Δυναμικό «παρών» έδωσαν την Τετάρτη το βράδυ στο Μουσείο Μπενάκη, εκπρόσωποι της πολιτικής, πολιτειακής, διπλωματικής και επιχειρηματικής σκηνής, στη  μεγάλη και λαμπερή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την επίσημη έναρξη λειτουργίας του CNN.gr, ενός δυναμικού  ελληνικού ψηφιακού μέσου του ομίλου DPG και του CNN International που συνδυάζει – με την ίδια αξιόπιστη προσέγγιση – διεθνείς ειδήσεις με τοπικό περιεχόμενο και βίντεο.

Photo 7

Η επαναστατική αυτή σύμπραξη μεταξύ CNN International και DPG Group, το CNNGreece, προσφέρει στο Ελληνικό κοινό την εξελληνισμένη ψηφιακή έκδοση της πρωτοποριακής, βραβευμένης πλατφόρμας ειδήσεων του CNN,  διαθέσιμης τόσο σε online όσο και σε mobile έκδοση.

Το CNN.gr έχει στο DNA του ένα μοναδικό, «γονιδιακό» συγκριτικό πλεονέκτημα στην ενημέρωση του ελληνόφωνου κοινού, καθώς προσφέρει περιεχόμενο εθνικού και τοπικού ενδιαφέροντος, με παρουσιάσεις βίντεο, ενώ παράλληλα καλύπτει και τη διεθνή ειδησεογραφία και τα μεγάλα γεγονότα μέσα από τα πρωτότυπα και πρωτογενή ρεπορτάζ του CNN και του συνεργαζόμενου δικτύου του.

Εκτός του κώδικα τιμής που «υπογράφει» με τους επισκέπτες για διαφάνεια, ακρίβεια και διασταυρωμένες πληροφορίες με ισορροπημένη προσέγγιση, το CNN.gr «υπηρετεί» κατά γράμμα τον κώδικα δεοντολογίας και λειτουργίας του CNN που εγγυάται  ισορροπημένη, αντικειμενική και ψύχραιμη ενημέρωση του πολίτη.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ενώ τίμησαν με την παρουσία τους ο υπουργός Εσωτερικών και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, η υφυπουργός Βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη, οι βουλευτές της Ν.Δ., Γιάννης Κεφαλογιάννης, Βασίλης Κικίλιας και Άδωνις Γεωργιάδης. Στην πρόσκληση του CNNGreece ανταποκρίθηκαν επίσης οι πρέσβεις, της Γαλλίας, της Αυστρίας, της Αυστραλίας, της Αιγύπτου και της Τουρκίας, εκπρόσωποι πολλών άλλων κρατών και πλήθος άλλων προσκεκλημένων από τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο και σχετικούς φορείς.

Μια επένδυση …που τονώνει το «ηθικό» της ενημέρωσης

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης

Ο Νίκος Βούτσης, Πρόεδρος της Βουλής, τόνισε μεταξύ άλλων: «Εύχομαι αυτή η επένδυση, αυτή η προσπάθεια, ως μέρος μιας υγιούς επιχειρηματικότητας, να πάει πολύ καλά, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα κλίμα στη χώρα μας που το έχουμε πολύ μεγάλη ανάγκη και για την άνοδο του επιπέδου της ενημέρωσης, της πληροφόρησης, της διαφάνειας στη δημόσια ζωή, τον διάλογο, τον πολιτισμό αλλά και για τη δημιουργία ενός επιχειρηματικού κλίματος που θα βοηθήσει πάρα πολύ στο να αντιμετωπίσουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουμε ως χώρα, την ανεργία, τα προβλήματα στις εργασιακές σχέσεις και όχι μόνο».

Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του CNNGreece, oRani Raad, ChiefCommercialOfficer του CNNInternationalδήλωσε: «Ως παγκόσμιος ηγέτης της ειδησεογραφίας, το CNN δεσμεύεται να φέρει ειδήσεις σε διαφορετικές μορφές και πλατφόρμες από ολόκληρο τον κόσμο με στόχο να προσεγγίσει νέα κοινά. Η έναρξη του CNN.gr είναι μια σημαντική στιγμή για το CNN και εξίσου σπουδαία για το κοινό της Ελλάδας. Η συνεργασία μας με την DPG δημιουργεί τεράστιες δυνατότητες και προοπτικές μέσω της δημοσιογραφίας που προσφέρει πλέον το CNN στην ελληνική γλώσσα.».

Ο Κ. Greg Beitchman, CNN International Vice President

Ο κ. Greg Beitchman, CNN International Vice President

Ο GregBeitchman, CNNInternational Vice President, δήλωσε, επίσης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση: «Η Ελλάδα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της παγκόσμιας ιστορίας. Έχετε έναν ζωτικό ρόλο στο μέλλον της Ευρώπης, το ευρώ και την ευρύτερη περιφερειακή πολιτική και οικονομία – μια ιστορία που καλύπτουμε ειδησεογραφικά μέσω τηλεόρασης και διαδικτύου και του CNN Money.»

Ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος του DPG Group

Ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, πρόεδρος του DPG Group

«Μέσα σε ένα περιβάλλον με υψηλές απαιτήσεις για έγκυρη, έγκαιρη και ποιοτική ενημέρωση, η στρατηγική συνεργασία με τη διεθνή ‘οικογένεια’ του CNN, της οποίας αποτελούμε πλέον μέλος, μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους, καθώς συντελεί στην  ανάπτυξη του δικτύου του ομίλου μας σε όλους τους εκείνους τους τομείς που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του Έλληνα καταναλωτή» σημείωσε από την πλευρά του, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος του DPGGroup. «Με τη μοναδική ‘σφραγίδα’ ποιότητας του CNN, στοχεύουμε να αναδείξουμε και να διαφωτίσουμε με υπευθυνότητα τις σημαντικές εξελίξεις στη χώρα μας, φέρνοντας την Ελλάδα στο προσκήνιο και τους Έλληνες της διασποράς πιο κοντά στη μητέρα – ‘πατρίδα’.»

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα γραφεία σύνταξης του CNN.gr έχουν ως έδρα την Αθήνα, ενώ στη συντακτική ομάδα παρέχεται στενή και συνεχής υποστήριξη από το CNNLondon, το μεγαλύτερο διεθνές γραφείο του CNN. Παράλληλα, η συνεργασία με την DPGDigitalMedia θα επεκτείνει τις ειδησεογραφικές πηγές του CNN στην Ελλάδα.

Από δεξιά Στέφανος Αυγουλέας, Μέλος Δ.Σ. CNN Greece, Greg Beitchman, CNN International Vice President, Becky Anderson, Δημοσιογράφος και Παρουσιάστρια του CNN International, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος του DPG Group, Κώστας Οικονόμου, Commercial Director CNN International, Τίνα Φερεντίνου, CEO της DPG Digital Media, Παναγιώτης Μπόμης, Γενικός Διευθυντής CNN Greece

Από αριστερά οι κ.κ. Στέφανος Αυγουλέας, μέλος του Δ.Σ. CNN Greece, Greg Beitchman αντιπρόεδρος του CNN International, Becky Anderson, δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του CNN International. Ακολουθούν οι κ.κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, πρόεδρος του DPG Group, Κώστας Οικονόμου, commercial director CNN International, Τίνα Φερεντίνου, CEO της DPG Digital Media και Παναγιώτης Μπόμης, γενικός διευθυντής CNN Greece

 

Η ομάδα του CNN.gr

Σε μία εποχή που το 85% του κοινού ενημερώνεται από ψηφιακές πλατφόρμες, το CNN.gr θα προσφέρει μια μεγάλη γκάμα ενημερωτικών προϊόντων: Από branded κανάλια και ποιοτικό περιεχόμενο έως και marketing υψηλού επιπέδου, προσεγγίζοντας τους Έλληνες με πολύ περισσότερους τρόπους ενημέρωσης από όσους είχαν συνηθίσει στο παρελθόν. Για το πρωτογενές και premium περιεχόμενο εγγυάται ο Ανδρέας Παναγόπουλος και τα έμπειρα μέλη της ομάδας του, ενώ το video περιεχόμενο που θα προσφέρει στους χρήστες θα παράγεται αποκλειστικά είτε από το ελληνικό team του CNN είτε από τις μοναδικές διεθνείς παραγωγές του CNN.

