Η πολυεθνική που μετέφερε στην Ελλάδα μέρος της παραγωγής της για να το επανεξάγει

 

Η παραγωγή της εν Ελλάδι θυγατρικής του πολυεθνικού κολοσσού Unilever δεν καλύπτει μόνον τις ανάγκες της ελληνικής αγοράς αλλά και άλλων χωρών. Στο εργοστάσιο της Γαστούνης παράγεται ντομάτα για την επωνυμία Pumaro αλλά ταυτόχρονα σχεδόν η μισή παραγόμενη ποσότητα εξάγεται σε άλλες εταιρείες της Unilever. Αντίστοιχα στο εργοστάσιο του Ρέντη παράγονται προϊόντα καθαρισμού και για πολλές ευρωπαϊκές αγορές. Εδώ και δύο χρόνια η Unilever μετέφερε κομμάτι της παραγωγής της στην Ελλάδα, η οποία δεν γίνεται μόνο στα δικά της εργοστάσια αλλά και στον Παπουτσάνη, τη Φαμάρ, τη Ρόλκο και το εργοστάσιο Φιλίππου στον Ταύρο. Για την σημαντική αυτή επιχειρηματική κίνηση που κάνει τη χώρα μας επίκεντρο μιας διεθνούς παραγωγικής δραστηριότητας μίλησε κατά την παρέμβασή του ο κ. Γρηγόρης Αντωνιάδης, αντιπρόεδρος της Unilever Hellas Ελαις επισημαίνοντας τα παρακάτω:

 

voridis-antoniadis

«Ήθελα και εγώ με την σειρά μου να ευχαριστήσω πολύ για την τιμητική αυτή διάκριση στην εταιρεία μας. Να πω ότι η εξωστρέφεια και η επιχειρηματική αριστεία κατά την άποψη μας είναι μονόδρομος, ιδιαίτερα αν δούμε τις δυνατότητες που έχει η εσωτερική αγορά. Αυτό λοιπόν είναι μια στρατηγική που την υλοποιούμε εδώ και χρόνια. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς διότι είμαστε οι σημαντικότεροι πρεσβευτές του ελληνικού επώνυμου τυποποιημένου ελαιόλαδου στο εξωτερικό. Ήδη το λάδι μας εξάγεται σε 18 χώρες εκτός Ελλάδος – στον Καναδά είμαστε ηγέτες – και στόχος μας είναι αυτό το κομμάτι της επιχειρηματικότητας να το αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο. Ειδικά στην αγορά της Κύπρου – ξέρετε αναλάβαμε την αγορά της Κύπρου σαν εξαγωγική εταιρεία ως Unilever -, έχουμε ήδη υπέρ-τριπλασιάσει τις εξαγωγές μας προς την αγορά και επίσης έχουμε φτιάξει ένα Joint venture.

Την απονομή έκανε ο κ. Μάκης Βορίδης – Πρώην Υπουργός Υγείας

 

Όσον αναφορά την ντομάτα θα ήθελα να πω ότι δεν είναι μόνο η εξαγωγή της ποσότητας αυτής, σχεδόν η μισή μας παραγωγή βιομηχανικής ντομάτας που παράγεται στο εργοστάσιο της Γαστούνης, παίρνει τον δρόμο για το εξωτερικό. Είναι επίσης ένα μοναδικό παράδειγμα στην Ελλάδα αειφόρου καλλιέργειας και συμβολαιακής γεωργίας και νομίζω ότι αυτό μας κάνει υπερήφανους και απέναντι στην μητρική γιατί είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο που έχουμε μια αειφόρο καλλιέργεια και συμβολαιακή και νομίζω ότι στηρίζουμε και το τοπικό κομμάτι των παραγωγών στην περιοχή της Γαστούνης.

Ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτή την τιμητική διάκριση».