Εντός του 2017 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η οριστική μελέτη για την ανάπλαση του εκθεσιακού κέντρου της ΔΕΘ-Ηelexpo στη Θεσσαλονίκη. Το προϋπολογισθέν κόστος, το οποίο δεν πρόκειται να μεταβληθεί ιδιαίτερα με την κατάρτιση της οριστικής μελέτης, ανέρχεται στα 120 εκατ. ευρώ.

Όπως ανακοίνωσαν ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Τάσος Τζήκας και ο γενικός διευθυντής Αλέξης Τσαξιρλής, ένα μέρος της επένδυσης, ύψους 60 εκατ. ευρώ, αφορά την αναμόρφωση του εκθεσιακού κέντρου και τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου, ενώ τα υπόλοιπα 60 εκατ. ευρώ αφορούν νέες υποδομές όπως πάρκινγκ, ξενοδοχείο, κ.ά.

Η τελική πρόταση της μελέτης, σύμφωνα με τον εκθεσιακό φορέα, θα προβλέπει την υλοποίηση της επένδυσης μέσα στα επόμενα 2 χρόνια και για τη χρηματοδότησή της θα αξιοποιηθεί τόσο το ΕΣΠΑ όσο και το πακέτο Γιούνκερ. Οι προαναφερόμενες επενδύσεις αναμένεται να αναβαθμίσουν περαιτέρω τόσο τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης όσο και τις κλαδικές εκθέσεις που πραγματοποιούνται στη συμπρωτεύουσα, όπως είναι η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia», η οποία πραγματοποιείται εδώ και 32 χρόνια στη Θεσσαλονίκη και πρόκειται φέτος να ανοίξει τις πύλες της για το κοινό το διάστημα 18-20 Νοεμβρίου.

Στο μεταξύ, οι εκπρόσωποι της ΔΕΘ-Helexpo ανακοίνωσαν χθες και την πρώτη διοργάνωση της Greek Travel Show (Ελληνικές Διακοπές) που εγκαινιάζεται φέτος στην Αθήνα και θα καλύψει το κενό έκθεσης B2C (Business to Consumer) για την προώθηση ταξιδιωτικών προϊόντων στο ελληνικό κοινό. Η έκθεση θα διοργανωθεί για πρώτη φορά από τις 19 έως τις 21 Μαΐου του 2017, στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών «Helexpo Maroussi». Εντάσσεται δε στον στρατηγικό σχεδιασμό της εταιρείας για περαιτέρω ανάπτυξη των δράσεών της στην εκθεσιακή αγορά της Αθήνας και εν προκειμένω στο τουριστικό πεδίο.

TAGS: