Αύξηση 7% στα ενοποιημένα έσοδα και κέρδη 75 εκατ. ευρώ παρουσίασε ο όμιλος της Aegean Airlines / Olympic Air κατά το εποχικά πιο ισχυρό τρίτο τρίμηνο του έτους, ωστόσο το β’ τρίμηνο και οι απώλειες από την αύξηση του ΦΠΑ επιβάρυναν τα αποτελέσματα του εννεαμήνου, με τη διοίκηση να είναι επιφυλακτική για τη συνέχεια της χρονιάς.

Ενοποιημένα έσοδα αυξημένα κατά 3% σε σχέση με το ίδιο διάστημα το προηγούμενο έτος εμφάνισε η Aegean στο εννεάμηνο, με την επιβατική κίνηση να αυξάνεται κατά 6%, σε 9,8 εκατ. επιβάτες.

Όπως ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία, στο δίκτυο εσωτερικού η Αegean και η Olympic Air μετέφεραν 4,5 εκατ. επιβάτες, παρουσιάζοντας αύξηση 2%, ενώ στο δίκτυο εξωτερικού ταξίδεψαν 5,3 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 10% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ο όμιλος, κατά το εποχικά πιο ισχυρό τρίτο τρίμηνο του έτους, παρουσίασε 7% αύξηση στα ενοποιημένα έσοδα σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, που ανήλθαν σε 416,3 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους βελτιώθηκαν κατά 11% και ανήλθαν σε 74,9 εκατ. ευρώ.

Με τη συμβολή του τρίτου τριμήνου, το αποτέλεσμα του εννεαμήνου διαμορφώνεται σε 819,9 εκατ. ευρώ έσοδα και 51,2 εκατ. ευρώ καθαρά κέρδη μετά από φόρους, μετριάζοντας την επίδραση του αδύναμου πρώτου εξαμήνου στα συνολικά αποτελέσματα χρήσης.

Κύριοι παράγοντες που συνέβαλαν στα θετικά αποτελέσματα υπήρξαν η ανάκαμψη στη ζήτηση από τον Ιούλιο, η θετική απόδοση των κύριων προορισμών εξωτερικού, αλλά και αρκετών νέων που εγκαινιάστηκαν τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς και η ενίσχυση της διασυνδεσιμότητας του δικτύου της Αθήνας.

Τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα, συμπεριλαμβανομένων και των βραχυπρόθεσμων χρηματοοικονομικών επενδύσεων, διαμορφώθηκαν σε 299 εκατ. ευρώ την 30ή.9.2016.

Το εποχικά πιο ισχυρό τρίμηνο για το έτος, αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Δημήτρης Γερογιάννης, η Aegean κατάφερε να σημειώσει βελτίωση στις πληρότητες, να ισχυροποιήσει τη θέση της στις κύριες βάσεις της και να πετύχει αύξηση της κερδοφορίας.

Φώτο: Δημήτρης Γερογιάννης-Διευθύνων Σύμβουλος Aegean Airlines.