salus2015b

 ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 26 Νοεμβρίου 2015

 Η μονομερής επικέντρωση στις τιμές των φαρμάκων χωρίς παράλληλες παρεμβάσεις για τον έλεγχο της συνταγογράφησης, δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα του ελέγχου της φαρμακευτικής δαπάνης. Ήταν η κοινή διαπίστωση της χθεσινής ετήσιας συνάντησης του τομέα Υγείας στην οποία δόθηκαν οι ετήσιες επιχειρηματικές διακρίσεις SalusIndex 2015. Στην εκδήλωση επιχειρηματικής αριστείας, που διοργανώθηκε χθες στο RadissonBluParkHotelAthensστάλθηκαν ηχηρά μηνύματα προς την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία από τους εκπροσώπους ενός κλάδου που αντιμετωπίζει σοβαρότατες απώλειες εξαιτίας της κρίσης.

 

 • Εκ μέρους του ΣΦΕΕ, ο κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου, αντιπρόεδρος του ΣΦΕΕ επικεφαλής της επιτροπής τιμολόγησης του ΣΦΕΕ και γενικός διευθυντής της NovoNordisk,

τόνισε ότι έχουν εξαντληθεί οι τιμολογιακές παρεμβάσεις και πρότεινε τέσσερα μέτρα, τα οποία πρέπει να λάβει η πολιτεία: πρώτον, να εξορθολογιστεί το «καλάθι» των χωρών αναφοράς, δεύτερον, να υπάρξει καθολική εφαρμογή του μέσου όρου των τριών χαμηλότερων τιμών της Ε.Ε, τρίτον, η ανακοστολόγηση να γίνεται μία φορά το χρόνο και να υπάρξουν σταθεροί κανόνες στην τιμολόγηση για τις διαφορετικές συσκευασίες και περιεκτικότητες. Τέταρτον, η πρόκληση της φαρμακευτικής δαπάνης να αντιμετωπιστεί με τον έλεγχο της συνταγογράφησης.

 

 • Ο κ. Μιχάλης Χειμώνας, γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει ορθολογική χρηματοδότηση στην υγεία, με έμφαση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα ώστε να μειωθούν τα κόστη της δευτεροβάθμιας περίθαλψης και νοσηλείας. Παράλληλα, ο εξορθολογισμός της δαπάνης να επιμεριστεί σε όλα τα κέντρα κόστους και να μην «την πληρώνει στο τέλος της ημέρας πάντα το φάρμακο». Επίσης, σημείωσε ότι θα πρέπει να διευρυνθεί η πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες, με την αύξηση των κλινικών μελετών.

 

 • Ο κ. Θεόδωρος Κωλέττης, αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας και πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος της LIBYTECPharmaceutical,

σημείωσε ότι «δεν έχουμε καταφέρει να ελέγξουμε την κατανάλωση» καθώς και την υποκατάσταση παλαιότερων και φθηνότερων φαρμάκων από νέα και ακριβότερα. Η ατζέντα, όπως διαμορφώνεται από τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, οδηγεί στην επικράτηση ολιγοπωλιακών συνθηκών, οι οποίες «αθωώνονται» στο όνομα της ανάπτυξης και της εξωστρέφειας, ενώ στις συγκρίσεις που γίνονται με άλλες χώρες της Ευρώπης, παραβλέπονται οι επιβαρυντικοί παράγοντες για την εγχώρια παραγωγή όπως: τα επιτόκια δανεισμού, το ύψος των φορολογικών υποχρεώσεων, ο χρόνος αποπληρωμής των οφειλών του δημοσίου και ο χρόνος έγκρισης προϊόντων από τον ΕΟΦ.

