Στα Σωληνουργεία Κορίνθου ανέθεσε η εταιρεία του αγωγού Transadriatic Pipeline. -TAP- την προμήθεια των σωλήνων μεγάλης διαμέτρου για το τμήμα του αγωγού σε ελληνικό έδαφος. Πρόκειται για χαλυβδοσωλήνες που θα καλύψουν μία απόσταση μήκους 495 χλμ, διαμέτρου 48 ιντσών και συνολικού βάρους περίπου 270.000 τόνων.

Στο έργο – και στην προσφορά που κατέθεσαν στον διαγωνισμό του ΤΑΡ- τα Σωληνουργεία Κορίνθου συνεργάζονται με την ιαπωνική εταιρεία Marubeni Itochu Streel, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου παγκοσμίως.

«Αισθανόμαστε ικανοποίηση που θα συνεργαστούμε τα Σωληνουργεία Κορίνθου……Η επιλογή της εταιρείας ως του κύριου προμηθευτή των χαλυβδοσωλήνων που θα χρειαστεί ο ΤΑΡ στην ελληνική διαδρομή του, ελπίζουμε ότι θα ενισχύσει την απασχόληση και θα φέρει πρόσθετες επενδύσεις και οφέλη στην Ελλάδα» δήλωσε ο Ian Bradshaw, διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΡ.

Μέχρι το τέλος του χρόνου η εταιρεία του ΤΑΡ αναμένεται να έχει προχωρήσει στην ανάθεση των περισσότερων μεγάλων συμβάσεων που είναι απαραίτητες για την υλοποίηση του αγωγού, καθώς η κατασκευή του αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2016.

Οι παραδόσεις των σωλήνων, από το εργοστάσιο στις παραγωγικές εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Θίσβη, αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο 2016 και να ολοκληρωθούν το 2017, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. Ο αγωγός ΤΑΡ συνολικού μήκους 878 χλμ, θα συνδεθεί στους Κήπους ‘Εβρου με τον αγωγό TransAnatolian Pipeline- TANAP-, και θα διασχίζει τη Βόρειο Ελλάδα, την Αλβανία και την Αδριατική για να καταλήξει στη Νότιο Ιταλία, μεταφέροντας αέριο από το υπό ανάπτυξη κοίτασμα Σαχ Ντενίζ ΙΙ του Αζερμπαϊτζάν.

«Η ανάληψη του πολύ σημαντικού αυτού έργου επιβεβαιώνει τη θέση της εταιρείας ανάμεσα στους σημαντικότερους προμηθευτές σωλήνων για τον κλάδο της ενέργειας παγκοσμίως. Επιπλέον αυξάνει σημαντικά το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των εργασιών της, ενισχύοντας τις θετικές προοπτικές για τις επόμενες χρήσεις. Αποδεικνύεται με τον πλέον εμφατικό τρόπο η επίτευξη του μεσοπρόθεσμου στρατηγικού στόχου της Σωληνουργεία Κορίνθου για τη συμμετοχή της στα μεγάλα ενεργειακά έργα και έργα υποδομής της ΝΑ Μεσογείου» αναφέρουν τα Σωληνουργεία Κορίνθου στην ανακοίνωσή τους.

 

Πηγή: www.imerisia.gr