Η περίπτωση της Intercomm Foods δεν είναι ένα ψεύτικο success story διαφημιστικού τύπου, αλλά πραγματική επιχειρηματική επιτυχία μιας εταιρίας που έθεσε και κατέκτησε στόχους τους οποίους, άλλες επιχειρήσεις, με μεγαλύτερη εμπειρία και περισσότερα χρόνια ζωής … ονειρεύονται: να αυξάνουν συνεχώς τις πωλήσεις τους, να ανοίγουν νέες αγορές, να διευρύνουν το πελατολόγιό τους, να είναι συνεπείς στις φορολογικές και άλλες υποχρεώσεις τους αλλά και να επενδύουν σε υποδομές και νέες σύγχρονες βιομηχανικές εγκαταστάσεις, εν μέσω κρίσης.
Η εταιρία του κ. Στέργιου Τσαγκούλη από τη Λάρισα, εμπορεύεται και εξάγει το σύνολο (σχεδόν) των προϊόντων της (βρώσιμες ελιές και κομπόστες φρούτων).
Ο κ. Τσαγκούλης ίδρυσε την εταιρία το 1990 στη Λάρισα και είναι ο διευθύνων σύμβουλος.. Ο τζίρος της εταιρίας σήμερα, προσεγγίζει το όριο των 100 εκατ. ευρώ. Η Intercomm εμπορεύεται προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας και προϊόντα με το σήμα Delphi.
Οι κεντρικές αποθήκες και η διοίκηση της εταιρίας, που βρίσκονται στο Συκούριο της Λάρισας, καλύπτουν μία έκταση 139 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων. Οι εργοστασιακές υποδομές, είναι χωρισμένες σε δύο τμήματα, ελιάς και κομπόστας φρούτου. Το 1999, η εταιρία προχώρησε σε μια μεγάλη επένδυση στον τομέα της ελιάς, με αποτέλεσμα σήμερα η Intercomm Foods να κατέχει ηγετική θέση στην επεξεργασία και τυποποίηση βρώσιμης ελιάς στην Ελλάδα, με τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας.
Η Intercomm κατέχει επίσης ηγετική θέση στο χώρο της κομποστοποίησης ροδάκινου και βερύκοκου.
Η εταιρία Intercomm Foods, ξεκίνησε σαν μια οικογενειακή επιχείρηση, αρκετά φιλόδοξα και σήμερα συνεργάζεται στη Δυτική Ευρώπη με ορισμένους από τους μεγαλύτερους λιανεμπορικούς ομίλους (Carrefour, Lidl, Tesco κτλ.), για τους οποίους παράγει προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας.
Η παρουσία της εταιρείας είναι ισχυρή με επώνυμα προϊόντα στις χώρες των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης. Χρησιμοποιώντας την επωνυμία Delphi εξάγει τα προϊόντα της στην πΓΔΜ, στη Βουλγαρία, στη Ρουμανία, στην Ουκρανία, ενώ στη Ρωσία έχει ισχυρή θέση με δική της εταιρεία, η οποία διακινεί εκτός από τα δικά της προϊόντα (ελιές και κομπόστες) και άλλα είδη τροφίμων (ελαιόλαδο, τυροκομικά κτλ.). Επίσης η εταιρεία εξάγει τα προϊόντα της, εκτός από τη Δυτική και την Ανατολική Ευρώπη, στις Ηνωμένες Πολιτείες, στον Καναδά, στην Αυστραλία και στις αραβικές χώρες.
Η Intercomm Foods, έχει προχωρήσει σε συμφωνία ήδη από το 2014, με την τράπεζα Πειραιώς, για Συμβολαιακή Γεωργία στο βιομηχανικό ροδάκινο και την επιτραπέζια Ελιά.
Το πρόγραμμα αφορά σε παραγωγούς συμπύρηνου ροδάκινου των Νομών Ημαθίας, Λάρισας και Πέλλας, και επιτραπέζιας ελιάς σε παραγωγούς των Νομών Χαλκιδικής, Καβάλας και Λάρισας.
Η χρηματοδοτική πρόταση της Συμβολαιακής Γεωργίας στις καλλιέργειες του ροδάκινου και της επιτραπέζιας ελιάς, αναφέρεται ουσιαστικά στην ορθολογική οργάνωση και στην οικονομική στήριξη της παραγωγικής διαδικασίας και καλύπτει ολόκληρη την αλυσίδα από τον παραγωγό μέχρι την επεξεργασία και την πώληση των προϊόντων από την Intercomm Foods ΑΕ.
Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας της Τράπεζας Πειραιώς, ο παραγωγός έχει στη διάθεση του την απαιτούμενη ρευστότητα με άκρως ανταγωνιστικούς όρους τη στιγμή που τη χρειάζεται αλλά και εγγυημένη πληρωμή της παραγωγής που έχει συμφωνήσει να παραδώσει στην εταιρία.
Το Πρόγραμμα καλύπτει όλη την παραγωγική, εφοδιαστική και μεταποιητική αλυσίδα του αγροτικού προϊόντος υποστηρίζοντας συντεταγμένα την επωφελή συνεργασία παραγωγών και επιχείρησης.
Η Intercomm, έχει παρουσία σε 60 χώρες οι οποίες απορροφούν το 99% της παραγωγής. Η εταιρία είχε το 2015 πωλήσεις ύψους 84 εκατ. ευρώ έναντι 78 εκατ. ευρώ το 2014 και τα κέρδη της βρίσκονται την τελευταία διετία στο επίπεδο των 9 εκατ. ευρώ ετησίως. Την πρώτη χρονιά που ξέσπασε η κρίση χρέους στην Ελλάδα (το 2009) οι πωλήσεις της Intercomm ήταν 42 εκατ. ευρώ δηλαδή περίπου στο ήμισυ της σημερινής τους αξίας.
Τα 2/3 του τζίρου της Intercomm καλύπτει η βρώσιμη και η μεταποιημένη ελιά, ενώ το υπόλοιπο 1/3, περίπου, καλύπτει το μεταποιημένο ροδάκινο και βερύκοκο. Κατά την περίοδο 2015-2016 οι ποσότητες ελιάς που επεξεργάστηκε η εταιρία υπολογίζεται στους 27.000 τόνους.
Η Intercom Foods απασχολεί 450 εργαζομένους ενώ στη διάρκεια των θερινών μηνών απασχολεί περί τους 900 εργαζομένους.