Κωνσταντίνος Γιαννίδης, πρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου και της Vitex

«Αν η Ελλάδα κατόρθωνε να αποσπάσει το 1% των Κινέζων τουριστών που ταξιδεύουν στο εξωτερικό, θα είχαμε πολύ σημαντικά οφέλη». Την επισήμανση αυτή έκανε κατά την παραλαβή της διάκρισης ο κ. Κωνσταντίνος Γιαννίδης, πρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου και της βιομηχανίας χρωμάτων Vitex.

«Ως πρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου», είπε ο κ. Γιαννίδης, «θα ήθελα να επισημάνω ότι το Επιμελητήριο είναι το μόνο ιδιωτικό θεσμικό όργανο για τις επιχειρηματικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, με προεδρικό διάταγμα. Θέλω να επισημάνω ότι προωθούμε τις επιχειρηματικές προσπάθειες για εξαγωγή ελληνικών προϊόντων, για επενδύσεις στην Ελλάδα από κινεζικές εταιρείες. Επίσης προσπαθούμε, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, να βρούμε το μοντέλο που θα κατορθώσει να φέρει εκατοντάδες χιλιάδες και εκατομμύρια Κινέζους τουρίστες στην Ελλάδα. Αυτό δεν είναι ουτοπία, μπορεί να γίνει διότι στην Ευρώπη έρχονται 50 εκατ. Κινέζοι τον χρόνο ενώ προβλέπεται τα επόμενα χρόνια να είναι γύρω στα 100 εκατ. Αν πάρουμε το 1% για τα επόμενα χρόνια, αμέσως έχουμε ένα μεγάλο ποσοστό. Επίσης προσφέρουμε στα μέλη μας οποιαδήποτε διευκόλυνση θέλουν και είμαστε στη διάθεσή σας.

Ξεχωρίζοντας μια άλλη ιδιότητα, αυτή του πρόεδρου της εταιρείας Αδελφοί Γιαννίδη Α.Ε., που έχει τα χρώματα Vitex, θα ήθελα να σας πω ότι είμαστε η μεγαλύτερη ελληνικής ιδιοκτησίας πολυεθνική εταιρεία στον τομέα μας, στα χρώματα. Δίνουμε μεγάλη προτεραιότητα στις εξαγωγές της, στην εξωστρέφεια… Επίσης ανέκαθεν, από δεκαετίες, η επιχείρηση έδινε μεγάλη σημασία στη συμπαράσταση των εργαζομένων μας, στη προστασία του περιβάλλοντος και στην προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Πιστεύω ότι όλοι μας μπορούμε να βάζουμε, στις δύσκολες στιγμές που διανύουμε, από ένα πολύ μικρό πετραδάκι μέχρι ένα πολύ μεγάλο βράχο, να μπορέσουμε να ανασυστήσουμε την ελληνική οικονομία και να μπορεί να δουλεύει χωρίς ενέσεις, να το πούμε έτσι. Σαςευχαριστώπολύ».