 

 • «Οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις απορρόφησαν τους κραδασμούς από τη συρρίκνωση της φαρμακευτικής δαπάνης κάτω από τα 2 δισ. ευρώ, στηρίζοντας την κοινωνία ενώ ταυτόχρονα επιβαρύνονται και από τα συσσωρευμένα χρέη του δημοσίου που αποτελούν θηλιά στο λαιμό τους και τροχοπέδη οποιασδήποτε επενδυτικής πολιτικής» σημείωσε ο κ. Σπύρος Κτενάς, επικεφαλής της διοργανώτριας ActiveBusinessPublishingπροσθέτοντας: «Οι όποιες λύσεις θα πρέπει να είναι προϊόν κοινών αποφάσεων όλων των εμπλεκόμενων φορέων με την πολιτεία, στην κατεύθυνση της τόνωσης των φαρμακευτικών βιομηχανιών και επιχειρήσεων, ώστε να μην απωλέσουν το ρόλο του «αναδυόμενου αστέρα» της ελληνικής οικονομίας».

 

 • Τέλος, ο κ. Σταύρος Μπελώνης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος πρότεινε τη θεσμοθέτηση μίας μόνιμης γραμματείας φαρμάκου, η οποία θα σχεδιάζει τη φαρμακευτική πολιτική με βάση τις ανάγκες του ελληνικού λαού. Το όργανο αυτό, θα πρέπει να είναι στελεχωμένο με ειδικούς επιστήμονες και να συμμετέχει η φαρμακοβιομηχανία, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, η ΟΣΦΕ και οι φαρμακαποθήκες και κυρίως οι σύλλογοι ασθενών. Ρόλο επίσης θα πρέπει να έχουν και οι Φαρμακευτικές Σχολές της χώρας.

 

Στην εκδήλωση παρενέβησαν ο κ. Βασίλης Λεβέντης, πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων , ο κ. Κωνσταντίνος Καραγκούνης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας ενώ παρευρέθηκε ο κ. Κωνσταντίνος Μπαργιώτας, βουλευτής Λάρισας του “Ποταμιού”. Παρενέβη επίσης ο κ. Νίκος Κωστάρας, γενικός διευθυντής IMSHealth ενώ στη συνέχεια οι δημοσιογράφοι Νατάσσα Σπαγαδώρου, Μαρία Ακριβού και Βασίλης Τσεκούρας που συντόνισαν την εκδήλωση έδωσαν το λόγο στους βραβευόμενους. Αναλυτικά οι επιχειρήσεις και τα πρόσωπα που παρέλαβαν τα βραβεία ήταν οι παρακάτω:

 

 • κ. PedroBarreiros, οικονομικός διευθυντής της Novartis Hellas.

HNovartisHellas με όραμα και ευθύνη για τον ασθενή και με οδηγό την καινοτομία, πραγματοποιεί ολοκληρωμένα προγράμματα στήριξης της ελληνικής οικονομίας και δράσεις για τη διαχείριση σημαντικών κοινωνικών αναγκών . Μέσα από μια εκτεταμένη ασθενοκεντρική προσέγγιση που συμβάλλει σημαντικά και στη βιώσιμη ανάπτυξη του κλάδου της Υγείας, η NovartisHellas επενδύει στην Ελλάδα και παραμένει πιστή στην αποστολή της να θεραπεύει τους ασθενείς και να βελτιώνει τις ζωές των συμπολιτών μας, ειδικά σε μια δύσκολη εποχή οικονομικής αβεβαιότητας όπως αυτή που διανύουμε.

 

 • κ. Δημήτριος Αναγνωστάκης, γενικός διευθυντής της Boehringer Ingelheim Hellas

Αποτελεί μία από τις 20 μεγαλύτερες φαρμακοβιομηχανίες παγκοσμίως. Στην Ελλάδα είναι η παραγωγική εταιρεία με τον μεγαλύτερο τζίρο ενώ ταυτόχρονα κατέχει μία από τις πρώτες θέσεις στον κατάλογο της κεδοφορίας. Η παρουσία της Boehringer στην Ελλάδα αποτελεί μία ακόμη έμπρακτη ψήφο εμπιστοσύνης της Γερμανίας στην ελληνική οικονομία. Η ίδια η εταιρεία είναι η μοναδική πολυεθνική επιχείρηση με δική της παραγωγική υποδομή στην Ελλάδα, μία παραγωγική υποδομή που συνδέεται με εξαγωγές από την Ελλάδα προς το εξωτερικό.

