Με το βλέμμα στις διεθνείς αγορές ο Κορρές.

Η περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας της σε Λατινική Αμερική και Ευρώπη βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής του ομίλου Κορρές, οι πωλήσεις του οποίου στο εξωτερικό αυξήθηκαν το 1ο εξάμηνο σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα ένα χρόνο πριν κατά 71%.

Ειδικότερα, στη Γαλλία όπου η Κορρές μέχρι τώρα διέθετε σημεία πώλησης εντός μεγάλων πολυκαταστημάτων, όπως τα LebonMarche, Printempsκαι Beautymonop, στοχεύει στην είσοδο της σε επώνυμη αλυσίδα φαρμακείων, στηρίζοντας βεβαίως περαιτέρω και τα υφιστάμενα σημεία. Δυναμική είσοδο σε σημαντικό αριθμό αριθμό φαρμακείων προγραμματίζει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και στην Ισπανία.

Σήμερα τα προϊόντα Κορρές βρίσκονται ήδη σε μεγάλα φαρμακεία της Ισπανίας, καθώς και στα καταστήματα ElCorteIngles. Στην Αγγλία η στρατηγική ανάπτυξης του ομίλου εστιάζεται στο άνοιγμα νέων σημείων σε επώνυμες αλυσίδες, καθώς και στη στήριξη των προϊοντικών κατηγοριών της. Τα προϊόντα Κορρές βρίσκονται ήδη στη γνωστή αλυσίδα φαρμακείων Lloyds, καθώς και σε επώνυμα μεγάλα καταστήματα, όπως τα HarveyNichols, Libertyκαι Debenhams. Την ίδρυση νέων σημείων πώλησης και στις σκανδιναβικές χώρες και συγκεκριμένα εντός της αλυσίδας καλλυντικών Vitaσχεδιάζει ο όμιλος, ενώ θα προχωρήσει και στο λανσάρισμα νέων προϊόντων.

Αντιθέτως, στη Γερμανία για το υπόλοιπο του 2014 δεν προγραμματίζεται η λειτουργία νέων σημείων πώλησης και ‘ Κορρές’ θα επικεντρωθεί στη στήριξη των υφιστάμενων σημείων, μέσα μάλιστα και από προωθητικές ενέργειες. Σε ότι αφορά τη Λατινική Αμερική, των χειμώνα η εταιρεία ανακοίνωσε την έναρξη στρατηγικής συνεργασίας με την Avonγια την παραγωγή και διανομή των προϊόντων της στη Λατινική Αμερική, περιοχή στην οποία η Avonπραγματοποιεί το 50% των πωλήσεων της.

Πηγή: Χρηματιστήριο (Έντυπη Έκδοση)