Κυρίες και Κύριοι Μέτοχοι,

 

Εκ μέρους του Δ.Σ. της εταιρείας και των συνεργατών της, σας καλωσορίζω στην 60η Γ.Σ. των μετόχων της Δούρος ΑΕ, η οποία διανύει το 55ο έτος της επιχειρηματικής της σταδιοδρομίας.

Η εταιρεία μας επουλώνοντας σιγά-σιγά τα βαρειά τραύματα της παρατεταμένης κρίσης, πορεύτηκε αξιοπρεπώς και το 2014 έτσι όπως ακρβώς το είχαμε προβλέψει πριν ένα χρόνο από τούτη εδώ την αίθουσα.

Η Διοίκηση και οι συνεργάτες μας καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, έχοντας ματώσει ποικιλοτρόπως και τους αξίζει ένα μεγάλο “ευχαριστώ” κι ένα ειλικρινές “μπράβο”.

Δεν έχουμε παράπονο, όμως, ούτε από τους προμηθευτές, ούτε από τις τράπεζες που έχουν δείξει υπέρμετρη κατανόηση στις δυσκολίες που πέρασε η εταιρεία.

Το ελληνικό κράτος, επίσης, παρά τα δικά του οικονομικά προβλήματα, έσκυψε το κεφάλι πάνω στις πληγές των επιχειρηματιών και των πολιτών προσπαθώντας να τους κρατήσει ζωντανούς με μακροπρόθεσμες ρυθμίσεις στις παγωμένες οφειλές τους.

Η Διοίκηση της εταιρείας οφείλει μια μεγάλη συγνώμη στους μετόχους της που για πολλά χρόνια δεν έχουν ωφεληθεί από τις επενδύσεις τους!

Ελπίζουμε ότι αυτή η επταετής πλέον οικονομική κρίση να χόρτασε από τις αιμορραγίες του ελληνικού λαού και ότι κάπου εδώ κοντά θα είναι και το τέλος της. Και όντως οι καταστροφικές χρονιές 2010, 2011 και η τραγική του 2012 έχουν περάσει οριστικά και δεν θέλουμε ποτέ να συμβεί στην χώρα μας παρόμοιου οίκου ατύχημα.

Από το 2013 και το 2014 φάνηκε ότι κάτι πάει να αλλάξει προς το καλύτερο, ή τουλάχιστον δεν χειροτερεύουμε ακόμη. Όλοι εμείς εδώ, φρουροί της εταιρείας, αφοσιωμένοι στο έργο μας, δεν το βάλαμε ποτέ κάτω! Εκεί, πιστεύοντας στο “όποιος επιμένει, νικά”!!!.

Όπως θα ακούσετε στη συνέχεια από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, κον Θεόδωρο Δούρο που θα αναλύσει τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις του 2014, τα οικονομικά μεγέθη παραμένουν σταθερά με ένα EBITDA θετικό για 2η χρονιά, ενώ το 2015, σύμφωνα με την μέχρι σήμερα πορεία των πωλήσεων, θα είναι καλύτερο του 2013 και 2014.

 

Σας εύχομαι υγεία και δύναμη

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δούρος Α.Ε.

Νικόλαος Δούρος