 

 • κ. Βασίλης Γούναρης, διευθύνων σύμβουλος της BASF HELLAS.

Μία ακόμη ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική αγορά είναι η παρουσία της BASF, που δημιουργεί χημεία επί 150 χρόνια και η οποία εδώ και 60 χρόνια διακινεί προϊόντα της στην ελληνική αγορά. Η BASFHELLASδιαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην ελληνική οικονομία, στον πρωτογενή τομέα, στην βιομηχανία, στην παραγωγή πρώτων υλών για την φαρμακοβιομηχανία και την βιομηχανία καλλυντικών.

 

 • κ. Αριστομένης Βασιλόπουλος, διευθυντής πωλήσεων της Demo.

ΗDEMO ΑΒΕΕ, την χρονιά 2015 είχε μια ιδιαίτερα δυναμική και αναπτυξιακή πορεία κάτι που αποτυπώθηκε στην αύξηση των οικονομικών της μεγεθών, στην αύξηση της απασχόλησης (610 εργαζόμενοι το 2014, 720 σήμερα που μιλάμε και μέχρι το τέλος του 2015, 750 εργαζόμενοι). Επίσης οι εξαγωγές «τρέχουν» με ρυθμό αύξησης του 50%.  Για όλα αυτά και πολλά παραπάνω βραβεύεται σήμερα η DEMO ΑΒΕΕ, η πρώτη εταιρεία σε νοσοκομειακές πωλήσεις σε αριθμό σκευασμάτων.

 

 • κ. Σπύρος Φιλιώτης, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της Φαρμασέρβ Lilly και αντιπρόεδρος του ΣΦΕΕ υπεύθυνος για την κλινική έρευνα.

Η Φαρμασέρβ-Lilly διαμορφώθηκε το 1994 ως η κοινοπραξία μεταξύ της αμερικανικής EliLilly & Company και της Φαρμασέρβ. Αποτελεί μάλιστα τη μοναδική ελληνική φαρμακευτική εταιρεία στην οποία συμμετέχει ένας πολυε- θνικός κολοσσός. Σήμερα η Φαρμασέρβ-Lilly ΑΕΒΕ βρίσκεται ανάμεσα στις δέκα πρώτες εταιρείες στην ελληνική φαρμακευτική αγορά. Η δραστηριότητα της Φαρμασέρβ-Λίλλυ στην κλινική έρευνα έχει ξεκινήσει από το 1996, και επιδεικνύει εντυπωσιακά αποτελέσματα και σημαντικότατες διακρίσεις. Δύο δεκαετίες μετά συνεχίζει να πρωτοπορεί και να δημιουργεί ένα ελπιδοφόρο μέλλον.

Η δημιουργική επιστημονική συνεργασία με περίπου 2.000 Έλληνες ιατρούς ερευνητές από 1.200 ερευνητικά κέντρα, στο πλαίσιο 116 κλινικών ερευνητικών προγραμμάτων που έχουν οδηγήσει στη συλλογή δεδομένων από περίπου 15.000 ασθενείς,

 • κ. Βασίλης Κάτσος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Pharmathen

Η εταιρεία Pharmathenκαταλαμβάνει την δεύτερη θέση μεταξύ των πλέον κερδοφόρων φαρμακοβιομηχανιών της χώρας. Η επιτυχία της βασίζεται αποδεδειγμένα και με βάση συγκεκριμένους δείκτες στο τρίπτυχο εξωστρέφεια, επενδύσεις, έρευνα. Τα 5 τελευταία χρόνια της κρίσης διπλασίασε το ανθρώπινο δυναμικό της. Μία ακόμη σημαντική διεθνή συμφωνία συνάπτει ο Όμιλος Pharmathen, αυτή την φορά με τον ισπανικό φαρμακευτικό Όμιλο Alter. Η ελληνική – πολυεθνική εταιρεία αναλαμβάνει την αντιπροσώπευση στη χώρα μας από τον Νοέμβριο 2015, των βρεφικών προϊόντων Nutriben.

