Σε μαζικές τοποθετήσεις με αγορές μετοχών της FolliFollieGroup προχώρησε τον τελευταίο μήνα ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, πρόεδρος και βασικός μέτοχος του γνωστού ομίλου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα capital.gr πρόκειται για τις μεγαλύτερες σε αξία αγορές μετοχών που έχει πραγματοποιήσει βασικός μέτοχος στο Χρηματιστήριο το τελευταίο διάστημα.

Ο τίτλος της Folli-Follie, βρίσκεται όλο το τελευταίο διάστημα σε καθοδική πορεία κυρίως λόγω των ανησυχιών για το εύρος των δραστηριοτήτων της εταιρίας στην Κίνα αλλά και των εσωτερικών πιέσεων που ασκεί στο Χρηματιστήριο η επιστροφή του πολιτικού ρίσκου.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, συνολικά, από τις 16 του περασμένου Δεκεμβρίου, μέχρι και τις 18 Ιανουαρίου, ο Δ. Κουτσολιούτσος, ο οποίς κατέχει το 34,8% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης, έχει γνωστοποιήσει στις χρηματιστηριακές αρχές πως προχώρησε σε αγορές 80.500 τεμαχίων της FFGroup. Η μεγαλύτερη εξ αυτών πραγματοποιήθηκε προ μηνός, όταν στις 16/12 αγοράστηκαν από το ταμπλό 40.000 τεμάχια της εισηγμένης έναντι 600.000 ευρώ. Αθροιστικά, η αξία των μετοχών που αποκτήθηκαν στο διάστημα αυτό, ανέρχεται σε 1.173.250 ευρώ.

Η υποχώρηση του τίτλου της FolliFollie ήταν μια από τις μεγαλύτερες για μη τραπεζική μετοχή. Στις αρχές του περασμένου μήνα ο τίτλος βρισκόταν σε διαπραγμάτευση στα 19 ευρώ και πλέον έχει υποχωρήσει στα 12,95 ευρώ (-32%), διατηρώντας όμως τεράστια κέρδη από τα χαμηλά του 2012 (+270%). Είναι χαρακτηριστικό πως ο τίτλος τις τελευταίες 14 συνεδριάσεις είχε μόλις δύο θετικά κλεισίματα στο Χ.Α. Όλο το διάστημα αυτό έχουν ενεργοποιηθεί εντολές αγοράς ιδίων μετοχών από την εταιρεία, ενώ και ο βασικός μέτοχος, όπως αναφέρθηκε, προχώρησε σε σημαντικές αγορές, έμπρακτα δείχνοντας πως η πτώση της μετοχής θεωρείται υπερβολική και συνάμα αποτελεί ευκαιρία τοποθετήσεων.

Οι αναλυτές, από την πλευρά τους, έχουν επισημάνει πως το ειδικό ρίσκο που αντιμετωπίζει η εταιρία σχετίζονται με το γεγονός πως το 75% των λειτουργικών της κερδών προέρχεται από την Ασία, από το οποίο το 30% από την Κίνα. Στην κινεζική αγορά η FFGroup συνεργάζεται στενά με τη FosunGroup που από τον Μάιο του 2011 είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της FFGroup, με ποσοστό 13,8%. Ωστόσο, υποστηρίζεται πως μετά την ανακοίνωση του ΑΕΠ της Κίνας την περασμένη Τρίτη οι επιφυλάξεις αυτές χρήζουν αναθεώρησης, ενώ και οι επιφυλάξεις της αγοράς αναφορικά με τις ελεύθερες ταμειακές ροές του ομίλου έχουν πλήρως τιμολογηθεί στα τρέχοντα επίπεδα.

Σε κάθε περίπτωση η μετοχή έφθασε να διαπραγματεύεται έως και 5,5 φορές τα κέρδη του 2016 και 3,4 φορές τον λόγο EV/EBITDA, με την τιμή να έχει υποχωρήσει πλέον σε επίπεδα τιμών Μαρτίου 2013 (12,95 ευρώ). είναι χαρακτηριστικό πως η EurobankEquities σε προ ημερών report της (G.RE.CO. – Greekconsumer – 2016: yearoftwohalves?) έδωσε τιμή-στόχο τα 18,50 ευρώ για τη μετοχή της FFGroup, δηλαδή 42% υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών. Η ΑΧΕΠΕΥ, πάντως, επισημαίνει πως αν και υπάρχουν μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης, η έλλειψη ορατότητας στο σκέλος των ταμειακών ροών περιορίζει την θετική προσέγγιση.