, πρόεδρος ΣΕΤΕ & διευθύνων σύμβουλος της ΣΑΝΗ Α.Ε. ο οποίος είπε:

Ευχαριστώ θερμά τον Σπύρο Κτενά και την ActiveBusinessPublishing για την βράβευση της ΣΑΝΗ Α.Ε. που παραλαμβάνω εκ μέρους των 1.500 εργαζομένων στην εταιρεία. Αυτές τις μέρες περνάμε ιστορικές στιγμές για την χώρα. Είναι στιγμές, που περνάει κανείς μια φορά στην ζωή του και όλοι έχουμε ευθύνη να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Η πατρίδα μας κινδυνεύει να εκτροχιαστεί και να απωλέσει την ιστορική επιτυχία να μπει στην Ευρώπη και στο ευρώ. Κινδυνεύουμε να είμαστε ένας παρίας της Ευρώπης. Εκεί φτάσαμε να κινδυνεύει να διχαστεί ο ελληνικός λαός που δεν θα έπρεπε ποτέ να γίνει αυτό γιατί το 80% των Ελλήνων θέλουν να μείνουν στην Ευρώπη και στο ευρώ.

Πριν από δύο ημέρες ομόφωνα – μέσα από τα διοικητικά τους συμβούλια – οι κοινωνικοί εταίροι: ο ΣΕΒ, η ΓΕΣΕΒΕ, η ΕΣΕΕ και ο ΣΕΤΕ, εκπροσωπώντας 600.000 επιχειρήσεις και πάνω από 2 εκατομμύρια εργαζόμενους σε αυτές, αποφασίσαμε να υποστηρίξουμε το «ναι». Πάνω από όλα το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε είναι ότι αυτά τα δύο εκατομμύρια εργαζόμενοι να μπορέσουν – πάσει θυσία – την επόμενη μέρα να μην είναι δίπλα στο 1 εκατ. ανέργων. Κάθε λουκέτο το οποίο μπαίνει σε μια επιχείρηση – μικρή, μεσαία ή μεγάλη – είναι ένα λουκέτο που μπαίνει στις οικογένειες των εργαζομένων σε αυτή την επιχείρηση. Και σήμερα περισσότερο από ποτέ κινδυνεύουν αυτοί όλοι οι άνθρωποι, αυτές όλες οι οικογένειες, αυτοί όλοι οι τίμιοι και περήφανοι άνθρωποι γιατί περηφάνια είναι αυτό: να δουλεύεις σκληρά έντιμα να πληρώνεις τους φόρους σου, να παράγεις, να είσαι εξωστρεφής. Αυτό σημαίνει για μένα να είσαι υπερήφανος Έλληνας. Υπερήφανος δεν είναι αυτό το οποίο ακούγεται στις μέρες μας – και αυτό που επισημαίνω δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική, άλλωστε εμείς νοιώθουμε απέχθεια προς τα Κόμματα αφού αυτά έχουν κάνει τεράστια ζημιά σε αυτή την χώρα. Νοιώθουμε, όμως, την ανάγκη να πούμε τα πράγματα όπως έχουν προς τον ελληνικό λαό: έχουμε φθάσει στο μη παρέκει. Αντικρίζουμε με δέος τους εργαζόμενους της επιχείρησης μας. Αυτές τις μέρες που είναι να βγει η μισθοδοσία τους, σκεφτόμαστε πως θα τους πληρώσουμε με κλειστές τράπεζες, πως θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε ο κάθε ένας την δουλειά του, την παραγωγή του – όταν δεν έχουμε κάνει κάτι κακό. Είναι τόσοι άνθρωποι που αυτή την στιγμή δουλεύουν σκληρά, είναι πραγματικά κρίμα για αυτή την χώρα την Δευτέρα να οδηγηθεί στην πλήρη καταστροφή. Επομένως, κάνω έκκληση σε όλους τους Έλληνες να υπάρξει πραγματικά μια εθνική συνεννόηση – ότι και να γίνει να παραμείνουμε ενωμένοι και να μη λειτουργήσουμε διχαστικά. Την Δευτέρα πρέπει όλοι να πάμε μένοντας στην Ευρώπη και να βρούμε μια λύση για την επόμενη μέρα της χώρας, για την επόμενη γενιά. Σας ευχαριστώ πολύ.