Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, θεσμικών παραγόντων του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου της χώρας και περισσότερων από 350 προσκεκλημένων μελών και φίλων του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου πραγματοποιήθηκε η επίσημη εκδήλωση για τον εορτασμό των 70 χρόνων από την επίσημη αναγνώρισή του από την Ελληνική Πολιτεία.

Στην εποχή της κρίσης, όπου οι ελληνικές επιχειρήσεις επιχειρούν να ενισχύσουν την εξωστρέφειά τους, το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο με την τεχνογνωσία, τις δράσεις και τις ντόπιες και διεθνείς συνεργασίες του παρέχει πολύτιμη υποστήριξη στην ελληνική εξαγωγική επιχειρηματικότητα μεταφέροντας βέλτιστες πρακτικές, οργανώνοντας με επιτυχία πρωτοβουλίες προώθησης και προβολής των δύο χωρών και των προϊόντων τους τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Μεγάλη Βρετανία καθώς και πρωτοβουλίες που προάγουν και καλλιεργούν το ενδιαφέρον της αγοράς.

Την εκδήλωση άνοιξε η Βρετανή πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου, Ευγενία Χανδρή. Ακολούθησε η προβολή βίντεο που δημιουργήθηκε ειδικά για την εκδήλωση, με ιστορική αναδρομή σε πρόσωπα και δράσεις των πρώτων 70 χρόνων λειτουργίας του Επιμελητηρίου τα μέλη του αριθμούν πάνω από 600 ελληνικές και βρετανικές εταιρείες.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό σε άπταιστα Ελληνικά ενώ στην κεντρική ομιλία ο Έλληνας Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χάρης Οικονομόπουλος ανέπτυξε εικόνες και σκέψεις για ένα κοινό όραμα με ορίζοντα το 2050 όταν “η γενιά του 2000 θα είναι ήδη 50”.

Στην εκδήλωση στο ξενοδοχείο “Μεγάλη Βρετανία” παρευρέθηκαν ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, η πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κα Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Πρόεδρος της ‘Ενωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης, ο Βρετανός Πρέσβης κ. John Kittmer, ο Υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ Τρύφων Αλεξιαδης, ο Γ.Γ. της Προεδρίας της Δημοκρατίας κ. Γεννηματάς, ο Γ.Γ Διεθνούς Οικονομικής Συνεργασίας του Υπ. Εξ. κ. Γιώργος Τσίπρας, η Σύμβουλος Ε.Ε. και Διεθνών Σχέσεων του Πρωθυπουργού κα Δανάη Μπαδογιάννη, πλήθος Πρέσβεων, όπως του Ιραν, της Ιορδανίας, του Αζερμπαιτζάν, o Πρόεδρος της Ένωσης τ. βουλευτών και ευρωβουλευτών κ. Κ. Πυλαρινός, Πρυτάνεις, ο Πρόεδρος της Ένωσης Διμερών Ελληνοευρωπαϊκών Επιμελητηρίων και του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου κ. Christophe Lemarie, o Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδη κ. Λεωνίδας Δημητριάδης – Ευγενίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κα Βούλα Πατουλίδου, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων κα Χριστίνα Σακελλαρίδη, ο Πρόεδρος του Βρετανοτουρκικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Chris Gaunt, οι πρόεδροι του Ελληνοιταλικού Επιμελητηρίου κ. Τσαμίχας, του Ελληνοσουηδικού Επιμελητηρίου κ. Σαρακάκης, του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου κ..Αναστασόπουλος, του Ελληνοκαναδικού Επιμελητηρίου κ. Κατσιγιάννης, του Eλληνοσερβικού Επιμελητηρίου κ. Τσομώκος, ο τ. Αντιπρόεδρος του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου κ. Γ. Δημητρακόπουλος, εκπρόσωποι άλλων διμερών Επιμελητηρίων και θεσμικών φορέων ανάπτυξης και εξωστρέφειας και πλήθος επιχειρηματιών. Εκπροσώπους απέστειλαν ο Πρόεδρος της Βουλής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ.α.

Πλατινένιος Χορηγός της Εκδήλωσης ήταν η εταιρία Matrix Brokers, Χρυσοί Χορηγοί η Consolidated Contractors Company, η GlaxoSmithKline, η Norton Rose Fulbright Greece, Pernod Ricard Hellas, η Medi Prinou και η Tsakos Energy Navigation ενώ οι εταιρίες KPMG και AIG ήταν οι Ασημένιοι Χορηγοί.

Χορηγός επικοινωνίας ήταν η HuffpostGreece – 24 MEDIA Digital Media Group και Υποστηρικτές με ενεργή συμμετοχή στη διοργάνωση οι εταιρίες RtDeco Event Services, Media Hub Studios, Ποδηματάς Οπτικοακουστικά, Ελληνικά Κελλάρια, Δ. Κουρτάκης και Greek Wine Cellars D.Kourtakis SA και η Navarino Icons.

Δώρα για φιλανθρωπικό σκοπό της Εκδήλωσης προσέφεραν οι εταιρίες Thermae Platystomou, British Airways Ltd, Chandris Hotels & Resorts, Heaven on Earth, Ilias Lalaounis, Liana Vourakis, Panas Group, Papapostolou Medical Equipment Center, Phytomer-Biactive SA και Tiara Creations & Charms, με έσοδα που θα προσφερθούν στην Οργάνωση “ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ”.

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος κα Πόπη Τσαπανίδου.