ΣΤΑ 750 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ 2013

Με διψήφιο ποσοστό αύξησης ταξιδιωτών σε σύγκριση με το 2013 κινείται τη φετινή χρονιά η «TUI Ελλάς», όπως ανέφερε, σε χθεσινή συνάντηση με εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, ο Μιχάλης Μαυρόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της ελληνικής θυγατρικής ενός εκ των κορυφαίων tour operators παγκοσμίως.

Ο κ. Μαυρόπουλος εμφανίστηκε αισιόδοξος και για την επόμενη χρονιά, όπου αναμένει να συνεχιστεί ο διψήφιος ρυθμός αύξησης των επισκεπτών από τη γερμανική αγορά, απ’ όπου κυρίως αντλεί πελάτες η TUI. Ο επικεφαλής της «TUI Ελλάς» έσπευσε πάντως να επισημάνει ότι δημιουργούν κάποια ανησυχία για την επόμενη τουριστική σεζόν οι πολιτικές εξελίξεις.

Σύμφωνα με στελέχη της «TUI Ελλάς», τα συνολικά έσοδα του tour operator από την ελληνική αγορά ανήλθαν στα 750 εκατ. ευρώ το 2013, ενώ αξίζει να επισημανθεί ότι η εταιρεία συνεργάζεται με περίπου 2.800 ξενοδοχεία στη χώρα μας.

Στρατηγικής σημασίας ζήτημα για την TUI όσον αφορά την ελληνική αγορά αποτελεί, πάντως, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, με τον κ. Μαυρόπουλο να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο συγκεκριμένο ζήτημα και να τονίζει ότι η Ελλάδα έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τις ανταγωνίστριες εταιρείες, όπως είναι ο πολιτισμός και οι πανέμορφες πόλεις. «Είναι στοιχεία που πρέπει να αναδείξουμε», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της «TUI Ελλάς».

(Στην φωτογραφία διακρίνεται ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Μιχάλης Μαυρόπουλος)

 

Πηγή: www.imerisia.gr