Γιώργος Μελισσανίδης: Προσβλέπω στην ανέλιξη της επιχείρησης σε υψηλότερο επίπεδο

 

Στην τελετή ονοματοδοσίας που πραγματοποίησε η AegeanShippingManagement στα ναυπηγεία της DaeSunShipbuilding άνοιξε μια νέα εποχή για την ελληνικών συμφερόντων επιχείρηση. Τα δύο πλοία M/TGreenPlanet και M/TGreenSeaείναι τα πρώτα από τα συνολικά τέσσερα σκάφη που θα ενταχθούν στον πράσινο στόλο της Aegean.

«Με αυτή την τελετή η AegeanShippingManagementA.E. εισέρχεται σε μια νέα εποχή» είπε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης κ. Γιώργος Μελισσανίδης συμπληρώνοντας: «Τώρα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε πλοία που λειτουργούν στα υψηλότερα επίπεδα απόδοσης. Τα ναυπηγεία της DaeSunShipbuilding έκαναν μια εξαιρετική δουλειά για τη ναυπήγηση και την παράδοση πλοίων που πληρούν τις προδιαγραφές μας και θα μας επιτρέψουν να ανταγωνιστούμε στο επίπεδο που επιθυμούμε. Προσβλέπω στην ολοκλήρωση του πράσινου στόλου στο σύνολό του και στην ανέλιξη της Aegeanσε ακόμη υψηλότερο επίπεδο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα καινούργια πλοία ενσωματώνουν νέες τεχνολογίες, που μειώνουν το κόστος λειτουργίας και την εκπομπή ρύπων, ενώ αυξάνουν τη συνολική απόδοση σε πολλούς άλλους τομείς. Τα πλοία χρησιμοποιούν προηγμένη τεχνολογία στον σχεδιασμό και στα επί μέρους κατασκευαστικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου μοντέλου ηλεκτρονικά ελεγχόμενου κεντρικού singleacting, two-stroke, superlongstroke κινητήρα, επιτρέποντας στον πράσινο στόλο της Aegean να επιτύχει σημαντικά χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου.

Ανάδοχος του M/TGreenPlanet στην τελετή ήταν η κυρία Τζένη Μελισσανίδη, σύζυγος του κ. Δημήτρη Μελισσανίδη και μητέρα του κ. Γιώργου Μελισσανίδη, ενώ ανάδοχος του M/TGreenSeaη κυρία Λουκία Φωκά, κόρη του κ. Σπύρου Φωκά, γενικού συμβούλου του ομίλου επιχειρήσεων της Aegean.