Πρόκειται για μια αρκετά παλιά βιομηχανία. Όμως παρά τα χρόνια της εξακολουθεί να έχει στο τιμόνι της νέους ανθρώπους με όραμα και στόχους, δεν προσαρμόζονται σε καταστάσεις αλλά δημιουργούν τις καταστάσεις οι ίδιοι. Τέτοια κατάσταση θα μπορούσε να θεωρηθεί η μεγάλη επένδυση της εταιρείας στο θέμα της εξωστρέφειας, σε ένα περιβάλλον όπου οι υπόλοιπες βιομηχανίες παραμένουν στάσιμες ή αποχωρούν κιόλας από την χώρα μας, με κλασσικό παράδειγμα την περίπτωση της Coca-cola 3E.

Έτσι λοιπόν σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον η ΧΗΤΟΣ αναπτύσσεται όχι μόνο εντός συνόρων αλλά και εκτός. Πρόκειται για μια επιχείρηση με έδρα τα Ιωάννινα η οποία εξάγει σε 20 χώρες του εξωτερικού και αποτελεί την 1η Ελληνική εταιρεία σε εξαγωγές νερού. Έτσι ο κ. Νίκος Χήτος κατάφερε να αντιστρέψει το γενικότερο κλίμα μιζέριας που επικρατεί και να μεταβεί σε μια δημιουργική περίοδο με γνώμονα την ανάπτυξη. Από το 2014 κιόλας η εταιρεία στοχεύει στην διεύρυνση των αγορών της, με κύριο στόχο την ανατολική λεκάνη της Μεσογείου και τη Μέση Ανατολή, ενώ ‘παίζει’ ακόμα η είσοδος σε 2 ακόμη δυνατές αγορές.

Στο κομμάτι των επενδύσεων η εταιρεία έκλεισε επιτυχημένα το 2013. Αναλυτικά: ολοκλήρωσε 2 επιπλέον γραμμές εμφιάλωσης για τις νέες συσκευασίες των 0,33 και 0,75 στις εγκαταστάσεις των Ιωαννίνων. Ακόμα μια δυναμική επένδυση της εταιρείας είναι η είσοδος της σε κυλικεία, καντίνες, περίπτερα και κινηματογράφους μέσω της πρακτικής συσκευασίας PETτων 0,75L, ενώ ταυτόχρονα λάνσαρε και την συσκευασία Athletic 0.75Lμε sportcap με κόκκινο πρακτικό καπάκι και εύκολη εφαρμογή στο χέρι.

Μεγάλη υπόθεση για την ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ αποτελούν οι αποθήκες Logisticsπου κατείχε στην Αθήνα, μέσω των οποίων διοχέτευε τα προϊόντα της στην Αττική, στη νότια και νησιωτική Ελλάδα καθώς και στο εξωτερικό, μεταφέρθηκαν σε νέες λειτουργικές και άρτια εξοπλισμένες εγκαταστάσεις στην κάτω Κηφισιά. Οι επενδύσεις δεν σταματούν όμως εδώ, ο στόχος για το 2014 είναι η αγορά νέου τεχνολογικού εξοπλισμού με απώτερο σκοπό την αύξηση της παραγωγικής δυνατότητας του εργοστασίου καθώς και η δημιουργία νέας γραμμής για την γυάλινη συσκευασία αλλά και την παραγωγή νέων συσκευασιών.

Αναφορικά με τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας κατά την χρήση της το 2013. Υπήρξε ελάχιστη μείωση της τάξεως του 3%, το οποίο ήταν αναμενόμενο δεδομένου και την υποχώρηση που υπέστη ο κλάδος κατά 9-10%. Η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ συνέχισε τις επενδύσεις διατηρώντας τα μερίδια της και έχοντας μηδενικό δανεισμό. Αντισταθμιστικό παράγοντα αποτελεί η ενδεχόμενη αύξηση της τουριστικής κίνησης.

Αξιοσημείωτο αποτελεί το γεγονός ότι για το 2014 η επιχείρηση προχώρησε σε νέες προσλήψεις και έτσι σήμερα απαριθμεί περισσότερους από 250 εργαζομένους, όπου αν συμπεριλάβει κανείς και τους εξωτερικούς συνεργάτες (οδηγοί των φορτηγών) ο αριθμός των εργαζομένων φτάνει τους 1200.