Η HEC, εταιρεία του ομίλου επιχειρήσεων Δημήτρη Μελισσανίδη, εισέρχεται δυναμικά στο Αμβούργο, το τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι στην Ευρώπη, πραγματοποιώντας μία εξαγορά που την εκτοξεύει σε κυρίαρχο παίκτη στον τομέα της σε παγκόσμιο επίπεδο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η HEC λειτουργεί από το 1993, όταν ύστερα από δημόσιο διαγωνισμό που διενήργησε ο ΟΛΠ ανακηρύχθηκε ανάδοχος του έργου “Παροχή Υπηρεσιών Ευκολιών Υποδοχής Υγρών Αποβλήτων των Πλοίων” στο λιμάνι του Πειραιά. Από το 1993 και μετά η HEC επέκτεινε σταθερά τη δραστηριότητά της στην πλειονότητα των μεγαλύτερων ελληνικών λιμανιών έχοντας δημιουργήσει στέρες βάσεις για την διεθνή παρουσία της..
Η HEC, τον Μάιο του 2015, προέβη στην εξαγορά του 100% των μετοχών του περιβαλλοτνικού βραχίονα του γερμανικού ομίλου Eckelmann. Πρόκειται για έναν όμιλο που ιδρύθηκε το 1865 και ο οποίος απλώνει τις δραστηριότητές του σε μια σειρά τομείς μεταξύ των οποίων οι μεταφορές και υλικοτεχνική υποστήριξη της βιομηχανίας και του εμπορίου, ο βιομηχανικός καθαρισμός και ο καθαρισμός πλοίων και δεξαμενών, η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, η απόρριψη και ανακύκλωση αποβλήτων κλπ.
Τα στελέχη της HEC – βάσει του στρατηγικού αναπτυξαικού της σχεδιασμού – εργάστηκαν εντατικά για την απόκτηση της εταιρείας, σηματοδοτώντας την επέκτασή της στην αγορά της Βόρειας Ευρώπης. Έτσι, η HEC αποκτά τόσο τον στόλο των 12 περιβαλλοντικών δεξαμενοπλοίων του ομίλου Eckelmann όσο και τις εγκαταστάσεις επεξεργασίθας των υγρών καταλοίπων στο λιμάνι του Αμβούργου. Με πελάτες, όπως οι Cosco, MSC, Maersk, Daimler, Arcelor Mittal, Shell και Vattenfall κλπ, η HEC αποκτά ένα νέο αυξημένο πεδίο δράσης που αποτελεί εφαλτήριο για την περαιτέρω δυναμική παγκόσμια τροχιά της.