Στην φώτο διακρίνεται ο κύριος Βασίλης Κάτσος-Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος  και η κυρία Νέλλυ Κάτσου- Αντιπρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Pharmathen

 

Πρώτη ελληνική επιχείρηση σε επενδύσεις έρευνας αναδείχθηκε και φέτος η φαρμακοβιομηχανία Pharmathen, λαμβάνοντας την 42η θέση ανάμεσα στις 4.500 φαρμακευτικές επιχειρήσεις και την 370η θέση στις 1.000 μεγαλύτερες ερευνητικές εταιρείες της Ε.Ε., σύμφωνα με την κατάταξη «The 2014 EU Industrial R&D Investment Scoreboard», της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Β. Κάτσος, «το γεγονός ότι η Pharmathen κατατάσσεται στις 50 μεγαλύτερες ερευνητικές εταιρείες, ενισχύει το στοιχείο της διαφοροποίησης που χαρακτηρίζει το μοντέλο επιχειρηματικότητας της Pharmathen παγκόσμια. Η επιστημονικότητα αποτελεί για εμάς ακρογωνιαίο λίθο της επιχειρησιακής μας δραστηριοποίησης και σύντομα θα μπορούμε να επικοινωνήσουμε τα νέα καινοτόμα επιτεύγματα του τομέα Έρευνας & Ανάπτυξης της εταιρείας μας».

Η Pharmathen πρόσφατα χρηματοδοτήθηκε από την European Investment Bank για την ενίσχυση του πλάνου επενδύσεων στον τομέα Έρευνας και Ανάπτυξης, αποτελώντας τη μοναδική ελληνική ιδιωτική εταιρεία για την οποία εγκρίνεται η χρηματοδότηση από τον ευρωπαϊκό οργανισμό. Η εταιρεία είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής έρευνας και ανάπτυξης στην Ελλάδα επενδύοντας στην έρευνα περισσότερα από 20 εκατ. ευρώ ετησίως.

 

Πηγή: www.imerisia.gr