Το Ελληνικό Κέντρο Εξαγωγών & Προώθησης Ελαιολάδου – ΕΚΕΠΕ, φορέας ο οποίος εκπροσωπεί τις δύο επαγγελματικές οργανώσεις τυποποιητών και εξαγωγέων ελαιολάδου, ΣΕΒΙΤΕΛ και ΕΣΒΙΤΕ, στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος προβολής ελαιολάδου, με τον διακριτικό τίτλο GREAT LIQUID GOLD, συμμετέχει στην διεθνή έκθεση PROD-EXPO, στη Μόσχα (8-12/2/2016), με σκοπό και στόχο την προβολή των ελληνικών ελαιολάδων ΠΟΠ και ΠΓΕ.
Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης έχουν προγραμματισθεί και θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις και επαφές μελών της διοίκησης και του προέδρου του ΣΕΒΙΤΕΛ (και διευθυντή εταιρικής επικοινωνίας της ΕΛΑΪΣ – UNILEVER) Γρηγόρη Αντωνιάδη με παράγοντες της ρωσικής αγοράς τροφίμων καθώς και εκδηλώσεις προβολής του ελαιολάδου, στις οποίες έχουν προσκληθεί opinion leaders, chefs, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι φορέων της ρωσικής οικονομίας.
Στην κεντρική εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου, κύριος ομιλητής θα είναι ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του ΥΠΑΑΤ κ. Χαράλαμπος Κασίμης.
Με την ευκαιρία αυτή, ο ΣΕΒΙΤΕΛ ενημερώνει τις εξαγωγικές επιχειρήσεις οι οποίες ενδιαφέρονται να συμμετέχουν και να υποστηρίξουν τις δράσεις προβολής και προώθησης του ελαιολάδου στις αγορές στις οποίες υλοποιείται το πρόγραμμα GREAT LIQUID GOLD (Ρωσία, Κίνα, Βραζιλία, Σερβία και Ελβετία), ότι μπορούν να επικοινωνούν με τις επαγγελματικές οργανώσεις ΣΕΒΙΤΕΛ (2103238856, sevitel@oliveoil.gr) και ΕΣΒΙΤΕ (2106912422, info@esvite.gr ) για σχετικές πληροφορίες.