Στην φώτο διακρίνεται ο κ. Σπύρος Παλαιογιάννης-Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ
ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΑΠΟ 1ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Mείωση των τιμών του φυσικού αερίου κατά τουλάχιστον 16% που θα ισχύσουν αναδρομικά από 1ης Απριλίου ανακοίνωσε χθες η ΔΕΠΑ, ενώ μπορεί να υπάρξει νέα μείωση τιμών από τον Ιούλιο, με την προϋπόθεση ότι δεν θα αυξηθούν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου και δεν ανατιμηθεί περαιτέρω το δολάριο.

Η μείωση, που έχει εξαγγελθεί εδώ και καιρό καθώς προκύπτει από την πτώση των διεθνών τιμών του πετρελαίου, αφορά στα τιμολόγια της ΔΕΠΑ προς όλους τους πελάτες της. Στα νοικοκυριά θα εμφανιστεί μέσω των λογαριασμών τους στις τρεις εταιρείες παροχής αερίου, Αττικής, Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας.

Gazpom
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΠΑ, η μείωση κατά τουλάχιστον 16% υπολογίζεται σε σχέση με τις τιμές που ίσχυαν τον Μάρτιο του 2015.

Εν τω μεταξύ σε ευρωπαϊκό επίπεδο συνεχίζεται η κόντρα της Ε.Ε. με την Gazpom για τις τιμές του φυσικού αερίου, καθώς δεν είναι λίγες οι χώρες, ιδιαίτερα της ανατολικής Ευρώπης, που διαμαρτύρονται για τις υψηλότερες τιμές που πληρώνουν, σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σε δηλώσεις του στους Financial Times ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom, Aλεξέι Μίλερ, είπε ότι οι συμφωνίες για τις τιμές γίνονται με την εταιρεία ή τις εταιρείες κάθε χώρας ξεχωριστά, εφόσον η Ευρώπη δεν αγοράζει ως ενιαίο μπλοκ.

Αν οι Βρυξέλλες θέλουν να αλλάξει η τακτική αυτή και να αντιμετωπίζεται ενιαία η Ε.Ε., τότε αυτό δεν σημαίνει ότι οι τιμές θα συγκλίνουν προς τα κάτω, αλλά προς τα πάνω.

 

Πηγή: www.imerisia.gr