Ο κ. Αντώνης Κεραστάρης, διευθύνων σύμβουλος της Intralot

 

«Είναι δύσκολο να είσαι εισηγμένη εταιρεία στο Χ.Α. – Ποτέ δεν είχαμε τα χρήματά μας σε ελληνικές τράπεζες – Aπάντηση στο γιατί να επενδύσει κανείς στην Ελλάδα δεν υπάρχει». Αυτά μεταξύ άλλων δήλωσε στο Bloomberg ο κ. Αντώνης Κεραστάρης, διευθύνων σύμβουλος της Intralot, προσθέτοντας: «Βασική προτεραιότητα για την Ελλάδα είναι να υπάρξει σταθερότητα και μάλιστα σύντομα». Όπως είπε, η Intralot είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο εδώ και πολλά χρόνια και με την πάροδο των ετών παρατηρεί ότι δημιουργούνται ολοένα και περισσότερα προβλήματα και όχι ευκαιρίες.

Αναφερόμενος στις εκλογές εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα δημιουργήσουν σταθερότητα, την οποία χρειάζονται επειγόντως η οικονομία και οι επενδυτές, ενώ για τα μεγάλα κόμματα είπε πως τώρα που έχουμε το νέο μνημόνιο δεν υπάρχουν μεταξύ τους ουσιαστικές διαφορές, ωστόσο το σημαντικό είναι να εφαρμοστεί το μνημόνιο με τρόπο λειτουργικό για την οικονομία και τις επιχειρήσεις.

«Μετά από τα πέντε χρόνια συνεχών αλλαγών, μνημονίων και εκλογών, αυτό που κερδίσαμε είναι να καταλάβουμε πώς είναι να εργάζεσαι με κυβερνήσεις συνεργασίας», είπε ο κ. Κεραστάρης. Σε ό,τι αφορά το Grexit είπε ότι το θέμα αυτό έχει λυθεί: κανείς δεν το επιθυμεί. Μέγα ζητούμενο αποτελεί το πόσο γρήγορα θα εφαρμόσει η Ελλάδα τις μεταρρυθμίσεις που έχει κληθεί να ολοκληρώσει, γιατί από εκεί θα εξαρτηθεί το πότε θα λάβουμε τα χρήματα από το πακέτο βοήθειας.

Το πακέτο βοήθειας όπως είναι δεν θα φέρει την ανάπτυξη, εκτίμησε ο κ. Κεραστάρης, τονίζοντας ότι πρωταρχικής σημασίας είναι το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, η οποία πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. «Αυτό θα είναι το πρώτο βήμα για την επανεκκίνηση της οικονομίας», επεσήμανε.

Ερωτηθείς για το πώς βλέπει το μέλλον της Ελλάδας, ο κ. Κεραστάρης είπε ότι δεν υπάρχει σοβαρή απάντηση για ποιο λόγο να επενδύσει κάποιος στην Ελλάδα.

Όπως είπε, πρώτα πρέπει να έχουμε ένα τραπεζικό σύστημα που να λειτουργεί κανονικά και στη συνέχεια να δούμε μεταρρυθμίσεις. Αναφέρθηκε ειδικά ότι δεν έχει γίνει τίποτα για τον εξορθολογισμό του δημόσιου τομέα και την ενίσχυση του ιδιωτικού. Αν θέλουμε ανάπτυξη θα πρέπει να επιστρέψει ο κόσμος στις δουλειές του, είπε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τελευταία ερώτηση του πρακτορείου, ο κ. Κεραστάρης απάντησε: «Ποτέ δεν είχαμε τα λεφτά μας σε ελληνικές τράπεζες».

 

Διαβάστε το υπόλοιπο αφιέρωμα, «Χαμόγελα στην κρίση», στην free press εφημερίδα New Times: http://issuu.com/timetv/docs/book_114/8