Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υποστήριξε στη Βουλή ότι την επομένη των εκλογών του Σεπτέμβρη ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος του έστειλε γραπτό μήνυμα πιέζοντας να μην υπουργοποιηθεί εκ νέου ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής αλλά και για την τοποθέτηση δικού του προσώπου στο υπουργείο Υγείας. Αιχμηρή απάντηση Γιαννακόπουλου, που κατηγορεί τον υπουργό Άμυνας πως ψεύδεται κρυμμένος πίσω από τη βουλευτική ασυλία.

Σοβαρές καταγγελίες εναντίον του Δημήτρη Γιαννακόπουλου εξαπέλυσε ο Πάνος Καμμένος από το βήμα της Βουλής.Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υποστήριξε ότι την επομένη των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου ο κ. Γιαννακόπουλος έστειλε γραπτό μήνυμα στο κινητό του αλλά και στο τηλέφωνο της συζύγου του, πιέζοντας να μην υπουργοποιηθεί εκ νέου ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής.

Ο κ. Γιαννακόπουλος φέρεται επίσης να ζήτησε την τοποθέτηση δικού του, εξωκοινοβουλευτικού προσώπου, ονόματι «Γιώργος», στο υπουργείο Υγείας.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του κ. Καμμένου, ο κ. Γιαννακόπουλος του έστειλε και δεύτερο μήνυμα, με τα ίδια αιτήματα, στις 24 Σεπτεμβρίου.

Όταν δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά του, ο κ. Γιαννακόπουλος φέρεται να του έστειλε νέο sms, στις 28 Σεπτεμβρίου, λέγοντάς του: «Αν δεν γκρεμίσω αυτή την κυβέρνηση μέχρι τα Χριστούγεννα να μην με λένε Γιαννακόπουλο».