Στην αγορά του «γάλακτος ημέρας» μετά τη ΔΕΛΤΑ μπαίνει και η Δωδώνη, αξιοποιώντας τη δυνατότητα που δίνει το νέο θεσμικό πλαίσιο στην αγορά γάλακτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο προϊον της ηπειρώτικής γαλακτοβιομηχανίας θα κυκλοφορήσει στις αρχές Νοεμβρίου αποκλειστικά στην Ήπειρο ενώ σχεδιάζεται να τοποθετηθεί σε όλα τα σημεία πώλησης, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων σούπερ μάρκετ.

Η εταιρεία θεωρεί πως παρά την κρίση, η συγκεκριμένη κατηγορία έχει σημαντικές προοπτικές και εκτιμά πως οι καταναλωτές θα ανταποκριθούν θετικά στο καινούργιο εγχείρημά της. Η Δωδώνη είναι η δεύτερη γαλακτοβιομηχανία πανελλαδικής εμβέλειας μετά τη ΔΕΛΤΑ που κάνει χρήση του νέου θεσμικού πλαισίου, με το οποίο «θεσπίστηκε» ο όρος «γάλα ημέρας» για το γάλα με διάρκεια τριών ημερών.

Επιπλέον, πριν από μερικές ημέρες, η εταιρεία λάνσαρε γάλα επτά ημερών σε ανανεωμένες συσκευασίες αλλά και γιαούρτι με λιγότερα λιπαρά. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι παραπάνω κινήσεις εντάσσονται στη στρατηγική ανάπτυξης που έχουν χαράξει οι νέοι ιδιοκτήτες της εταιρείας, οι Ρώσοι της SI Foods, και σηματοδοτούν την απόφασή τους, να διεκδικήσουν μεγαλύτερο μερίδιο από την πίτα της αγοράς σε όλες τις κατηγορίες, από τα γαλακτοκομικά έως τα τυροκομικά.

Στο ίδιο πλαίσιο, εντάσσεται και η κίνησή τους να δώσουν προκαταβολές στους παραγωγούς-κτηνοτρόφους που συνεργάζονται με την εταιρεία, ύψους περίπου 4 εκατομμυρίων ευρώ για γάλα της νέας γαλακτοκομικής περιόδου.

Την προηγούμενη γαλακτομική περίοδο η εταιρεία προμηθεύτηκε περίπου 53.000 τόνους γάλακτος από περίπου 5.000 παραγωγούς από όλη την Ήπειρο, εκ των οποίων το 30% πριμοδοτήθηκε με επιπλέον επίδομα ως επιβράβευση της άριστης ποιότητας γάλακτος που παρέδωσε στη γαλακτοβιομηχανία.

 

Πηγή: www.imerisia.gr