Ο στόχος μας είναι να φτάσουμε τα 2.000 ταξί και 200.000 διαδρομές το μήνα λέει η κυρία Ματίνα Καυκαρισίου, διευθύνουσα σύμβουλος της Taxiplon Hellas

Δεν είναι απλό πράγμα να ξεκινήσεις ως απλή ραδιοτηλεφωνήτρια και μέσα σε λίγα χρόνια να ελέγχεις μια εταιρεία – την Taxiplon Hellas – η οποία να συνεργάζεται με 970 ραδιοταξί στην Αθήνα και 305 στην επαρχία. Κι όμως η κυρία Ματίνα Καυκαρισίου, διευθύνουσα σύμβουλος της επιχείρησης, πέτυχε το ακατόρθωτο: βασιζόμενη στην προηγούμενη εμεπιρία της αλλά και σε μία σύγχρονη υποδομή – τηλεφωνικό κέντρο και application – δημιούργησε μία συγκροτημένη υποδομή που εξυπηρετεί πολύ μεγάλο αριθμό ταξί, τα οποία εξυπηρετούν 24 ώρες το 24ωρο χιλιάδες πελάτες. Η κυρία Ματίνα Καυκαρισίου, η γυναίκα που άλλαξε τα δεδομένα στην μετακίνηση με ταξί, έχει ένα πρόβλημα: η ζήτηση είναι τόσο μεγάλη για τα ταξί της Taxiplon που δεν την προλαβαίνει η τεχνολογία….
Ποιά, όμως, είναι η κυρία Καυκαρισίου; Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 26 Ιανουαρίου του 1974. Η επαγγελματική της σταδιοδρομία ξεκίνησε από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ως βοηθός μικροβιολόγου, αλλά το 1993 προσλήφθηκε ως ραδιο-τηλεφωνήτρια από το Ραδιο – Ταξί «Κόσμος». Για 10 ολόκληρα χρόνια συνεχίζει να εργάζεται στον ίδιο χώρο επιχειρώντας να δώσει διέξοδο στις πρωτότυπες ιδέες της και το επαναστατικό της πνεύμα. Κατορθώνοντας να βραβευθεί ως μια από τις καλύτερες τηλεφωνήτριες του Λεκανοπεδίου Αττικής έχοντας διαπρέψει σε ταχύτητα και ευγένεια!
Το 2003 παραμένει στον χώρο των μετακινήσεων αλλά ιδρύοντας την εταιρεία ΜΚ Tranfer Club. Το 2010 – όταν η κρίση μπαίνει στην κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου – παίρνει την απόφαση να προσφέρει υπηρεσίες πολύ διαφορετικές από αυτές των συνηθισμένων ραδιοταξί. Έτσι, ιδρύει την εταιρεία Taxiplon Hellas. Επιτυγχάνοντας να είναι η μοναδική εταιρεία με ISO 9001:2008 είναι η πρώτη που δεν χρεώνει την κλήση.
Έτος-σταθμός το 2014, συνοδεύεται με δύο βραβεία για την ίδια και την Taxiplon. Ένα από αυτά είναι το βραβείο Diamonds of the Greek Economy. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις της κατά την διάρκεια της βράβευσής της από την Active Business:
«Η Taxiplon Hellas είναι η πρώτη εταιρεία ταξί, που, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία ως μοχλό ανάπτυξης, δραστηριοποιείται εδώ και δύο χρόνια στο χώρο της μετακίνησης. Ξεκινήσαμε το Σεπτέμβριο του 2011… Εμείς είμαστε νέοι επιχειρηματίες, δεν είμαστε σαν εσάς. Τον Σεπτέμβριο του 2011 λοιπόν, με 32 οχήματα-ταξί στο λεκανοπέδιο Αττικής και τέσσερα άτομα υπαλληλικό προσωπικό. Να σας θυμίσω ότι είχαμε κρίση τότε. Τώρα είμαστε καλά. Σήμερα ο στόλος μας αποτελείται από 980 οχήματα, μόνο στο λεκανοπέδιο Αττικής. 203 οχήματα-ταξί, για να καταλαβαίνετε γιατί είστε εκτός του χώρου, στο υπόλοιπο Ελλάδος, και 43 άτομα υπαλληλικό προσωπικό, που αποτελούν τηλεφωνικό κέντρο, γραμματεία, λογιστήριο και τεχνική υποστήριξη για τους οδηγούς μας.
Αυτό το βραβείο είναι μια ηθική ικανοποίηση για εμάς – και για εμένα προσωπικώς, σε ένα ανδροκρατούμενο επάγγελμα. Σε ένα δύσκολο χώρο, όπως είναι αυτός των ταξί, όπου η τεχνολογία έχει… Εμείς καταφέραμε όχι μόνο να εισχωρήσουμε, αλλά και να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας. Θέλω να ευχαριστήσω, πρώτα από όλους, τους συνεργάτες της εταιρείας μας, που δουλεύουν από την πρώτη ημέρα μεθοδικά και ακατάπαυστα, με μοναδικό σκοπό να κάνουμε τη διαφορά στο χώρο της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού. Παράλληλα, να ευχαριστήσω την πολιτεία, που μέσω του αρμόδιου υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών ενισχύει την επιχειρηματικότητα και στηρίζει κάθε προσπάθεια που αποσκοπεί την εξέλιξη, στην ανάπτυξη και στη δημιουργία. Εδώ μια παρένθεση, θέλω να αφιερώσω το βραβείο αυτό στην οικογένειά μου, στο σύζυγό μου και στα δίδυμα, για τους οποίους δυστυχώς δεν έχω πολύ χρόνο. Είναι το πρώτο βραβείο στη γυναικεία μου επιχειρηματικότητα.
H Taxiplon αναπτύσσεται και μαζί με αυτή αναπτύσσονται οι παρεχόμενες μεταφορικές υπηρεσίες με ταξί. Έχουμε επενδύσει στην τεχνολογία και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Χαράξαμε και χαράζουμε το δρόμο και είμαι σίγουρη ότι πολύ σύντομα θα μας ακολουθήσουν και άλλοι. Σας ευχαριστώ από καρδιάς»
Ποιά όμως είναι η στόχευση της κυρίας Καυκαρισίου; Ποιές είναι οι προσδοκίες της για το μέλλον; Ο στόχος μας, επισημαίνει η ίδια, είναι ο αριθμός των συνεργατών μας να αυξηθεί ως τα τέλη της τρέχουσας χρονιάς ή τις αρχές του 2015 σε 2.000 ταξί και 200.000 διαδρομές το μήνα». Αυτό όμως που θα είναι πραγματικά καινοτόμο για τα ελληνικά δεδομένα, όπως μας αποκαλύπτει η κυρία Καυκαρισίου, είναι η δημιουργία του TAXIPLON Village. Ενός χώρου στον οποίο ο οδηγός θα μπορεί να καλύψει όλες τις λειτουργικές ανάγκες ενός ταξί, από το πετρέλαιο μέχρι την αλλαγή λαδιών και ελαστικών. Ακόμη, θα περιλαμβάνει παιδότοπο στον οποίο οι οδηγοί ταξί θα μπορούν να αφήνουν τα παιδιά τους όση ώρα θα ασχολούνται με το ταξί.