Η μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στα ενέσιμα

 

Την τελευταία τετραετία η ελληνική φαρμακοβιομηχανία DEMO παρουσιάζει εντυπωσιακή αύξηση της κερδοφορίας της κατά 40%. Με ετήσιο τζίρο της τάξης των 105 εκατ. ευρώ, η εταιρεία κατέχει την πρώτη θέση σε νοσοκομειακές πωλήσεις στην Ελλάδα, ενώ ήδη ποσοστό 80% της παραγωγής της κατευθύνεται στο εξωτερικό (Ευρώπη, Ασία, Μέση Ανατολή, Αφρική και Ωκεανία). Άμεσα μάλιστα αναμένεται να ξεκινήσουν εξαγωγές φαρμάκων της και στην Αμερική. Στόχος της εταιρείας την επόμενη τριετία να έχει παρουσία σε πάνω από 75 χώρες και δικά της υποκαταστήματα σε τουλάχιστον επτά χώρες. Τα παραπάνω στοιχεία έδωσαν στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της DEMO κ. Σταύρος Δέμος και ο αντιπρόεδρος κ. Δημήτρης Δέμος, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ημέρες Βιομηχανίας» που διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας.

Όπως δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Δημήτρης Δέμος, «η ισχυρή παρουσία μας σε Ελλάδα και εξωτερικό, η σταθερή πορεία εξέλιξης και η εντυπωσιακή ανάπτυξη της εταιρείας μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τους ανθρώπους μας, την υψηλή τεχνογνωσία και μακροχρόνια εμπειρία τους, καθώς και με τις υπερσύγχρονες υποδομές μας». Και πρόσθεσε: «Επενδύοντας στη δημιουργία της μεγαλύτερης παραγωγικής μονάδας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και στην πρόοδο των εργαζομένων μας μέσα σε ένα σταθερό, ασφαλές και φιλικό εργασιακό περιβάλλον, καταφέραμε να κατακτήσουμε την πρώτη θέση σε πωλήσεις στη νοσοκομειακή αγορά και να γίνουμε πρωταθλητές στις εξαγωγές».

 

Ενδιαφέρον ωστόσο εμφανίζουν και τα όσα ανέφερε ο κ. Αριστομένης Βασιλόπουλος, διευθυντής Πωλήσεων της επιχείρησης, κατά την παραλαβή της διάκρισης DiamondsoftheGreekEconomy:

«Κατ’ αρχάς θέλω να ευχαριστήσω σήμερα γι’ αυτή την τιμή εκ μέρους του κ. Δέμου αλλά και των 620 εργαζομένων, διότι αυτό το βραβείο ανήκει σε όλη την οικογένεια της εταιρείας ΔΕΜΟ, μιας εταιρείας που ξεκίνησε πριν από περίπου 50 χρόνια με γνώμονα και με σημαία την ποιότητα, την πολλή δουλειά και πάνω από όλα τη σωστή νοοτροπία να δημιουργήσει μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Πέρυσι είχαμε πάρει πάλι ένα βραβείο σε αυτόν το χώρο. Τότε ήμασταν περίπου 500 νέοι εργαζόμενοι. Εφέτος όχι μόνο δεν απολύσαμε αλλά προσλάβαμε και νέους εργαζόμενους και απασχολούμε πλέον 650 άτομα στην εταιρεία.

Είμαστε περήφανοι που παράγουμε φάρμακα υψηλής ποιότητας. Όταν, πριν από περίπου 25 χρόνια που ξεκίνησα στην εταιρεία ΔΕΜΟ, ο κ. Σταύρος Δέμος, ένας ηγέτης στο χώρο τον δικό μας, είχε πει ότι θέλει να δημιουργήσει μία από τις μεγαλύτερες φαρμακοβιομηχανίες στην Ευρώπη και να κάνει γνωστό το ελληνικό φάρμακο σε όλον τον κόσμο, τον πιστέψαμε. Όλοι μαζί καταφέραμε να δημιουργήσουμε, όπως σας είπα, τη μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη στα ενέσιμα σκευάσματα και να εξάγουμε σε περίπου 50 χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων και στο σκληρό πυρήνα της Ευρώπης. Ως νέος ιατρικός επισκέπτης, μου έλεγαν κάποτε οι γιατροί ότι θέλουν τα ολλανδικά σκευάσματα ή από άλλες χώρες, αμερικανικά κτλ. Εμείς καταφέραμε και πείσαμε ότι το ελληνικό φάρμακο όχι μόνο δεν υστερεί αλλά σε πολλές περιπτώσεις υπερτερεί των πολυεθνικών εταιρειών. Και το σημαντικό, για να κλείσουμε, είναι ότι έχουμε καταφέρει πλέον στο σκληρό πυρήνα της Ευρώπης – Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία κ.ά. – να προτιμούν φάρμακα από έναν όμιλο πολύ μεγάλο, και το εννοώ στην κυριολεξία, ελληνικών εταιρειών όπως είναι η DΕΜΟ, όπως είναι η ΕΛΠΕΝ, όπως είναι ΦΑΡΜΑΤΕΝ, όπως είναι η ΒΙΑΝΕΞ, όπως είναι ένας μεγάλος όμιλος ελληνικών εταιρειών με Έλληνες εργαζομένους που δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υποστηρίζεται.

Και, για να το κλείσω, φάρμακο σε διαγωνισμούς στην Ελλάδα, ελληνικό, παράγεται εδώ και με τα στοιχεία του ΙΟΒΕ για κάθε 1.000 ευρώ παραγόμενο φάρμακο στην Ελλάδα το κράτος κερδίζει 3.480 ευρώ. Η εταιρεία μας βγήκε έξω από τα ελληνικά νοσοκομεία – προσέξτε λίγο – για 0,02 λεπτά, το φάρμακο το άλλο είναι από το εξωτερικό… Δεν λέω αν είναι καλό ή κακό, για 0,02 λεπτά προτιμήθηκε το φάρμακο το εισαγόμενο και όχι το ελληνικό… Ευχαριστώ πάρα πολύ».