Στην φώτο διακρίνεται ο κ. Γιώργος Κορρές

Υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης κατέγραψε ο όμιλος Κορρές κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015, με τις πωλήσεις να παρουσιάζουν διψήφιο ποσοστό αύξησης και τα καθαρά κέρδη να διπλασιάζονται.

Συγκεκριμένα, τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 44% στα 5,7 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διπλασιάστηκαν (+107%) σε 1,1 εκατ. ευρώ από 0,5 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2014.

Επίσης, οι ενοποιημένες πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 16% στα 30,3 εκατ. ευρώ, ως αποτέλεσμα της ανάπτυξης της ελληνικής αγοράς, καθώς και όλων των στρατηγικών αγορών του εξωτερικού.

Στην Ελλάδα, παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, η μάρκα Κορρές, αυξάνοντας το μερίδιο αγοράς της, αναδείχθηκε Νο1 σε ανάπτυξη στην αγορά καλλυντικών στο φαρμακείο, με τις πωλήσεις της να ενισχύονται κατά 3%.

Στο εξωτερικό, οι πωλήσεις του Ομίλου ενισχύθηκαν κατά 39%, λόγω της μεγάλης δυναμικής που παρουσιάζει η μάρκα στην Αμερική, αλλά και στις αγορές προτεραιότητας στην Ευρώπη, όπως είναι η Γερμανία, η Αγγλία, η Γαλλία, η Ισπανία και οι Σκανδιναβικές χώρες, όπου η συνολική αύξηση ανήλθε σε 40%.

 

Πηγή: www.naftemporiki.gr