Πιο συγκεκριμένα, στην υψηλού επιπέδου ψηφιακή πλατφόρμα, επιτελικές θέσεις αναλαμβάνουν:

  • Παναγιώτης Μπόμης, ως Γενικός Διευθυντής. Μπήκε στο στίβο των ελληνικών media αμέσως μετά την αποφοίτησή του από το London School of Journalism το 1997, ενώ έχει διατελέσει στο παρελθόν  και CEO των Παναθηναϊκών Εκδόσεων. Έχει παράσχει τις υπηρεσίες του εκτελώντας καθήκοντα Business Μanager τα πρώτα δυο χρόνια λειτουργίας της DPG Digital Media ενώ στη συνέχεια συνεργάστηκε με την ΤΙΜΕ Inc αφού με τον τίτλο του Chief Web Officer «έστησε» στην Ελλάδα για λογαριασμό της Olive Media τις ψηφιακές εκδόσεις του «Fortune», του «In Style» και του «People».
  • Ο Ανδρέας Παναγόπουλος, ως Διευθυντής Σύνταξης. Δημοσιογραφεί από το 1990 και έχει αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία σε μια σειρά από ρεπορτάζ «πρώτης γραμμής» (ελεύθερο, πολεμικό, οικονομικό, πολιτικό). Έχει διατελέσει Διευθυντής  Ειδήσεων στον ΑΝΤ1 ΤV από το 2009 έως το 2015, ενώ από τον Νοέμβριο του 2014 είναι υποψήφιος Διδάκτωρ στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ με το αντικείμενο της διατριβής του να αφορά στις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες στην Ελλάδα και τις μετρήσεις επισκεψιμότητας.
  • Η Μαρία Καρχιλάκη, ως Σύμβουλος Έκδοσης. Με πλούσια εμπειρία τις τελευταίες δυο δεκαετίες, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στο ελληνικό κοινό, έχοντας στο παρελθόν «καλύψει» δημοσιογραφικά πληθώρα πολεμικών συρράξεων, ενώ στη συνέχεια επεκτάθηκε  και στο διεθνές πολιτικό και οικονομικό ρεπορτάζ.
  • Ο Τάσος Οικονόμου, ως Αρχισυντάκτης. Επί μια δεκαετία Διευθυντής Σύνταξης της ψηφιακής έκδοσης της «Καθημερινής».
  • Ο Θανάσης Κουκάκης, ως Επικεφαλής Οικονομικού Ρεπορτάζ. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα, έχοντας εργαστεί στο παρελθόν στις έντυπες εκδόσεις των εφημερίδων «Τα ΝΕΑ», «Το ΒΗΜΑ», «ΕΣΤΙΑ», αλλά και στο οικονομικό ρεπορτάζ της ιστοσελίδας In.gr.
  • Η Βούλα Κεχαγιά, ως Πολιτική Ανταποκρίτρια. Με πολυετή εμπειρία στο πολιτικό ρεπορτάζ σε Μέσα όπως «Τα ΝΕΑ», την ΕΡΤ, τον «Αγγελιοφόρο» και το MegaChannel.
  • Ο Δημήτρης Κοτταρίδης ως πολιτικός συντάκτης, ο οποίος μετρά πολλά χρόνια στο πολιτικό ρεπορτάζ της τηλεόρασης του ANT1.
  •  Ο Λουκάς Καρνής, ως PageEditor. Προέρχεται από τον χώρο του περιοδικού Τύπου, έχοντας στο παρελθόν παράσχει τις δημοσιογραφικές του υπηρεσίες στο «Status», σε εκδόσεις και ένθετα της «Καθημερινής», αλλά και ως Διευθυντής Σύνταξης στην ελληνική έκδοση του «Esquire».
  • Ο Μιχάλης Τσώχος, ως Eπικεφαλής Aθλητικού Rεπορτάζ. Aπό το 1991 εργάζεται ως παρουσιαστής και σχολιαστής αθλητικών εκπομπών, ραδιοφωνικός παραγωγός και αρθρογράφος. Αποτελεί τη «φωνή» του UEFAChampionsLeague και EuropaLeague στην Ελλάδα, ενώ έχει καλύψει δημοσιογραφικά τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα της εικοσαετίας, όπως Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια Κύπελλα Ποδοσφαίρου κ.ά.
  • Ο Κώστας Πλιάκος ως ειδικός συνεργάτης για τη δημιουργία ντοκιμαντέρ και ειδικών αφιερωματικών ερευνών με 15ετή εμπειρία στον «Ελεύθερο Τύπο» και πληθώρα συνεργασιών με έντυπα Μέσα, ραδιοφωνικούς σταθμούς αλλά και διεθνή φωτογραφικά πρακτορεία.

