Στην φώτο διακρίνεται ο κ. Γεράσιμος Σκλαβενίτης

 

Μετά την Κόρινθο, ο «Σκλαβενίτης» προσανατολίζεται στην ίδρυση ενός ακόμη καταστήματος εκτός Αττικής και συγκεκριμένα στη Χαλκίδα. Η γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ, η οποία την τελευταία διετία βρίσκεται σε επενδυτικό «οργασμό», βρίσκεται εδώ και αρκετούς μήνες σε συζητήσεις για την ίδρυση σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» στην πρωτεύουσα της Εύβοιας. Πριν από μερικές ημέρες, μάλιστα, και συγκεκριμένα στις 2 Απριλίου στη συνεδρίαση της δημοτικής κοινότητας Χαλκίδας του Δήμου Χαλκιδέων, συζητήθηκε και δόθηκε η προέγκριση ίδρυσης του καταστήματος «Σκλαβενίτης», που σύμφωνα με τα σχετικά έγγραφα θα βρίσκεται επί της οδού Ορέστη Μακρή 3, στη Χαλκίδα. Δεδομένης, πάντως, της εδώ και χρόνια υψηλής ανεργίας, η τοπική κοινωνία φαίνεται ότι βλέπει αρκετά θετικά την εν λόγω επένδυση.

Μέσα στο 2015, εξάλλου, αναμένεται να λειτουργήσει το πρώτο εκτός Αττικής κατάστημα με την επωνυμία «Σκλαβενίτης» και συγκεκριμένα στην Κόρινθο. Η εταιρεία, βεβαίως, μετά τις εξαγορές του 60% της αλυσίδας «Χαλκιαδάκης», η οποία δραστηριοποιείται στην Κρήτη, καθώς και της Makro Cash & Carry Hellas έχει ήδη αποκτήσει παρουσία στην περιφέρεια, έστω και αν πρόκειται για καταστήματα που δεν φέρουν το σήμα «Σκλαβενίτης».

Η εξαγορά, πάντως, που αναμένεται να διευρύνει ακόμη περισσότερο το δίκτυο της γνωστής αλυσίδας είναι αυτή που αφορά τον «Βερόπουλο» και για την οποία αναμένονται ανακοινώσεις το προσεχές διάστημα. Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η συμφωνία αφορά την εξαγορά του 60% του «Βερόπουλου» από τον «Σκλαβενίτη» για τις δραστηριότητες του πρώτου στην Ελλάδα και όχι γι’ αυτές που αφορούν τα Βαλκάνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες το 2014 έκλεισε για την αλυσίδα «Σκλαβενίτης» με αύξηση του τζίρου της, λόγω βεβαίως και της αύξησης των καταστημάτων. Το 2013, σύμφωνα με τον δημοσιευμένο ισολογισμό της εταιρείας, είχε πραγματοποιήσει τζίρο 1,19 δισ. ευρώ, το 2012 1,23 δισ. ευρώ και το 2011 1,26 δισ. ευρώ.

 

Πηγή: www.kathimerini.gr