Η μεγαλύτερη ελληνικών συμφερόντων αλυσίδα ξενοδοχείων της χώρας επένδυσε 400 εκατ. ευρώ στην κρίση

 

Η ξενοδοχειακή αλυσίδα Mitsis Hotels Α.Ε. ιδρύθηκε από τον κ. Κωνσταντίνο Μήτση το 1976 και αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος από μια σειρά δραστηριοτήτων του Ομίλου Επιχειρήσεων Μήτση, όπως κλωστοϋφαντουργία, οινοποιία, κατασκευαστική εταιρεία και εκδόσεις.

Έχοντας υπόψη τις πολύπλευρες δραστηριότητες του ομίλου, το λογότυπο των Mitsis Hotels αντιπροσωπεύει την πορεία του ιδρυτή του: ένα σχήμα προσώπου που κοιτάει ευθεία μπροστά και στοχεύει, όπως έκανε ο ίδιος πριν από 40 και πλέον χρόνια.

Στις 5 Σεπτεμβρίου 1954 ιδρύεται η πρώτη βιομηχανία πλεκτών και σηματοδοτεί την αρχή μιας μεγάλης και επιτυχημένης πορείας. Η μετεξέλιξή της είναι γρήγορη και οι επιτυχίες διαδέχονται η μία την άλλη. Κλωστοϋφαντουργία, οινοποιία, κατασκευαστική εταιρεία, μέσα μαζικής ενημέρωσης. Το 1976 τίθεται σε λειτουργία η πρώτη ξενοδοχειακή μονάδα ενώ σήμερα τα ξενοδοχεία αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων του ομίλου. Η εταιρεία αριθμεί 20 ξενοδοχεία, City και Resort Hotels 4-5 αστέρων και Delux, συμπεριλαμβανομένων 11 κέντρων SPA και θαλασσοθεραπείας, σε μερικές από τις ομορφότερες περιοχές της Ελλάδας: στην Κρήτη, στη Ρόδο, στην Κω, στα Καμένα Βούρλα και στα Ιωάννινα. Η εταιρεία απασχολεί 4.000 εργαζομένους, συμβάλλοντας καθοριστικά στην αγορά εργασίας και στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας.

 

Χαρακτηριστικά της πορείας της αλυσίδας MitsisHotels είναι τα όσα είπε ο κ. Σταύρος Μήτσης, αντιπρόεδρος των Mitsis Hotels, κατά την παραλαβή της διάκρισης DiamondsoftheGreekEconomy στην εκδήλωση της ActiveBusinessPublishing:

 

«Κυρίες και κύριοι, ευχαριστώ πολύ. Είναι μεγάλη η τιμή μου για τη βράβευση αυτή, η οποία έρχεται εξαιτίας του μεγάλου κόπου που κάναμε τα τελευταία χρόνια για να έχουμε όχι απλά ανάπτυξη αλλά μια υγιή ανάπτυξη. Ο τομέας του τουρισμού σαφώς είναι ιδιαίτερα σημαντικός στην Ελλάδα. Εμείς καταφέραμε να κάνουμε 4 καινούργια ξενοδοχεία από το 2008 μέχρι σήμερα και να ανακαινίσουμε άλλα 7 σε ένα συνολικό project 400 εκατ. ευρώ με σχεδόν μηδενική τραπεζική συμπαράσταση, βοήθεια, όπως θέλετε πείτε το. Αυτή τη στιγμή ο ομιλός μας έχει 20 ξενοδοχεία σε 7 προόρισμους στην Ελλάδα, κάνουμε πάνω από 4 εκατ. διανυκτερεύσεις και αυτό αντιστοιχεί στο περίπου 4% του ελληνικού τουρισμού. Ο σκοπός μας είναι να αναδείξουμε την Ελλάδα, να αναδείξουμε τις περιοχές και να δημιουργήσουμε ένα φοβερό περιβάλλον εκπληρώνοντας τα όνειρα των ανθρώπων που εμπιστεύονται το προϊόν μας. Ελπίζω ότι αυτό θα το καταφέρουμε όσο γίνεται καλύτερα με τη βοήθεια και του ελληνικού Δημοσίου, το οποίο παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στον τομέα του τουρισμού. Οι σχέσεις και του ΣΕΤΕ και των υπολοίπων φορέων τα τελευταία χρόνια έχουν βελτιωθεί αισθητά και αυτό μας δείχνει ότι τα επόμενα δύο σίγουρα θα έχουμε σαφώς θετική εξέλιξη στον τομέα του τουρισμού. Και πάλι σας ευχαριστώ πάρα πολύ».