Στην περίοδο της οξύτατης οικονομικής κρίσης είναι εντυπωσιακό να βραβεύονται εταιρείες για την υγιή επιχειρηματική τους δράση και ανάπτυξη. Η ELPEN συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς να δικαιώνει τον χαρακτηρισμό που της αποδίδεται ως μια εγχώρια εταιρεία με τη λειτουργία μικρής πολυεθνικής. Η τριπλή βράβευση της μέσα σε ένα μήνα επιβεβαιώνει την ανοδική της πορεία και αφήνει μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας για επιχειρηματικά άλματα.

Στην ετήσια εκδήλωση “Diamonds of The Greek Economy 2014-Οι υγιέστερα αναπτυσσόμενες Επιχειρήσεις της Χώρας” που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Μαΐου, η ELPEN τιμήθηκε με το βραβείο «Αύξηση Απασχόλησης», στο πλαίσιο της απονομής διακρίσεων Επιχειρηματικής Αριστείας “The Most Admired Enterprises”.

Ο όμιλος ELPEN αυτή τη στιγμή υπερβαίνει τα 840 άτομα, ενώ αμιγώς η ELPEN απασχολεί 630, έναντι των 495 που ήταν ο αντίστοιχος αριθμός του προσωπικού της το 2007. Σε καιρούς που οι πολυεθνικές, κυρίως, εταιρείες προχωρούσαν σε μαζικές απολύσεις η ELPEN διατήρησε το προσωπικό της και μάλιστα έκανε προσλήψεις σε ορισμένους κλάδους.

Ακολούθησε η βράβευση του προέδρου της ELPEN, κ. Δ. Πενταφράγκα στις 13 Ιουνίου στο Ερευνητικό Κέντρο Ακαδημίας Αθηνών από την Ελληνική Εταιρεία Φαρμακολογίας και Κλινικής Φαρμακολογίας. Στο πλαίσιο του 8ου Συνεδρίου της Εταιρείας Φαρμακολογίας ο ιδρυτής της ELPEN βραβεύτηκε τόσο για την μακρόχρονη προσωπική του ερευνητική δράση, όσο και για την προσφορά του, μέσω του Πρότυπου Πειραματικού και Ερευνητικού Κέντρου της ELPEN, στην επιστημονική έρευνα και καινοτομία στον τομέα του φαρμάκου.

Στις 23 Ιουνίου του 2013, η ELPEN τιμήθηκε με το βραβείο «Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης» από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών. Ο πρόεδρος της ELPEN κ. Δημήτριος Πενταφράγκας δήλωσε κατά τη βράβευσή του: « Η ELPEN είναι ένα έργο καρδιάς και ζωής που στηρίζω με κάθε τρόπο εδώ και 50 χρόνια, γιατί επιθυμία μου είναι να προσφέρω στον συνάνθρωπο. Με αιχμή την έρευνα και την καινοτομία για την παραγωγή νέων ελληνικών φαρμάκων υπηρετούμε την υγεία της χώρας μας, ανοίγουμε τα φτερά μας σε διεθνείς αγορές υλοποιώντας ένα όραμα ζωής

Με αφορμή τη συγκεκριμένη βράβευση, ο αντιπρόεδρος της ELPEN, κ. Θεόδωρος Τρύφων, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δημόσια τηλεόραση, ανέφερε τα εξής: « Είναι νομίζω σημαντικό την περίοδο της κρίσης, μια περίοδο που όλοι προσπαθούμε να βρούμε το νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας, κάποια πράγματα να αναδεικνύονται. Κι αυτό έγινε και με τα πρόσφατα βραβεία από το ΕΒΕΑ. Είναι πάρα πολύ σημαντική μια τέτοια βράβευση, διότι καταδεικνύει το γεγονός ότι υπάρχουν ελληνικές παραγωγικές μονάδες, οι οποίες επενδύουν στην έρευνα. Οι επιχειρήσεις του κλάδου έχουν την εμπειρία, την επιστημονική γνώση και την υποδομή να παράγουν οικονομικά ποιοτικά ελληνικά φάρμακα, που είναι αξιόπιστα και αποτελεσματικά στη θεραπεία ασθενών. Η ELPEN παράγει καινοτόμα προϊόντα με δική της πατέντα, τα πουλάει στη Γερμανία και δημιουργεί θέσεις εργασίας

Με προσήλωση στην ποιότητα

Η ELPEN, εδώ και 50 χρόνια, υπηρετεί με συνέπεια την ελληνική φαρμακοβιομηχανία, έναν κλάδο προτεραιότητας για κάθε ανεπτυγμένη οικονομία σε παγκόσμια κλίμακα. Εφαρμόζοντας τις υψηλότερες παραγωγικές προδιαγραφές και με προσήλωση στην ποιότητα, συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς να παράγει εγχώρια προστιθέμενη αξία. Διατηρώντας το μεγαλύτερο ιδιωτικό ερευνητικό εργαστήριο στην Ελλάδα, θέτει τις βάσεις για νέα και καινοτόμα φάρμακα.

Η ELPEN είναι παρούσα με έναν ιδιαίτερα ευρύ κατάλογο σε όλες τις θεραπευτικές κατηγορίες (Αναπνευστικό, Καρδιολογικά, Κεντρικό Νευρικό Σύστημα, Αντιβίωση, Σίδηρος) και βρίσκεται σε μια διαρκή αναζήτηση νέων εισόδων, με αξιόπιστα σκευάσματα, έχοντας από καιρό στραμμένη την προσοχή της στην παγκόσμια φαρμακευτική αγορά. Η ELPEN έχει συγκεκριμένο 3ετές επενδυτικό πρόγραμμα σε εξέλιξη για εκσυγχρονισμό και επέκταση των εγκαταστάσεών ποιοτικού ελέγχου και παραγωγής. Παράλληλα, δίνει έμφαση στην ολοκλήρωση εξειδικευμένων παραγωγικών χωρών για το αναπνευστικό σύστημα και ειδικές μορφές υγρών μορφών και λυόφιλων φαρμάκων.