Προηγήθηκε τον Οκτώβριο στρατηγική συμφωνία της Pharmathen με την Novartis για την προώθηση σκευάσματος για το Αλτσχάιμερ, ενώ αναμφισβήτητα, νέες προοπτικές αναφύονται για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία, από την επένδυση της BCPartners, η οποία απέκτησε πλειοψηφικό πακέτο της ελληνικής βιομηχανίας, το καλοκαίρι.

 

 • ΕλευθέριοςΠέτσας, director of financial control της Unipharma – Κλέων Τσέτης.

Κατέχει μία από τις πρώτες θέσεις στη λίστα των επιχειρήσεων με τον μεγαλύτερο κύκλο εργασιών και τα μεγαλύετρα κέρδη. Αυτό, όμως, που την ξεχωρίζει είναι ότι υλοποίησε την μεγαλύτερη επένδυση στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία την τελευταία διετία, δημιουργώντας μία νέα σύγχρονη παραγωγική μονάδα.Η αμιγώς ελληνική Unipharma, τον Απρίλιο του 2014, πραγματοποίησε τα εγκαίνια μιας νέας της μονάδας ύψους 35 εκατ.ευρώ, η οποία αναμφίβολα, αποτελεί όαση στο άνυδρο επιχειρηματικό τοπίο. Οι νέες εγκαταστάσεις, που αποτελούν πρότυπο βιοκλιματικής εφαρμογής, προσανατολισμένες στην άριστη εκμετάλλευση των κλιματικών συνθηκών για τη λειτουργία τους σε πλήρη εναρμόνιση με το φυσικό περιβάλλον με παράλληλη μείωση κάθε ενεργοβόρου διαδικασίας, θα είναι εφοδιασμένες με τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα παραγωγής, συσκευασίας και ποιοτικού ελέγχου, ενώ όλες οι υποστηρικτικές λειτουργίες θα υπόκεινται σε αυτοματοποιημένο ηλεκτρονικό έλεγχο. Συμπίπτουν  δε,με τα 51 χρόνια ζωής που κλείνει η εταιρεία, από την ημέρα που ο πατέρας της Ιουλίας και Ειρήνης Τσέτη, ξεκίνησε το δημιουργικό και εδιαφέρον ταξίδι της Unipharma στον χώρο του φαρμάκου.

 

 • κυρίαΕύη Βαλιανάτου, business development manager Vianex

Η μεγαλύτερη – αμιγώς ελληνικών συμφερόντων – εγχώρια φαρμακοβιομηχανία κοιτάζει το μέλλον με μεγάλη αισιοδοξία. Η Vianexπου αποτελεί την ζωντανή ιστορία της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας – καθώς για 90 χρόνια το όνομα Γιαννακόπουλος γράφει την ιστορία του στο ελληνικό φάρμακο – ανοίγει νέους ορίζοντες εξωστρέφειας. Η συμφωνία με την Lilly της δίνει τη δυνατότητα να απλώσει τα φτερά της στις απύθμενες αγορές της Κίνας και της Άπω Ανατολής ενώ η πρόσφατη συμφωνία για τη διανομή του Deponστην εγχώρια αγορά προσφέρει ένα ακόμη μεγάλο όπλο στην εταιρεία.

