Στην φώτο διακρίνεται ο κ. Kamil Ziegler-Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Π.Α.Π.
Διεθνή καμπάνια ενημέρωσης πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες ο ΟΠΑΠ στο πλαίσιο προετοιμασίας του διαγωνισμού για τους παραχωρησιούχους που θα διαχειρίζονται 18.500 VLTs. Ισχυροί διεθνείς όμιλοι στους ενδιαφερόμενους. Τα οφέλη για την οικονομία.

Σοβαρό ενδιαφέρον από διεθνείς επενδυτές και ομίλους για την εκμετάλλευση των 18.500 παιγνιομηχανημάτων (VLTs) στην Ελλάδα περιμένει η διοίκηση του ΟΠΑΠ. Πρόκειται για τα VLTs που θα διαχειρίζονται τρίτοι, εκτός των 16.500 που θα βρίσκονται υπό την άμεση διαχείριση του OΠΑΠ, ο οποίος αναπτύσσει δικό του δίκτυο καταστημάτων (Gaming Halls).

Η «Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος» που δημοσίευσε ο ΟΠAΠ στις 30/4/2015 και ολοκληρώνεται στις 15 Μαΐου, αποτελεί την πρώτη φάση της διαδικασίας καθώς θα ακολουθήσει η πρόσκληση σε ανοικτό διεθνή διαγωνισμό εντός του καλοκαιριού για την υποβολή των δεσμευτικών οικονομικών προσφορών από υποψήφιους παραχωρησιούχους.

O ΟΠΑΠ αυτήν την περίοδο υλοποιεί μια μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης για το διαγωνισμό σε κορυφαίες εφημερίδες στην Ευρώπη και στην Αμερική, όπως οι Financial Times και η Wall Street Journal. Επίσης, ειδικές καταχωρίσεις έχουν γίνει σε μεγάλες εφημερίδες της Ιταλίας και της Ρωσίας, αλλά και σε εξειδικευμένες ιστοσελίδες του κλάδου όπως το World Lottery Association και το European Lotteries.

Κύκλοι του οργανισμού επισημαίνουν πως μόνο το γεγονός ότι η δημοσιοποίηση της «Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος» έγινε στα διεθνή μέσα ενημέρωσης δίνει μία επιπλέον δυναμική στο project καθώς αναμένεται να ενδιαφερθούν μεγάλες εταιρείες με ισχυρή διεθνή παρουσία οι οποίες και θα έρθουν να επενδύσουν στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πηγές της αγοράς παιγνίων, η είσοδος νέων επενδυτών στο project που υλοποιεί ο ΟΠAΠ για τα 18.500 VLTs θα αποτελέσει και ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται και στο σχετικό κείμενο της Πρόσκλησης, η πρώτη φάση της διαδικασίας αυτής έχει ως σκοπό τη συγκέντρωση πληροφοριών από την ΟΠΑΠ Α.Ε. προκειμένου:

• Να διερευνηθούν το επιχειρηματικό ενδιαφέρον και οι προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες οι υποψήφιοι παραχωρησιούχοι θα συμμετείχαν στην ανάπτυξη των 18.500 VLTs.

• Να προσδιοριστεί το είδος των πληροφοριών που θα πρέπει να συμπεριληφθεί στην προκήρυξη ανοιχτού διεθνή διαγωνισμού, ώστε να διασφαλισθεί ότι οι συμμετέχοντες στη διαδικασία θα είναι σε θέση να εγκαταστήσουν και να λειτουργήσουν τα VLTs που θα τους παραχωρηθούν με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο.

• Να εξασφαλιστεί πλήρης διαφάνεια κατά τη διαδικασία επιλογής προσκαλώντας όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να συμμετάσχουν από την έναρξη της όλης διαδικασίας.

Η συμμετοχή στη διαδικασία της «Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος» δεν αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή στη διαγωνιστική διαδικασία που θα ακολουθήσει.

Τα οφέλη από την ανάπτυξη των VLTs θα είναι πολλά και για την ελληνική οικονομία, καθώς αναμένονται επιπλέον φορολογικά έσοδα για το κράτος (ήδη το 30% των μεικτών εσόδων θα καταλήγει στα δημόσια ταμεία συνεισφέροντας σημαντικά δημοσιονομικά έσοδα).

Σημαντικά οφέλη θα προκύψουν και από την καταπολέμηση του παράνομου τζόγου, καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις τις ΕΕΕΠ και διεθνείς μελέτες, στη χώρα μας λειτουργούν 80.000-100.000 παράνομες μηχανές διάφορων τύπων με ετήσιο τζίρο 5,5 δισ. ευρώ.

Επίσης, αναμένεται ότι θα δημιουργηθούν άμεσα ή έμμεσα πάνω από 10.000 νέες θέσεις εργασίας, θα καταπολεμηθεί η μαύρη εργασία και παράλληλα θα τονωθεί η τοπική αγορά ακινήτων και ο κατασκευαστικός κλάδος.

 

Πηγή: www.euro2day.gr