Συνεχίστηκε το ανοδικό σερί για τα μεγέθη του ομίλου FF Group στο εννεάμηνο, με τις πωλήσεις να καταγράφουν αύξηση κατά 9,2% και τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους να ενισχύονται κατά 7,5%, πριμοδοτώντας τις επενδύσεις σε περαιτέρω ανάπτυξη δραστηριοτήτων στις διεθνείς αγορές και ψηφιακές τεχνολογίες.

Ειδικότερα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών στο εννεάμηνο του 2016 ανήλθε σε 956,2 εκατ. ευρώ έναντι 875,5 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2015, ενώ η καθαρή κερδοφορία -αν και δεν επιβεβαίωσε τις προβλέψεις των αναλυτών, που είχαν ανεβάσει τον πήχη πάνω από τα 130 εκατ. ευρώ- ανήλθε σε 112,1 εκατ. ευρώ από 104,2 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Η βελτιωμένη λειτουργική δραστηριότητα σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς οδήγησε σε αύξηση λειτουργικής κερδοφορίας, η οποία στο εννεάμηνο του 2016 διαμορφώθηκε σε 169,2 εκατ. ευρώ από 154,6 εκατ. ευρώ στο ίδιο διάστημα πέρυσι. Βελτιωμένο έκλεισε και το ενοποιημένο EBITDA, στα 192,3 εκατ. ευρώ από 175 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Αναλύοντας τις πωλήσεις ανά κλάδο δραστηριότητας, διαπιστώνεται ότι ο τομέας ρολόι / κόσμημα / αξεσουάρ μπορεί να έχει το μεγαλύτερο ειδικό βάρος στον συνολικό κύκλο εργασιών (αντιστοιχεί στο 72%), ωστόσο ο τομέας χονδρικής / λιανικής ένδυσης – υπόδησης είναι που καταγράφει τη μεγαλύτερη αύξηση, ήτοι 10,5% (στα 140,1 εκατ. ευρώ), έναντι αύξησης 9,4% στις πωλήσεις ρολογιών / κοσμημάτων / αξεσουάρ (687,1 εκατ. ευρώ) και αύξησης 7% στις πωλήσεις των πολυκαταστημάτων (129 εκατ. ευρώ).

Επίσης όλοι οι επιχειρηματικοί τομείς παρουσίασαν ισχυρή λειτουργική κερδοφορία και συγκεκριμένα το EBITDA του τομέα ρολόι / κόσμημα / αξεσουάρ ανήλθε σε 169,5 εκατ. ευρώ, με αύξηση 8,6% συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, το EBITDA του κλάδου πολυκαταστημάτων αυξήθηκε κατά 12,2% σε 11 εκατ. ευρώ και το EBITDA του τομέα χονδρικής / λιανικής ένδυσης και υπόδησης αυξήθηκε κατά 30% στα 11,8 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι ο όμιλος συνεχίζει να αναπτύσσεται επιτυχώς σε ένα ιδιαίτερα ευμετάβλητο περιβάλλον σε όλες τις αγορές που έχει παρουσία, όπως σχολιάζει ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου FF Group, αναφερόμενος στις επιδόσεις του ομίλου, παρά τις συνεχιζόμενες προκλήσεις του εξωτερικού περιβάλλοντος, όπως το Brexit, η τρομοκρατία σε διάφορες χώρες του κόσμου κ.ά.