 

Το CNN.gr ξεκίνησε τη λειτουργία του!  Δείτε το βίντεο:  

 

Σχετικά με το CNNInternational

Οι υπηρεσίες ειδήσεων και ενημέρωσης του CNN είναι διαθέσιμες σε έξι διαφορετικές γλώσσες σε όλες τις μεγάλες τηλεοπτικές, online και mobile πλατφόρμες και φθάνουν τα 395 και πλέον εκατομμύρια νοικοκυριά σε όλον τον κόσμο. Το CNNInternationalαποτελεί το υπ’ αριθμόν ένα διεθνές τηλεοπτικό κανάλι σύμφωνα με όλες τις μεγάλες έρευνες των Μέσων Ενημέρωσης σε όλη την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και τη Λατινική Αμερική, ενώ έχει αυξημένη παρουσία στις ΗΠΑ, με την πρόσφατη έναρξη λειτουργίας του CNNgo. Με την πάροδο των ετών έχει αποσπάσει πολλά βραβεία σε όλον τον κόσμο για την εξάσκηση της δημοσιογραφίας, συμπεριλαμβανομένου και του πιο πρόσφατου Βραβείου της Ασιατικής Τηλεόρασης για το Καλωδιακό & Δορυφορικό Δίκτυο και το ChanneloftheYear. Εχει αναδειχθεί επίσης δύο φορές νικητής του RoyalTelevisionSocietyNewsChanneloftheYear. Το CNNDigitalείναι ένα κορυφαίο δίκτυο ειδήσεων online, mobile και socialmedia. ToCNNδιαθέτει 41 γραφεία σύνταξης και περισσότερους από 1.100 συνεργάτες ανά τον κόσμο μέσω του CNNNewsource. Το CNN International αποτελεί τμήμα της Turner Broadcasting System, Inc, μιας εταιρείας της Time Warner. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε cnn.com

Σχετικά με τον Ομιλο DPG

To DPGGroup αποτελεί το ταχύτερα αναπτυσσόμενο δίκτυο Νέων Μέσων και Τεχνολογίας στην Ελλάδα, παρέχοντας ένα «ολιστικό» πακέτο υπηρεσιών στους τομείς των ψηφιακών Μέσων, WebDevelopment καθώς και Integrated και MobileMarketing λύσεις, μέσα από τις εξειδικευμένες εταιρίες του Ομίλου.

Πιο συγκεκριμένα, το χαρτοφυλάκιο του ομίλου DPG περιλαμβάνει τη DPGDigitalMediadpgmedia.gr, το ταχύτερα αναπτυσσόμενο και πληρέστερο δίκτυο ψηφιακών Μέσων στην Ελλάδα, την Clickhouse με αντικείμενο την ανάπτυξη εξειδικευμένων λύσεων webdevelopment, τη LAB 14, η οποία παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες marketing κι επικοινωνίας, καθώς και τη StraightSolutions, η οποία ειδικεύεται στο πεδίο του mobilemarketing.

LogoDPGgroupLogo
logo