Γιώργος Βλάχος, υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στην Περιφέρεια Αττικής

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ


Ο τόπος έχει ανάγκη μια ισχυρή κυβέρνηση η οποία θα κινηθεί χωρίς πειραματισμούς για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Αυτό δηλώνει στο παρά πέντε της εκλογικής αναμέτρης ο κ. Γιώργος Βλάχος, υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στην Περιφέρεια Αττικής, ο οποίος σε συνέντευξή του στους NewTimes αναφέρει ότι «ο φανατισμός, η παροχολογία, το βόλεμα, ο ατομικισμός ανήκουν στο παρελθόν και δεν πρέπει να ξανάρθουν. Θα είναι καταστροφικό». Ας τον παρακολουθήσουμε:


Ποιο πιστεύετε ότι είναι το διακύβευμα αυτών των εκλογών;

Να υπάρξει κυβέρνηση πολιτικά ισχυρή, που θα έχει την πολιτική βούληση να βγάλει σύντομα τη χώρα από τη κρίση και το λαό από το φόβο και την ανασφάλεια. Μια κυβέρνηση η οποία, έχοντας διδαχθεί από το πρόσφατο παρελθόν και δίχως πειραματισμούς, θα μπορέσει σύντομα να δώσει αποτελεσματικές λύσεις για την έξοδο της χώρας από την κρίση, ενώ παράλληλα θα αρχίσει να καρπώνεται τα οφέλη από την ήδη διαφαινόμενη αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας.

 

Ο κόσμος εμφανίζεται θυμωμένος με όλα αυτά που έχουν συμβεί, καθώς έχει περάσει πολλά. Τι έχετε να του πείτε για την επομένη των εκλογών;

Ο θυμός, έτσι γενικά και αόριστα, δεν σημαίνει τίποτα και σίγουρα δεν οδηγεί πουθενά. Αξία έχει ο καθένας από μας να ξεκαθαρίσει ποιος διασφαλίζει όλα αυτά τα οποία έχουν επιτευχθεί ως σήμερα, με μεγάλες θυσίες ομολογουμένως, και ποιος δείχνει διατιθέμενος να επαναφέρει τη χώρα σε ακόμη πιο δυσμενή θέση.

Η Νέα Δημοκρατία, καταβάλλοντας τα τελευταία χρόνια σημαντικές προσπάθειες και λέγοντας αλήθεια στον ελληνικό λαό, κατάφερε να αναστρέψει το αρνητικότατο κλίμα που επικρατούσε κυρίως μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων μας και να αποκαταστήσει τη χαμένη αξιοπιστία της χώρας μας.

Σήμερα, έχοντας πλέον διανύσει το δυσκολότερο μέρος της κρίσης, η Νέα Δημοκρατία μπορεί να κάνει προτάσεις που θα δώσουν ελπίδα στους πολίτες και θα βγάλουν τη χώρα το συντομότερο από το αδιέξοδο, χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις.

 

Το κλίμα δείχνει να αλλάζει και στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τις φωνές οι οποίες μιλούν για χαλάρωση των όρων λιτότητας να πληθαίνουν. Ποια είναι η δική σας άποψη;

Σίγουρα το κλίμα στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει αλλάξει σε σχέση με το 2009. Η αλλαγή στάσης για την οποία μιλάτε οφείλεται τόσο στην αναγνώριση από το μέρος των δανειστών των λαθών του μείγματος πολιτικής που επιβλήθηκαν στη χώρα μας, όσο και από την αναγνώριση της τεράστιας προσπάθειας και των θυσιών του ελληνικού λαού αλλά και της υπεύθυνης πολιτικής της ελληνικής κυβέρνησης.

Η Ελλάδα και η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει μετά την 25η Ιανουαρίου οφείλουν να εκμεταλλευθούν και να προσαρμοστούν σε αυτά τα νέα δεδομένα. Η νέα κυβέρνηση πρέπει να αναζητήσει άμεση και βιώσιμη λύση στο πρόβλημα του χρέους, πάντα όμως μέσα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας και σε καμία περίπτωση να μην προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες, οι οποίες θα οδηγήσουν τη χώρα στην απομόνωση και θα δημιουργήσουν πρωτόγνωρα δύσκολες συνθήκες για τη χώρα και για τους Έλληνες πολίτες.

Οι εποχές δεν επιτρέπουν λανθασμένες κινήσεις ή πειραματισμούς. Τώρα ειδικά, που η χώρα μας μπήκε σε αναπτυξιακή πορεία, πρέπει να αποδείξουμε ότι η κρίση μας έκανε πιο σοφούς, πιο υπεύθυνους. Ο φανατισμός, η παροχολογία, το βόλεμα, ο ατομικισμός, ανήκουν στο παρελθόν και δεν πρέπει να ξανάρθουν. Θα είναι καταστροφικό.

 

Σε ποιο βαθμό πιστεύετε ότι η σημερινή συγκυρία θα επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα;

Στη μάχη των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου δεν αποφασίζουμε μόνο για κόμματα και πολιτικές παρατάξεις. Κυρίως καλούμαστε ως έθνος να αποφασίσουμε ποια Ελλάδα θέλουμε. Καλούμαστε να ξεκολλήσουμε μια και καλή από νοοτροπίες που μας έχουν κρατήσει πίσω και να συνεχίσουμε με σταθερά βήματα την αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Η αποχή από τις κάλπες, η ψήφος διαμαρτυρίας, η κατεδαφιστική πολεμική εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Ισχυρή και μακροπρόθεσμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απαιτείται για μια σταθερή επόμενη μέρα.

 

Υπό τις παρούσες συνθήκες, πώς διαμορφώνεται η εκλογική μάχη στην περιφέρεια Αττικής;

Η κρίση, την οποία διέρχεται η χώρα τα τελευταία χρόνια, όπως είναι φυσικό, έπληξε σημαντικά και την περιφέρεια Αττικής, δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα τόσο στον παραγωγικό ιστό της περιοχής, όσο και στον τρόπο διαβίωσης των πολιτών της.

Σε όλα τα χρόνια της πολιτικής μου διαδρομής, σε όποια θέση ευθύνης και αν υπηρέτησα, κύριο μέλημά μου ήταν και είναι, μέσα από διαρκείς παρεμβάσεις και πάντα σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, να είμαι δίπλα στους πολίτες, προσπαθώντας να δίνω λύσεις στα προβλήματά τους.

Η υποψηφιότητά μου στις επικείμενες εκλογές με γεμίζει με ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη απέναντι στους πολίτες της Αττικής, ιδιαίτερα τώρα που η χώρα έχει γυρίσει σελίδα και δείχνει με σταθερά βήματα να βρίσκει ξανά το δρόμο της. Άλλωστε, έχοντας οικοδομήσει όλα αυτά τα χρόνια μια σχέση αμοιβαίας εκτίμησης και εμπιστοσύνης, θεωρώ ότι αποτελεί καθήκον μου, ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές, να σταθώ δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους προκειμένου όλοι μαζί να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στη ζωή και στον τόπο μας.

Η δική μου δύναμη ήταν και είναι ένα δίκτυο καλών φίλων που στηρίζεται στην αμοιβαία εκτίμηση. Είναι η «ψυχή» της παράταξης που θα κάνει και πάλι τη διαφορά. Η αγάπη των φίλων μου και η αποδοχή της κοινωνίας περιέχεται στις πέντε λέξεις που αποτελούν το προεκλογικό μου σύνθημα: «Μαζί και την επόμενη ημέρα».