Ο διευθύνων σύμβουλος της Elin Oil κ. Γιάννης Αληγιζάκης

 

Στις ζημιές βουλιάζουν οι περισσότερες εταιρείες εμπορίας καυσίμων. Στον κανόνα όμως υπάρχουν και οι… χρυσές εξαιρέσεις, όπως είναι η Elin Oil, μια νοικοκυρεμένη εταιρεία σταθερά προσηλωμένη στην ποιότητα των προϊόντων της. Στγκεκριμένα, στα 510,7 εκατ. ευρώ ανήλθε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου της ElinOil το πρώτο εξάμηνο του 2015, καταγράφοντας αύξηση 31% σε σχέση με πέρυσι. Αντιστοίχως τα μεικτά κέρδη του ομίλου ανήλθαν σε 19,4 εκατ. ευρώ από 16,3 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2014, ενώ τα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 5,6 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 87%. Έτσι τα ενοποιημένα αποτελέσματα έπειτα από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας (EATAM) διαμορφώθηκαν σε κέρδη 1,5 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 0,6 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ομίλου, η αγορά καυσίμων το πρώτο εξάμηνο του 2015 κατέγραψε μεγάλη αύξηση στην κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης, όμως η ζήτηση σε βενζίνες δεν ανέκαμψε και οι πωλήσεις πετρελαίου κίνησης έχασαν μέρος της θετικής δυναμικής τους.

 

Διαβάστε το υπόλοιπο αφιέρωμα, «Χαμόγελα στην κρίση», στην free press εφημερίδα New Times: http://issuu.com/timetv/docs/book_114/8