Με τζίρο της τάξης των 20 εκατ. ευρώ και προ φόρων κερδοφορία 1,233 εκατ. ευρώ ολοκλήρωσε τη χρήση 2015 και διατηρεί τα μεγέθη αυτά και για το 2016 η Ποτοποιία-Οινοποιία Θράκης, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλό της Βάιο Κουδουμάκη, έχοντας αυξήσει εκ νέου το ποσοστό εξωστρέφειάς της στο 85% της παραγωγής της, με ιδιαίτερα μεγάλο μερίδιο αγοράς (επίσης 85%) στην ιρακινή αγορά με το «Ούζο 7».

Η εταιρεία παράγει οκτώ κωδικούς οινοπνευματωδών προϊόντων (ούζο, τσίπουρο, μπράντι, βότκα, τζιν κ.ά.) και το 70% της παραγωγής της αφορά την παραγωγή του «Ούζου 7», με ευρεία εξαγωγική παρουσία σε Γερμανία, Ιράκ, ΗΠΑ, Ισραήλ, Βαλκάνια κ.ά. και συνολικά σε πάνω από 25 χώρες.

Ιδιαίτερα όσον αφορά το μερίδιο λέοντος της εταιρείας στην ιρακινή αγορά, οφείλεται σύμφωνα με τον κ. Κουδουμάκη, καταρχάς στην πολυετή παρουσία της εκεί και στην αξιοποίηση της ευκαιρίας που προέκυψε για την εταιρεία από την καταστροφή στον πόλεμο του Ιράκ των ποτοποιητικών επιχειρήσεων της χώρας, που παρήγαγαν το αντίστοιχο ιρακινό οινοπνευματώδες ποτό «αράκ».

Την τελευταία τριετία η εταιρεία, που γεννήθηκε το 1977 από τη συγχώνευση 17 μικρών τοπικών ποτοποιών της Κομοτηνής, έχει υλοποιήσει δύο επενδυτικά προγράμματα, ενταγμένα σε προγράμματα του ΕΣΠΑ, συνολικού προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, σε μηχανολογικό εξοπλισμό και είναι πιστοποιημένη με ISO 22000, με ISO 9001, με HACCP και με πιστοποίηση IFS (International Food Standarts) – Higher Level.