ΥΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΣΤΑ 145,4 ΕΚΑΤ. ΤΑ ΚΑΘΑΡΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Με πωλήσεις που πλησίασαν το 1 δισ. ευρώ αλλά και αύξηση των λειτουργικών κερδών ολοκλήρωσε την περσινή χρονιά ο όμιλος της Folli Follie, ο οποίος φαίνεται να βρίσκει τον «βηματισμό» του μετά την πώληση του κλάδου ταξιδιωτικού εμπορίου στον ελβετικό όμιλο της Dufry AG το 2013. Ειδικότερα, οι πωλήσεις ανήλθαν σε 998,06 εκατ. ευρώ έναντι 934,23 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 6,8%, ενώ τα λειτουργικά κέρδη σε επίπεδο EBITDA έφθασαν στα 223 εκατ. ευρώ έναντι 194,6 εκατ. ευρώ το 2013, αυξημένα κατά 14,5%. Εξαίρεση στη θετική εικόνα που εμφανίζει ο ισολογισμός της εταιρείας αποτελούν τα κέρδη μετά τους φόρους, τα οποία υποχώρησαν στα 145,4 εκατ. ευρώ από 347,5 εκατ. ευρώ (-58,14%).

Οσον αφορά στους επιμέρους τομείς δραστηριότητας, η πορεία τους, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι ανοδική. Πιο συγκεκριμένα:

Ο κύκλος εργασιών του τομέα κόσμημα, ρολόι, αξεσουάρ αυξήθηκε κατά 9,7% και διαμορφώθηκε σε 704,9 εκατ. ευρώ, ενώ το EBITDA του τομέα ανήλθε σε 196 εκατ. ευρώ συγκρινόμενο με 171,4 εκατ. ευρώ το 2013, μια αύξηση της τάξης του 14,4%.

Ο κύκλος εργασιών του τομέα των πολυκαταστημάτων αυξήθηκε κατά 12,7% και ανήλθε σε 153,5 εκατ. ευρώ, ενώ το EBITDA διαμορφώθηκε σε 13 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 35,4% σε σχέση με το 2013.

Ο κύκλος εργασιών του τομέα χονδρικής/λιανικής ενδυμάτων και υποδημάτων αυξήθηκε κατά 28,7% και έφτασε τα 136,9 εκατ. ευρώ, ενώ το EBITDA του τομέα ανήλθε σε 15 εκατ. ευρώ, σε σχέση με τα 10,4 εκατ. ευρώ το 2013.

Οι πωλήσεις για τους λοιπούς τομείς διαμορφώθηκαν σε 2,8 εκατ. ευρώ.

Η στρατηγική
Σχολιάζοντας τα παραπάνω ο κ. Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου FF Group, σημείωσε πως ο όμιλος συνεχίζει τη θετική πορεία του καταγράφοντας αυξημένες πωλήσεις και κερδοφορία σε όλους τους τομείς και τις αγορές που δραστηριοποιείται και τόνισε πως το 2014 παρέμειναν προσηλωμένοι στη βασική στρατηγική τους, να αναπτύξουν τα δικά τους brands (Folli Follie και Links of London) καθώς και να επεκταθεί σε νέες αγορές. Υπογράμμισε ότι βασικός στόχος της Folli Follie παραμένει η αύξηση της οργανικής κερδοφορίας, μέσω βελτιωμένων περιθωρίων και ελέγχου του κόστους καθώς και ενίσχυσης των ταμειακών ροών, και εξέφρασε την αισιοδοξία του αναφορικά με τις προοπτικές του ομίλου καθώς όπως είπε «τα τελευταία χρόνια προχωρήσαμε σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για να το επιτύχουμε: δημιουργήσαμε ένα επιτυχημένο επιχειρηματικό μοντέλο λειτουργίας, αποκτήσαμε ισχυρούς επιχειρηματικούς συνεταίρους, ενισχύσαμε την κεφαλαιουχική διάρθρωση και ισχυροποιήσαμε τη ρευστότητα προκειμένου να την αξιοποιήσουμε όταν και εφόσον παρουσιαστούν ευκαιρίες στις αγορές και στους κλάδους που δραστηριοποιούμαστε».

Κλείνοντας ο κ. Κουτσολιούτσος υπογράμμισε ότι «παρά την αισιοδοξία μας, παρατηρούμε διαρκώς τις μεταβαλλόμενες συνθήκες στους κλάδους που δραστηριοποιούμαστε και παρακολουθούμε προσεκτικά το οικονομικό περιβάλλον στις αγορές που έχουμε παρουσία. Παράλληλα με τις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες, βελτιστοποιούμε τόσο την οργανωτική όσο και τη διοικητική μας δομή προκειμένου να μπορέσει να υποστηρίξει αποτελεσματικά το επόμενο στάδιο ανάπτυξης μας, ενώ παραμένουμε πάντα προσηλωμένοι στη δημιουργία περαιτέρω αξίας για τους μετόχους και τους εργαζομένους του Ομίλου μας».

 

Πηγή: www.imerisia.gr