Κωνσταντίνος Μόκας, εμπορικός διευθυντής & μέλος του Δ.Σ. της Apivita

 

Από το μικρό φαρμακείο, όπου ο κ. Νίκος και η κυρία Νίκη Κουτσιανά άρχισαν να πειραματίζονται με τα προϊόντα της ελληνικής φύσης ως σήμερα που η Apivita εξάγει σε πολλές χώρες, έχουν κυλήσει πολύ ενδιαφέροντα όσο και δύσκολα χρόνια. Η Apivita τιμά την Ελλάδα στο εξωτερικό αφού προωθεί μοναδικά προϊόντα τα οποία βασίζονται στα πιο αγνά υλικά και στις πιο απαιτητικές παραγωγικές προδιαγραφές. Μέσα στο πιο βαθύ σκοτάδι της κρίσης οι άνθρωποι αυτοί δημιούργησαν μία νέα κυψέλη – ένα νέο εργοστάσιο που ακολουθεί την δική τους φιλοσοφία και στάση ζωής. Την εταιρεία εκπροσώπησε ο κ. Νίκος Κουτσιανάς ενώ παρενέβη ο κ. Κωνσταντίνος Μόκας, εμπορικός διευθυντής και μέλος του Δ.Σ. της Apivita ο οποίος και ανέφερε:

Την απονομή πραγματοποίησε η κυρία Έλενα Κουντουρά – Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού

 

mokas-kountoura

«Να ευχαριστήσουμε θερμά την ActiveBusiness για την πρόσκληση και να δώσουμε συγχαρητήρια στον κ. Κτενά για την σημαντική πρωτοβουλία του να προβάλλει μέσα από αυτή την εκδήλωση την Ελλάδα της εξωστρέφειας. Συγχαρητήρια βεβαίως και σε όλους τους παρευρισκόμενους γιατί όλοι κάνουμε τον ίδιο αγώνα: προσπαθούμε να κάνουμε αυτή την Ελλάδα να την βγάλουμε δυνατά σε όλο τον κόσμο. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και για αυτή την διάκριση που μας απονέμεται σήμερα. Μια επιβράβευση στις προσπάθειες μας να επενδύσουμε πρώτα από όλα στην Ελλάδα και στις αμέτρητες μοναδικές δυνατότητες που μας προσφέρει αυτή η χώρα αρκεί να τις αξιοποιούμε.

Το βραβείο που μας απονέμεται σήμερα είναι για την εξωστρέφεια μας. Τι στέλνει λοιπόν η Apivita εκεί σε 15 μεγάλες αγορές του κόσμου; Στέλνουμε έναν άξιο πρεσβευτή της χώρας μας, μια επιχείρηση ελληνική, καινοτόμο, πράσινη, που πρεσβεύει το ηθικό επιχειρείν. Ένα επιχειρείν που από το ξεκίνημα του βασίστηκε σε μια δυνατή φιλοσοφία και με αξίες και πάντοτε με σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον. Το «ελληνική» είναι προφανές δεν θέλει και πολύ ανάλυση ο μοναδικός πλούτος της Ελληνικής φύσης είναι ένας ολόκληρος πολιτισμός από μόνος του. Στο «καινοτόμος», όμως, θα μου επιτρέψετε να σταθώ περισσότερο, αυτό που κάνει την Apivita καινοτόμο είναι η υψηλού επιπέδου έρευνα και ανάπτυξη προϊόντων που διεξάγεται στα εργαστήρια μας από την δική μας ομάδα επιστημόνων σε συνεργασία με Ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια που φτάνει συνολικά σε 71 διαφορετικά ιδρύματα από 22 διαφορετικές χώρες. Ταυτόχρονα υλοποιούμε ερευνητικά προγράμματα με χρηματοδότηση από την Ε.Ε..

 

glaentzer-koutsianasΤο παρών έδωσε και ο κ. Νίκος Κουτσιανάς-Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας. Στην φώτο διακρίνεται και ο κ. Glaudio Glaentzer-Πρέσβης της Ιταλικής Δημοκρατίας στην Αθήνα

 

Το «πράσινη» ή καλύτερα το «αειφόρος» αποδεικνύεται στην πράξη με την δημιουργία του μοναδικού για τα ελληνικά δεδομένα βιοκλιματικού κτιρίου, παραγωγής και γραφείων, στο Μαρκόπουλο της Αττικής. Ένα κτίριο φτιαγμένο για να εξασφαλίσει άριστη ποιότητα, να ελαχιστοποιεί την επιβάρυνση στο περιβάλλον από την δραστηριότητα μας, για να εξοικονομεί ενέργεια χρησιμοποιούμε γεωθερμία και φωτοβολταϊκά συστήματα ενώ ταυτόχρονα διαθέτουμε ένα υπερσύγχρονο σύστημα διαχείρισης αποβλήτων. Το κτίριο αυτό είναι μια επένδυση στην Ελλάδα και μια έμπρακτη απόδειξη για το τι εννοούμε όταν μιλάμε για ευ επιχειρήν, και να προσθέσω επίσης ότι το κτίριο αυτό είναι μια επένδυση της τάξεως των 15 εκατ. ευρώ. Παράλληλα είναι το σημείο αυτό το κτίριο από όπου ξεκινάμε να ταξιδεύουμε την Apivita σε όλο τον κόσμο. Η εξωστρέφεια μας λοιπόν βασίζεται σε γερά θεμέλια, σε άριστα, καινοτόμα, φυσικά, αποτελεσματικά και ολιστικά προϊόντα, σε διαχρονικές εμπνεύσεις όπως είναι η «κοινωνία της μέλισσας», η Ελληνική φύση και ο Ιπποκράτης. Αυτά όλα είναι που εξάγουμε κατά το κοινώς λεγόμενο. Μοναδικές αξίες και μοναδικά προϊόντα στην Ευρώπη και κυρίως στην μεγάλη αγορά της Ισπανίας όπου έχουμε και την θυγατρική μας εταιρεία. Στην μακρινή Ασία με την θυγατρική μας εταιρεία στην απαιτητική αγορά της Ιαπωνίας όπου αυτή την στιγμή έχουμε 12 καταστήματα, στην Αμερική επίσης με θυγατρική εταιρεία και σε 12 ακόμα χώρες στον κόσμο στην Ευρώπη και στην Ασία κυρίως. Για εμάς η εξωστρέφεια είναι μονόδρομος, είναι το αντίδοτο στην δύσκολη οικονομική κατάσταση και είναι πιστεύουμε αυτό που χρειάζεται η χώρα μας σήμερα. Σε αυτά τα ταξίδια ευχόμαστε να σας έχουμε συνοδοιπόρους και συνταξιδιώτες. Σας ευχαριστούμε πολύ».