Είναι ευρέως γνωστή λόγω των πετυχημένων καταστημάτων Public, της αλυσίδας λιανικής που εμπορεύεται gadgetsόλων των ειδών αλλά και βιβλία. Στην Πολωνία είναι κοινώς γνωστή εξαιτίας της μεγάλης εταιρείας κινητής Playπου είναι από τα κυρίαρχα μερίδια στην αγορά. Πρόκειται για τον όμιλο εταιρειών OlympiaDevelopment του κ. Πάνου Γερμανού, όπου όλα αυτά τα χρόνια έχει αποδείξει ότι πρόκειται για ‘ανήσυχο πνεύμα’, με δραστηριότητες τόσο εντός συνόρων αλλά και εκτός, ένας όμιλος που έχει συνδέσει το όνομα του με τη λέξη «επένδυση». Η επένδυση του ομίλου το 2012 αξίας 100 εκατ. ευρώ, είναι μόνο η αρχή. Ήδη για το 2014 ο όμιλος έχει στην ατζέντα του την περαιτέρω επέκταση των καταστημάτων λιανικής Public, συνολικά 11 καταστήματα σχεδιάζεται να ξεκινήσουν την λειτουργία τους, όπου 9 από αυτά έχουν ήδη δρομολογηθεί.

Παράλληλα, με ανακοίνωση της, ο όμιλος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω επενδύσεις είτε σε νέα επενδυτικά κεφάλαια είτε σε άλλες αγορές όπως της Βουλγαρίας ή της Σερβίας. Να σημειωθεί ότι πρωταρχικός στόχος του ομίλου είναι καθαρίσει από υποχρεώσεις παλαιότερων χρόνων και συγκεκριμένα στην μείωση του δανεισμού που φτάνει τα 260 εκατ. ευρώ. Το μέρισμα που προέκυψε από την Playθα κατευθυνθεί ανάλογα, στην οποία μέτοχος με μέρισμα 10% είναι για το επενδυτικό fundthirdpoint.

Η συγκεκριμένη εταιρεία, στην οποία ο κ. Π. Γερμανός κατέχει το 40.3% μέσω της εταιρείας Tollerton, ύστερα από ανακοίνωση της στις αρχές του έτους κατάφερε την έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 900 εκατ. ευρώ. Για την έκδοση του ομολογιακού δανείου, η οποία υπερκαλύφθηκε 7 φορές, η εταιρεία αξιολογήθηκε από τους μεγάλους οίκους αξιολόγησης Standard & Poor’s (B+), Fitch (B+) και Moody’s (B1). Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκδοση εταιρικού ομολόγου στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Τα χρήματα θα διατεθούν για την αναχρηματοδότηση του συνόλου των δανείων της Play (περί τα 600 εκατ. ευρώ από την ChinaDevelopmentBank) για τις επενδύσεις σχετικά με νέες άδειες χρήσης συχνοτήτων και ένα ποσό θα διατεθεί στους μετόχους ως μέρισμα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η εταιρεία Playσε μόλις 6 χρόνια, κατάφερε να κερδίσει 11 εκατ. συνδρομητές, δηλαδή μερίδιο της τάξεως του 20%. Ο όμιλος Olympiaσυνεχίζει και τις επενδύσεις του στις μπαταρίες sunlight, όπου όλο το εγχείρημα προχωράει δυναμικά στο κομμάτι της εξωστρέφειας μέσω της νέας πρότυπης μονάδας ανακύκλωσης μόλυβδου στην Κομοτηνή.

Ο κ. Πάνος Γερμανός, αποτελεί παράδειγμα successstory της τελευταίας 30ατίας. Ο όμιλος Olympiaδραστηριοποιείται περισσότερο από 32 χρόνια στην Ελληνική αγορά. Η εταιρεία Play βρίσκεται στην Πολωνία όπου μαζί με την sunlight, που είναι κατά 98% εξαγωγική συνθέτουν την γενικότερη εικόνα. Και όλα αυτά ξεκίνησαν από ένα μικρό κατάστημα στα Εξάρχεια για να φτάσουμε σήμερα στα καταστήματα Publicπου απαριθμούν κοντά στα 46 καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο.