Η πρώτη ελληνική βιομηχανία αναψυκτικών

 

Η βιομηχανία αναψυκτικών Λουξ συνέχισε – μεσούσης της κρίσης – να βελτιώνει τις επιδόσεις της διευρύνοντας το μερίδιο αγοράς της. Συγκεκριμένα η επιχείρηση, που διευθύνεται από τον κ. Ιωάννη Μαρλαφέκα, αύξησε τον τζίρο της κατά 9% για να φθάσει τα 27 εκατ. ευρώ και την κερδοφορία της κατά 2% στα 2,3 εκατ. ευρώ. Η εν λόγω επιχείρηση δεν είναι απλά η πρώτη ελληνική βιομηχανία αναψυκτικών. Στην πράξη είναι η επιχείρηση η οποία «κοιτά στα μάτια» τις αντίστοιχες πολυεθνικές, κατορθώνοντας μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις να έχει υψηλότερα μερίδια αγοράς στα ράφια των σουπερμάρκετ – εκεί δηλαδή που επιλέγει ο καταναλωτής – από κάποιες πολυεθνικές.

Αποκαλυπτικά της πορείας της επιχείρησης είναι τα όσα ανέφερε ο κ. Πλάτων Μαρλαφέκας, εκ των μετόχων της εταιρείας, στη διάρκεια της εκδήλωσης DiamondsoftheGreekEconomy.

«Κυρίες και κύριοι, θέλω να ευχαριστήσω κατ’ αρχήν τη StatBank γιατί για ακόμη μία φορά, με αντικειμενική αξιολόγηση, μας ανέδειξε ως ένα από τα διαμάντια της ελληνικής βιομηχανίας. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω αρκετούς συνεργάτες που είναι εδώ στην αίθουσα καθώς επίσης και τους πελάτες μας, οι οποίοι μας έχουν αναδείξει ως την πρώτη ελληνική εταιρεία αναψυκτικών.

Αυτό που θα ήθελα να τονίσω στην παρέμβασή μου είναι ότι πλέον η κρίση έχει κάνει και κάποια καλά. Το βασικότερο είναι ότι έχουμε ξεχωρίσει ποιες εταιρείες αξίζουν και ποιες είχαν βάθος να αντιμετωπίσουν την κρίση. Σε ό,τι μας αφορά, επιτρέψτε μου να πω ότι η εταιρεία μας από το 2008 και μετά έχει μηδενικό δανεισμό και αναπτυσσόμεθα με δικές μας επενδύσεις. Στο σημείο αυτό νιώθω την ανάγκη να πω ότι αυτό που θέλουμε είναι να υπάρξει μια ιδιαίτερη προσωπική υποστήριξη από το κράτος προς τις ελληνικές εταιρείες. Θέλουμε να μας αφήσουν να επιχειρούμε και να μας αφήσουν να επενδύουμε, αφού το μόνο που συναντούμε μπροστά μας είναι μόνο προβλήματα. Ένα παράδειγμα είναι αρκετό: αν μια ελληνική εταιρεία αυτή τη στιγμή έχει δικά της διαθέσιμα κεφάλαια, δεν μπορεί να επενδύσει, δεν υπάρχουν καθόλου αποθεματικά.

Εν πάση περιπτώσει, θέλω να ευχαριστήσω και ελπίζω του χρόνου σε αυτή την αίθουσα να είμαστε ακόμη περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις. Σας ευχαριστώ πολύ».