Μία ακόμα επιτυχημένη δράση αναδάσωσης πραγματοποίησε  για δεύτερη φορά φέτος ηLeasePlanHellas, εταιρεία μίσθωσης και διαχείρισης εταιρικών στόλων στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την εταιρείαSanofiκαι τη Φιλοδασική Ένωση Αθηνών.Συγκεκριμένα, η LeasePlanHellasκαι ηSanofi, με συνολικά 175 εθελοντές εργαζόμενους και τις οικογένειες τους, βρέθηκαν το Σάββατο, 17 Οκτωβρίου, στο Αισθητικό Δάσος του Υμηττού, όπου προχώρησαν στη δενδροφύτευση 500 δέντρων, φροντίζοντας παράλληλα και τα 170 δέντρα που είχαν φυτευτεί από την LeasePlanHellas τον περασμένο Μάρτιο.

Σημειώνεται ότι η LeasePlanHellas, πιστή στην πράσινη φιλοσοφία και τις αξίες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που την χαρακτηρίζουν, έχει υιοθετήσει τμήμα του Αισθητικού Δάσους του Υμηττού από το 2012 και μέχρι σήμερα έχει φυτέψει συνολικά 2.300 δέντρα.

Στόχος της εταιρείας μέσω των συγκεκριμένων δράσεων είναι η επίτευξη της σταδιακής αποκατάστασης της οικολογικής ισορροπίας στον Υμηττό, μεγάλο μέρος του οποίου έχει καταστραφεί από τις πυρκαγιές του 2007.

Ο κ. Φίλιππος Ζαγοριανάκος, διευθύνων σύμβουλος της LeasePlanHellas (φώτο), δήλωσε: «Είναι μεγάλη χαρά για όλους εμάς στη LeasePlanHellas να υλοποιούμε σε τακτά χρονικά διαστήματα δράσεις περιβαλλοντικού χαρακτήρα και είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι όταν σε αυτές μας τις ενέργειες έχουμε συμμάχους τους ανθρώπους μας και τους συνεργάτες μας. Η θετική ανταπόκριση και η ανιδιοτελής συμμετοχή τους μας δίνει το απαραίτητο κίνητρο για να υλοποιήσουμε ακόμα περισσότερες ‘πράσινες’ πρωτοβουλίες, οι οποίες δεν θα μπορούσαν να γίνουν πράξη χωρίς την πολύτιμη βοήθεια και υποστήριξη τους.»   

Από την πλευρά της η κυρία Χριστίνα Βεϊοπούλου, διευθύντρια επικοινωνίας της Sanofi Ελλάδας δήλωσε «Η Sanofi τοποθετεί στην καρδιά των δραστηριοτήτων της τις δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που στοχεύουν, μεταξύ άλλων, στην προαγωγή ‘πράσινων’ πρακτικών. Δεν μπορούσαμε παρά να ανταποκριθούμε και να συμβάλλουμε έμπρακτα με τη συμμετοχή των εθελοντών μας, στο κάλεσμα της Leaseplan για τη δενδροφύτευση του Αισθητικού Δάσους της Καισαριανής, που υπογραμμίζει ότι η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί ουσιαστικό καθήκον όλων μας αλλά και του καθένα μας ξεχωριστά».