 

 • Κυριάκος Μπερμπεριάν – Head of Market Access and Govermental Affairs at Genesis Pharma

Κατέκτησε την πρώτη θέση στη λίστα των πιο κερδοφόρων εμπορικών επειχειρήσεων φαρμάκου της χώρας. Παράλληλα συμπεριλιήφθηκε στη λίστα των 110 κορυφαίων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων. Πρόκειται για την GenesisPharmaη οποία διαθέτει στην αγορά φάρμακα υψηλής τεχνολογίας. Δύο νέα σκευάσματα για την σκλήρυνση κατά πλάκας, τα οποία παρουσιάστηκαν το καλοκαίρι στο συνέδριο της Ευρωπαικής Ακαδημίας Νευρολογίας τα οποία προωθεί η εταιρεία σε συνεργασία με την Biogen, και τρεις ακόμη θεραπείες για την νόσο, καταδεικνύουν ότι η Σκλήρυνση αποτελεί για την GenesisPharma αιχμή του δόρατος της θεραπευτικής της φαρέτρας.

 

 

 • Γεώργιος Συκιανάκης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Menarini Hellas.

Την αργυρή της επέτειο γιορτάζει εφέτος στην χώρα μας η MenariniHellas, έχοντας στις αποσκευές της μία σειρά από σημαντικά «φορτία», όπως μία στρατηγική συνεργασία κατά του καρκίνου, ίδιες παραγωγικές εγκαταστάσεις σε πολλές χώρες, έξι σύγχρονα ερευνητικά κέντρα, την 10η θέση στην ελληνική αγορά αλλά και την ανάπτυξη και διάθεση 5 νέων καινοτόμων φαρμάκων. Από το 1989 μέχρι και σήμερα η MenariniHellas κυκλοφόρησε με επιτυχία πολλά πρωτότυπα και καινοτόμα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα που καλύπτουν με επιτυχία θεραπευτικά κενά και προσφέρουν βελτιωμένες θεραπευτικές επιλογές.

Σήμερα η MenariniHellas συγκαταλέγεται ανάμεσα στις δέκα μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες στην Ελλάδα και απασχολεί 187 εργαζόμενους.

 

 • 11. HaseebAhmad, διευθύνων σύμβουλοις MSD Ελλάδας – Μάλτας – Κύπρου.

Όπως ανέφερε και πρόσφατα ο επικεφαλής της εταιρίας στην Ελλάδα κ. HaseebAhmad, «η διαχείριση της εποχής του Μνημονίου επιβάλλει αναζήτηση επιπλέον πόρων για το δημόσιο σύστημα, μέσα σε αυτά τα σφιχτά δημοσιονομικά πλαίσια. Οι πόροι αυτοί θα πρέπει να διατεθούν για κάλυψη των ανισοτήτων, διαμόρφωση νέων μοντέλων παροχής και βελτίωσης της διακυβέρνησης.

Η MSD (MerckSharp & Dohme) είναι η δεύτερη μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρία παγκοσμίως. Στόχος της, να εκπληρώσει τη βασική της αποστολή: να είναι ο κόσμος καλά.

 

 • κ. Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, διευθυντής Ανθρώπινων Πόρων και Εταιρικής Επικοινωνίας της ΕΛΠΕΝ.

Είναι μία από τις πλέον κερδοφόρες ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, με ενεργή παρουσία σε 27 ευρωπαϊκές χώρες και 60 παγκοσμίως. Η εταιρεία διαθέτει δύο θυγατρικές εταιρείες στη Γερμανία και τη Σουηδία. Η σημερινή διάκριση – πέραν των οικονομικών επιδόσεων της εταιρείας – αφορά τις επενδύσεις της επιχείρησης σε έρευνα και ανάπτυξη καθώς επίσης και σε ανθρώπινο δυναμικό αφού η ΕΛΠΕΝ είναι μία από τις εταιρείες που αύξησαν το ανθρώπινο δυναμικό τους στην περίοδο της κρίσης.

