Μπήκε στο «σπίτι» των ανδρών και έχει τον καθολικό σεβασμό

Εκτός από την κυρία Αντωνάκου, διευθύνουσα σύμβουλο σε εταιρεία πληροφορικής, υπάρχει μία ακόμη γυναίκα η οποία έχει έντονη δραστηριότητα σε ένα χώρο ανδροκρατούμενο. Είναι βασική μέτοχος σε έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους τεχνολογίας της χώρας. Ο λόγος για την κυρία Έφη Κουτσουρέλη, μέλος του Δ.Σ. πολλών εταιρειών του ομίλου Info-Quest, με παρουσία από την ίδρυσή του το 1984 μέχρι σήμερα.

Γνωρίζει και η ίδια ότι σε έναν κλάδο όπως αυτός της τεχνολογίας και της πληροφορικής η παρουσία των γυναικών στο τεχνολογικό κομμάτι είναι σπάνιο φαινόμενο. Οι περισσότερες ασχολούνται με την επικοινωνία και το HRManagement. Βέβαια δεν τις αποτρέπει από την ενασχόλησή τους με εταιρείες τεχνολογίας αλλά τις προετοιμάζει για τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν και οι οποίες αφορούν κυρίως τη διαρκή εξέλιξη της τεχνολογίας την οποία πρέπει να ακολουθούν, συν όλες αυτές που έχει κάθε θέση με πολλές ευθύνες.

Η κυρία Κουτσουρέλη σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οικονομικά στο Deree College. Ασχολήθηκε με διάφορους διοικητικούς τομείς της εταιρείας συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και στο μετασχηματισμό της σε όμιλο. Επί σειρά ετών διηύθυνε τον τομέα Marketing Επικοινωνίας των δραστηριοτήτων πληροφορικής και διετέλεσε υπεύθυνη Επικοινωνίας των εταιρειών του ομίλου. Υπήρξε αντιπρόεδρος της Info-Quest μέχρι και το 2010 και σήμερα διατηρεί τη θέση αυτή στις εταιρείες του ομίλου Uni Systems, ACS και Quest Energy.