Στην φώτο διακρίνεται ο κ. Πάνος Γερμανός
ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Τη λειτουργία της πλέον σύγχρονης μονάδας ανακύκλωσης συσσωρευτών μολύβδου στην Ευρώπη, συνολικής επένδυσης ύψους 31 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε η Sunlight Recycling, εταιρεία συμφερόντων του γνωστού επιχειρηματία Πάνου Γερμανού.

Η νέα εργοστασιακή μονάδα υλοποιείται σε έκταση 42 στρεμμάτων στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής και αποτελεί επιχειρηματική εξέλιξη της «Συστήματα Sunlight ΑΒΕΕ». Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η λειτουργία μονάδας παράγει αξία για την εταιρεία και την εγχώρια οικονομία, δημιουργώντας πολλαπλασιαστικά οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη, όπως είναι η δημιουργία πενήντα νέων θέσεων εργασίας, η συμβολή στην επίτευξη των περιβαλλοντικών στόχων της χώρας, αλλά και η μείωση εκροής συναλλάγματος από τη χώρα κατά 40 εκατ. ευρώ.

Με δυνατότητα ανακύκλωσης 30.000 τόνων χρησιμοποιημένων μπαταριών ετησίως, η Sunlight Recycling αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη προσέγγιση ανακύκλωσης μπαταριών μολύβδου στην Ελλάδα και την πιο σύγχρονη τεχνολογικά και περιβαλλοντικά μονάδα στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, μέσα από τη νέα μονάδα επιτυγχάνεται η συλλογή και συγκέντρωση των χρησιμοποιημένων μπαταριών μολύβδου, η ανακύκλωσή τους με βάση διεθνή πρότυπα ποιότητας και η μελλοντική αξιοποίησή τους από τη «Συστήματα Sunlight» για την παραγωγή νέων μπαταριών στην Ελλάδα. Για την υλοποίηση της νέας μονάδας η Sunlight Recycling σύναψε στρατηγική συνεργασία με την εταιρεία Engitec, η οποία αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη στην κατασκευή ανακυκλωτηρίων ?ολύβδου. Οι περιβαλλοντικές επιδόσεις χαρακτηρίζονται ως κορυφαίες.

Πηγή: www.imerisia.gr