Στην φώτο διακρίνονται η πρόεδρος του Λιμένος κ. Zhang Li και ο αναπληρωτής CEO ΟΛΠ, Παναγιώτης Πετρουλής
ΘΑ ΕΠΙΣΗΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας (MoU), με αντικείμενο τη διεύρυνση της μεταξύ τους συνεργασίας προτίθενται να προχωρήσουν ο ΟΛΠ και το λιμάνι Tianjin της Κίνας. Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε η ανώτατη διοίκηση του λιμένος Tianjin, με επικεφαλής την πρόεδρο του κινέζικου λιμανιού, Zhang Li, στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η διεύρυνση του πεδίου συνεργασίας μεταξύ των δύο λιμένων, που θα επισημοποιηθεί με την υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας (ΜΟU) και θα περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα θέματα την ανάπτυξη της κρουαζιέρας, των συνδυασμένων μεταφορών, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας καθώς και την ανταλλαγή επισκέψεων μεταξύ των στελεχών των δύο λιμένων. Το όλο θέμα το χειρίζεται το υπουργείο Εξωτερικών στο πλαίσιο του προγράμματος εκδηλώσεων Ελλάδας – Κίνας 2015.

Οι εκπρόσωποι του λιμένος Tianjin εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από την παρουσίαση του ΟΛΠ και τη βούλησή τους για στενότερη συνεργασία, λόγω των σημαντικών προοπτικών ανάπτυξης που παρουσιάζει το λιμάνι του Πειραιά ως ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Μεσογείου. Να σημειωθεί πως το λιμάνι του Tianjin είναι η θαλάσσια πύλη του Πεκίνου, το τέταρτο μεγαλύτερο του κόσμου και αποτελεί σημαντικό κόμβο στην οικονομική ζώνη του Θαλάσσιου Δρόμου του Μεταξιού του 21ου αιώνα.

Επέκταση Προβλήτα ΙΙΙ
Εν τω μεταξύ, την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της ΣΕΠ (θυγατρική της Cosco στην Ελλάδα) η τελετή εγκαινίων του έργου επέκτασης του Προβλήτα III, όπου το «παρών» θα δώσει και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Η εν λόγω επένδυση, που ανέρχεται σε 230 εκατ. ευρώ, αναμένεται να δημιουργήσει 200 θέσεις εργασίας στο στάδιο της κατασκευής και στη συνέχεια 800 μόνιμες θέσεις απασχόλησης, ενώ εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί νωρίτερα από το 2018.

 

Πηγή: www.imerisia.gr