 

 • κ. Σωτήρης Λέλος, πρόεδρος του ομίλου «Φαρμακευτικό Κέντρο – Vitafarm»,

H Vitafarmκαταλαμβάνει την πρώτη θέση μεταξύ των πλέον κερδοφόρων φαρμακαποθηκών της χώρας. Η Vitafarmανήκει στον όμιλο φαρμακαποθηκών του επιχειρηματία κ. Σωτήρη Λέλου ο οποίος οργανώνει το επόμενο επιχειρηματικό του βήμα: την δημιουργία ενός πανελλαδικού δικτύου Ανεξάρτητων Φαρμακείων.

 

 • κ. Ιωάννης Κοκοσιούλης, διευθυντής marketingκαι δημοσίων σχέσεων της Power Health

Η PowerHealth, που διευθύνεται από την κυρία Λιλύ Περγαντά – είναι παρολύσα στην αίθουσα – αποτελεί την μεγαλύτερη εταιρεία συμπληρωμάτων διατροφής βάσει κύκλος εργασιών και προ φόρων κερδών. Σημαντική πτυχή στην δραστηριότητα της εταιρείας αποτελεί η λειτουργία τμήματος έρευνας και ανάπτυξης νέων προϊόντων αλλά και εκμετάλλευσης του φυτικού πλούτου του αγροτικού τομέα.

 

 • κ. Κωνσταντίνος Πάνος, πρόεδρος ΔΣ ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ

Ο Πειραϊκός Φαρμακευτικός Συνεταιρισμός – ο ΠΕΙΦΑΣΥΝ – καταλαμβάνει μία από τις δύο πρώτες θέσεις μεταξύ των πιο κερδοφόρων συνεταιριστικών φαρκαποθηκών της χώρας. Οι 30 φαρμακοποιοί οραμτιστλές που ίδρυσαν τον Συνεταιρισμό πριν 35 χρόνια δεν μπορούσαν να φανταστούν την μετέπειτα εξέλιξη. Σήμερα ο ΠΕΙΦΑΣΥΝ εξυπηρετεί εκατοντάδες φαρμακεία, δημιουργεί ένα δίκτυο θυγαρτικών εταιριών και με προσεκτικά βήματα ετοιμάζεται πυρετωδώς για την επόμενη ημέρα της αγοράς συμμετέχοντας μεταξύ άλλων στη δημιουργία του δικτύου φαρμακείων GreenPharmacy.

 

 • κ. Αθανάσιος Λοπατατζίδης, σύμβουλος διοίκησης του ομίλου Βιοιατρική.

Αποτελεί την κορυφαία εταιρεία του τομέα των διαγνωστικών κέντρων με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο.

 

 • κυρίαΆνναΠαπακοσμοπούλου,head of Communications της Roche Hellas.

Η μονομερής επικέντρωση στις τιμές των φαρμάκων χωρίς παράλληλες παρεμβάσεις για τον έλεγχο της συνταγογράφησης, δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα του ελέγχου της φαρμακευτικής δαπάνης. Ο κλάδος του φαρμάκου έχει περισσότερο ανάγκη σήμερα από ποτέ, ένα Εθνικό Σχέδιο για την υγεία με μακρόπνοο αναπτυξιακό σχεδιασμό – καθώς χτυπήθηκε ανελέητα στα χρόνια της ύφεσης- κυρίως όμως αυτό που απαιτείται από όλους, είναι εθνική συνεννόηση. Τα παραπάνω, ήταν η κοινή διαπίστωση της χθεσινής ετήσιας συνάντησης του τομέα Υγείας στην οποία δόθηκαν οι ετήσιες επιχειρηματικές διακρίσεις SalusIndex 2015. Στην εκδήλωση επιχειρηματικής αριστείας, που διοργανώθηκε χθες στο RadissonBluParkHotelAthens στάλθηκαν ηχηρά μηνύματα προς την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία από τους εκπροσώπους ενός κλάδου που αντιμετωπίζει σοβαρότατες απώλειες εξαιτίας της κρίσης. Η Roche κατέχοντας ηγετική θέση παγκοσμίως στην υγειονομική φροντίδα κατά του καρκίνου διαθέτει στην χώρα μας, αποτελεσματικά ογκολογικά φάρμακα με αποδεδειγμένο όφελος για τους ασθενείς. Έχει πραγματοποιήσει 31 κλινικές δοκιμές μέχρι σήμερα σε 143 Κέντρα. Παράλληλα, ενεργώντας με υπευθυνότητα και ευαισθησία υλοποιεί το Πρόγραμμα Υποστήριξης Ανασφάλιστων ασθενών, διαθέτοντας δωρεάν 11.500 συσκευασίες φαρμάκων αξίας 2 εκατ. ευρώ. Επιπλέον πραγματοποίησε δωρεά 200.000 ευρώ για κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών για το σύνολο των 400 παιδιών στο πλαίσιο του Προγράμματος «Εφόδια Ζωής Βήματα Ζωής».

