Βασίλης Κάτσος, πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος Pharmathen

Η επιχείρηση δεν συγκαταλέγεται απλώς στις κορυφαίες επιχειρήσεις στον τομέα της έρευνας, κατέχει παράλληλα το 1% των εξαγωγών της χώρας. Πρόκειται για την φαρμακοβιομηχανία Pharmathen η οποία διευθύνεται από τον κ. Βασίλη και την κυρία Νέλλυ Κάτσου Ο κ. Βασίλης Κάτσος, πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος της Pharmathenπαραλαμβάνοντας την διάκριση ανέφερε:

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ για την τιμή αυτή. Κύριες και κύριοι υπουργοί σας ευχαριστούμε πάρα πολύ που είσαστε κοντά μας. Σπύρο, είναι πραγματικά μεγάλη μου τιμή να βρίσκομαι κοντά σας σήμερα, να παραλαμβάνω αυτό το βραβείο γιατί νομίζω ότι όλοι μας εδώ σήμερα είμαστε εκπρόσωποι της πραγματικής οικονομίας, της οικονομίας που πραγματικά είναι αυτή που κινεί τις μηχανές της χώρας μας και είναι αυτή η οποία θα δώσει το βήμα για την ανάκαμψη που όλοι μας κοιτάμε μπροστά και περιμένουμε. Για εμάς το βραβείο αυτό έχει μια ιδιαίτερη σημασία κυρίως όταν δίνετε από τον θεσμό του Σπύρου Κτενά γιατί γυρνώντας αρκετά χρόνια πίσω ο Σπύρος ήταν αυτός ο οποίος μας έδωσε το πρώτο βραβείο στην πορεία της εταιρείας όταν ακόμα τότε ήμασταν πολύ μικρή αλλά αρκετά φιλόδοξη εταιρεία.

Αυτό το οποίο υλοποιήσαμε για εμάς είναι πάρα πολύ συγκεκριμένο και στεγάζεται κάτω από ένα μότο το οποίο εφαρμόζουμε: «Κοίταζε πολύ προσεκτικά το παρόν που χτίζεις γιατί πρέπει να μοιάζει με το μέλλον που ονειρεύεσαι». Εμείς πάνω σε αυτό εργαζόμαστε και δουλεύουμε και αυτό υλοποιούμε και σήμερα μας τιμά ιδιαίτερα ότι σαν εταιρεία έχουμε το 1% των Ελληνικών εξαγωγών, είμαστε περήφανοι να λέμε ότι είμαστε από αυτούς που κερδίζουμε στο εξωτερικό και επενδύουμε στην Ελλάδα. Είμαστε από αυτούς που μέσα στην κρίση η εταιρεία μας δημιούργησε πάνω από 500 νέες θέσεις εργασίας και μέσα στην κρίση έχει ολοκληρώσει επενδύσεις άνω των 60 εκατ. ευρώ στην χώρα μας.

Αυτό είναι που η δημιουργική και η υγιής επιχειρηματικότητα μπορεί να κάνει για την χώρα. Ας αφήσουμε, δράττοντας την ευκαιρία έχοντας κοντά μας και πολιτικούς, την υγιή επιχειρηματικότητα να βρει τον δρόμο της. Ας υποστηρίξουμε όσο γίνεται περισσότερο επιχειρήσεις που αναπτύσσουν εξωστρέφεια, επιχειρήσεις οι οποίες αναπτύσσουν θέσεις εργασίας και δημιουργούν θέσεις εργασίας. Ας βοηθήσουμε όλοι να έχουμε όσο τον δυνατόν λιγότερα αναχώματα να δούμε όσο τον δυνατόν περισσότερο τον χώρο μας στις διεθνείς αγορές. Σας ευχαριστώ πολύ».