Ικανοποιημένη από την πορεία υλοποίησης του επενδυτικού της προγράμματος, συνολικής αξίας 1,3 δισ. ευρώ, δηλώνει η διοίκηση του ΟΤΕ. Οι επενδύσεις του Οργανισμού το 2016 στην Ελλάδα εκτιμώνται σε 400 εκατ. ευρώ, με το μεγαλύτερο μέρος τους να αφορά την αναβάθμιση των δικτύων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας.

Ειδικότερα, βάσει του απολογισμού των επενδύσεων που πραγματοποιήθηκαν πέρυσι από τον ΟΤΕ και ανακοινώθηκε χθες, στην κινητή τηλεφωνία η πληθυσμιακή κάλυψη του δικτύου 4G αυξήθηκε σε 93%, παραμένοντας Νο1 με μεγάλη διαφορά από τον ανταγωνισμό. Αύξηση παρατηρήθηκε και στην πληθυσμιακή κάλυψη του δικτύου 4G+, τεχνολογίας LTE Advanced (LTE-A), η οποία ξεπέρασε το 82%, ενισχύοντας την εμπειρία mobile internet. Επιπλέον, αξιοποιώντας την απόκτηση νέου φάσματος, ο ΟΤΕ έκανε διαθέσιμες στους καταναλωτές, πρώτος στην Ελλάδα και από τους πρώτους στον κόσμο, ταχύτητες έως και 500 Mbps.

Αντικατάσταση χαλκού

Στη σταθερή, ο όμιλος ΟΤΕ συνέχισε την αντικατάσταση του δικτύου χαλκού με οπτικές ίνες, παρέχοντας πρόσβαση σε ταχύτητες VDSL έως και 50 Mbps σε ακόμα περισσότερους καταναλωτές, με την πληθυσμιακή κάλυψη να αυξάνεται σε 46%. Πλέον, πάνω από 2 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν πρόσβαση σε ταχύτητες έως και 50 Mbps.

Παράλληλα με τη νέα υπηρεσία COSMOTE Home Speed Booster, που έγινε διαθέσιμη τη χρονιά που πέρασε και συνδυάζει την ταχύτητα της σταθερής ευρυζωνικής σύνδεσης με την ταχύτητα των δικτύων 3G & 4G, μέσω της τεχνολογίας Hybrid Access, παρέχεται γρηγορότερο σταθερό Internet με τελικές ταχύτητες έως και 100Mbps.

Ο Chief Officer Τεχνολογίας και Λειτουργιών Ομίλου ΟΤΕ, Στέφανος Θεοχαρόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Για το 2016 θέσαμε υψηλούς στόχους για την ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς. Τους πετύχαμε και αυτό σημαίνει ότι περισσότεροι πελάτες έχουν πρόσβαση σε μεγαλύτερες ταχύτητες σύνδεσης και νέες υπηρεσίες».