Προσηλωμένη στην επένδυσή της στην Ελλάδα, παραμένει η Eldorado Gold, παρά τις καθυστερήσεις και τα προβλήματα με την αδειοδότηση για την εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας naftemporiki.gr η διοίκηση της Eldorado Gold στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των προκαταρκτικών οικονομικών της αποτελεσμάτων για το 2015 και εκτιμήσεων για το 2016 εξέφρασε την προσήλωσή της στην επένδυση στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι αναμένει μείωση της αξίας των περιουσιακών της στοιχείων στη χώρα μας μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στο εξορυκτικό έργο των Μεταλλείων Κασσάνδρας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον CEO της Eldorado Gold Πολ Ράιτ «με βάση το μακροπρόθεσμο σχεδιασμό μας παραμένουμε προσηλωμένοι στην επένδυση και τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας στην Ελλάδα και τα προσδοκόμενα οφέλη για τους μετόχους της εταιρείας».
Η διοίκηση της καναδικής πολυεθνικής ανακοίνωσε ότι το 2016 η ποσότητα του παραγόμενου χρυσού θα διαμορφωθεί στις 565.000 – 630.000 ουγκιές χρυσού με μέσο κόστος από 585-620 ανά ουγγιά έως 940 – 980 δολάρια ανά ουγκιά.
Κατά τη διάρκεια του 2016, το Στρατώνι αναμένεται να επεξεργαστεί 220.000 τόνους μεταλλεύματος, με τις κεφαλαιουχικές δαπάνες να διαμορφώνονται στα 10,0 εκατομμύρια δολάρια
Ο συνολικός προϋπολογισμός στις Σκουριές για το 2016 αναμένεται να είναι 33 εκατομμύρια δολάρια συμπεριλαμβανομένου του κόστους συντήρησης με κατά μέσο όρο περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια το μήνα.
Στην περιοχή της Ολυμπιάδας έχει προϋπολογιστεί ποσό 155 εκατ. δολάρια που αφορούν περιβαλλοντικές αποκαταστάσεις καθώς και ανάπτυξη του υπόγειου ορυχείου.