Σε μία σεμνή τελετή την Πέμπτη 2 Ιουνίου και ώρα 07:00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του θρόνου της Ιεράς Αριχεπισκοπής Αθηνών, η βράβευση του κ. Γαβριήλ Χαλεπλή, διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας B2B Gaming Services, από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ Β’, πρόεδρο του Δ.Σ. του Ιδρύματος «Μαρίας Κόκκορη», για την αρωγή του στο έργο που επιτελεί το ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, το οποίο φιλοξενεί κορίτσια με νοητική υστέρηση και σύνδρομο Down.

 

Κατά την διάρκεια της τελετής ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος απένειμε τιμητική πλακέτα στον κ. Χαλεπλή τονίζοντας ότι αυτό που μας κρατάει και μας δίνει ελπίδα είναι ότι στην Ελλάδα υπάρχει ακόμα ανθρωπιά. Σκοπός της Εκκλησίας, ανέφερε ο Μακαριώτατος, είναι να διδάξει τον άνθρωπο να αγαπήσει το Θεό με όλη τη του τη δύναμη και το συνάνθρωπο του όπως τον εαυτό του. «Το νόημα της ζωής κρύβεται σε αυτές τις δύο εντολές».

 

Από το διευθυντή του Ιδύματος Κόκορη έγινε η ανάγνωση του πρακτικού της σχετικής αποφάσεων του Δ.Σ. του Ιδρύματος Κόκκορη και στην συνέχεια μερικές ένοικοι του Ιδρύματος βρήκαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Μακαριώτατο ο οποίος τις άκουσε με αγάπη.

 

Ο κ. Γαβριήλ Χαλεπλής, εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε με τη σειρά του τον Μακαριώτατο για τη μέγιστη αυτή τιμή και πρόσθεσε ότι ο ίδιος θα συνεχίσει να συνδράμει το ίδρυμα Κόκκορη με όλες του τις δυνάμεις, καθώς το έργο που επιτελείται είναι σημαντικό.

 

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Συμεών Βολιώτης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κι Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ιδρύματος Κόκκορη, εργαζόμενοι του Ιδρύματος και της εταιρείας B2B, λοιποί φίλοι και συνεργάτες.