 

 • κ. Νίκος Κουτσιανάς, συνιδρυτής – μαζί με τη σύζυγό του Νίκη – της Apivita

Μία από τις επιχειρήσεις που τιμούν την Ελλάδα στο εξωτερικό – στην φήμη των προϊόντων της έχουν υποκληθεί καταναλωτές δεκάδων χωρών του πλανήτη – , μία από τις επιχειρήσεις που επενδύουν στη κρίση, που σέβονται τον παράγοντα άνθρωπο αλλά και την ελληνική φύση είναι η επιχείρηση Apivita.

 • κ. Αντώνης Φουστέρης, senior market access & public affairs manager της PFIZER HELLAS ABEE.Ο αμερικανικός κολοσσός Pfizer, εδώ και 55 περίπου χρόνια βρίσκεται στην ελληνική φαρμακευτική αγορά μέσω της θυγατρικής του PfizerHellas. Στην ελληνική αγορά μάλιστα, η εταιρεία έχει επιδείξει σημαντικό έργο,  μέσω δράσεων Κοινωνικής Ευθύνης αλλά και συνολικών επενδύσεων, οι οποίες τα τελευταία χρόνια άγγιξαν τα 200 εκατ. ευρώ.Η πρόσφατη δε συνεργασία της Pfizerμε την Allergan, αναμένεται να δημιουργήσει μια φαρμακοβιομηχανία μεγαθήριο με προϊόντα όπως το Viagra και το Botox.
 • κ. Αντώνης Ευμορφιάδης, γενικός διευθυντής Medochemie

H MedochemieHellasαποτελεί ζωτικό κύτταρο ενός πολυεθνικού ομίλου o οποίος διαθέτει 11 μονάδες παραγωγής και ο οποίος βραβεύτηκε ως ένας από τους 10 κορυφαίους εξαγωγικούς ομίλους της Ευρώπης. Η MedochemieHellasπροχώρησε σε αναδιοργάνωσή της για να γίνει στα χρόνια που ακολούθησαν η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία σε πωλήσεις γεννοσήμων στον ΕΟΠΥΥ

 

 • κ. Κυπριώτης Ευάγγελος, γενικό διευθυντή Καταναλωτικών Προϊόντων και Προϊόντων Υγείας & Φροντίδας Ελλάδος της εταιρείας Σαράντης

Το πρώτο βραβείο βιομηχανίας καλλυντικών λαμβάνει η επόμενη εταιρεία η οποία είναι:

Αμιγώς Ελληνική , Εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, Με 9 θυγατρικές εταιρείες , Με βασική παραγωγική δραστηριότητα στην Ελλάδα , Με προϊόντα που έχουν ενσωματωθεί στο DNA του Έλληνα καταναλωτή , Και εξαιρετικά οικονομικά στοιχεία παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία.

 

 • κυρία Χριστίνα Βεϊοπούλου, διευθύντρια επικοινωνίας της SanofiAventisΗ Sanofi – με μία ευρεία γκάμα θεραπευτικών κατηγοριών-  είναι μία φαρμακοβιομηχανία που δίνει έμφαση στην καινοτομία στηρίζοντας από την πρώτη στιγμή που δραστηριοποιήθηκε στην Ελλάδα, τους Έλληνες ασθενείς.

 

 • Γεώργιος Κοντοστόλης, γενικός διευθυντής της Pharmazac. Με επενδύσεις που ξεπερνούν το 15% του ετήσιου κύκλου εργασιών σταθερά τα τελευταία χρόνια, η Pharmazac προωθεί ένα σχέδιο ανάπτυξης το οποίο περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο υπερσύγχρονο εργαστήριο ανάπτυξης και πιλοτικών παρτίδων με εφαρμογές και projects σε όλες τις μη στείρες και στείρες φαρμακοτεχνικές μορφές. Παράλληλα η εταιρεία, εκτός από τη λειτουργία ενός εργοστασίου, επενδύει σε μια νέα παραγωγική μονάδα 10.000 τ.μ. στη βιομηχανική ζώνη της Κερατέας, η οποία μετά την ολοκλήρωσή της το 2017 θα είναι από τις πιο άρτιες στη χώρα.

 

 • Ιωακείμ Τζουμάκης, HeadCorporateRelationsεταιρείας Παπουτσάνης

Η εταιρεία Παπουτσάνης, βασιζόμενη στις αρχές και αξίες “του να προσφέρει”, είναι μία επιχείρηση ευαισθητοποιημένη στο κοινωνικό σύνολο με ιδιαίτερη ευαισθησία για το περιβάλλον, πάντα στην πρώτη γραμμή της διατήρησης σε υψηλά επίπεδα το θεσμό και την λειτουργία της Εταιρικής και Κοινωνικής Ευθύμνης, με σεβασμό στον άνθρωπο, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την παροχή ίσων ευκαιριών.

 

 • Γεώργιος Δόκιος, γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Εταιρειών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσεως.

OΣύνδεσμος Εταιρειών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσεως διαδραματίζει σημαίνοντα ρόλο στην προσπάθεια απελευθέρωσης της αγοράς φαρμάκων. Οι συντονισμένες προσπάθειές του έχουν συμβάλλει στην δημιουργία του νέου νομοθετικού πλαισίου που θα ισχύσει στη χώρα και το οποίο προβλέπεται να διευρύνει αισθητά τις διαστάσεις της αγοράς των φαρμάκων ευρείας χρήσεως και των εμπλεκομένων εταιρειών.

 

 • κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, διευθύνων σύμβουλος φαρμακαποθήκης Profarm. Ιδρύθηκε το 1993 με αρχικό κεφάλαιο 6 εκατ. δραχμές και σήμερα απλώνει τα δίκτυα της σε 450 φαρμακεία και 110 φαρμακαποθήκες. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι κατάφερε κατά την περίοδο της κρίσης να αυξήσει το προσωπικό της από 40 άτομα σε 90.

 

Διακρίσεις επίσης δόθηκαν στους εκπροσώπους των εταιρειών BEIERSDORFHELLAS ΑΕ, BRISTOL – MYERSSQUIBBAE, FREZYDERM ΑΒΕΕ, ΓΚΑΠ ΑΕ, GENEPHARM ΑΕ, PhRMAINNOVATIONFORUM, JANSSEN, JOHNSON & JOHNSON ΕΛΛΑΣ, MEDIPRIME ΑΕΕ, ABBVIE, ASTELLAS, GLAXO, UCB,COLGATEPALMOLIVEHELLAS, L’OREALHELLAS ΑΕ και FAMAR

 

Fasa

  Χορηγός επικοινωνίας:  weekihealth1